Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mikor és hogyan szokás odaadni...

Mikor és hogyan szokás odaadni a szülés után a fogadott orvosnak, szülésznőnek a pénzt?

Figyelt kérdés
Reményeim szerint nem lesz varratszedés, akkor rögtön a szülés után? És mit mondjunk hozzá, stb?
2009. okt. 5. 11:42
 1/10 anonim ***** válasza:
83%
Mivel én mindenkivel megállapodni szeretek és nem zsebbe borítékokat dugdosni, ezért megkérdeztem a szülésznőt/orvost, hogy mennyiért vállalja. Amikor bementem a kórházba, akkor a szülés előtt odaadtam nekik, hogy itt a munkadíjuk és akkor mostantól lehet velem és a babával foglalkozni.
2009. okt. 5. 11:51
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
én varratszedés után adtam oda a borítékot az orvosomnak és egyszerűen megköszöntem neki és kész :)
2009. okt. 5. 12:22
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Mielőtt kiengednek a korházból az orvosod megnéz. Persze, csak ha becsületes és lelkiismeretes. Ha nem akkor meg sem érdemli a pénzt. Az én orvosom előbb nem fogadta el. Azt mondta, hogy a szülés utáni pár napban még lehetnek komplikációk és ő addig nem érzi jogosnak a "hálámat", amíg nem biztos benne, hogy nálam minden rendben volt. Szóval én a az utolsó korházi kontrollon szoktam adni a hálapénzt, de van aki a 6 hetes kontrollon adja oda. Igaz az én orvosom nem várja el a pénzt, de ha kap azt elfogadja. Én nem lefizetni szoktam az orvosom előre, hanem hálás vagyok a jól végzett munkáért utánna. Úgyhogy nyújtom a borítékot és azt mondom: Köszönöm!. Ennyi.
2009. okt. 5. 12:40
 4/10 anonim ***** válasza:
74%

Én első.

Egy dologgal vagytok eltévedve. A fogadott orvosnak/szülésznőnek adott pénz nem hálapénz, hanem megfizeted a munkáját, hogy veled foglalkozik, hogy bejött éjszaka hozzád, hogy előtte százszor felhívtad telefonon. A fogadott szülések után az orvos is fizet a kórháznak. (a legtöbb kórházban, hiszen a magánbetegeit látja el a kórház.

2009. okt. 5. 12:53
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Harmadik vagyok.

Kedves Első!

Valószínüleg a te fogadott orvosod nem a korház alkalmazottja, ahol a szülés zajlik, hanem szerződéssel bérli a helyet és az eszközöket. Az ilyen orvos a magánrendelőjében fogad és szabott árakkal dolgozik. Ebben az esetben sem etikus előlre elkérni a pénzt, hiszen nem tudhatja, hogyan zajlik a szülés. Fura lenne, ha mond egy összeget előre, de császározni kell, vagy nem elég neked egy adag gyógyzser az Edéra és ezért utánna külön benyújtja a számlát. Te is és Ő is csak a lezajlott szülés után tudjátok, hogy mennyi munka és anyag volt abban a szülésben. Azért, hogy hívogatod, azért a rendes havi kontrollon fizetsz neki.

Az én orvosom a korházban dolgozik, fizetést kap azért, hogy velem foglalkozzon és nem bérli az eszközöket és a felszerelést. Ezeket az OEP fizeti. Én megkérdezem, hogy vállalná-e a terhességem felügyeletét és a szülés levezetését és Ő igent mond. Ha elégedett vagyok a munkájával, akkor meghálálom. És Ő is csak akkor fogadja el, ha úgy érzi megérdemli. Például a vetélés utáni műtétért nem volt hajlandó semmit elfogadni.

Kedves kérdező!

Bocs a privát fecsejért, nem tudjuk, neked milyen az orvosod, de remélem azért tudtunk hasznos információval szolgálni.

2009. okt. 5. 13:12
 6/10 anonim ***** válasza:
Nekem nem volt fogadott szülésznőm,de rendes volt,10 e-t kapott a szülés után mielőtt hazajöttünk.A dokim fogadott volt,ő senkinek nem mond összeget amikor elvállalja a szülést,a 6 hetes kontrollon adtam oda pénzt amennyit tudtunk(35).
2009. okt. 5. 22:56
 7/10 anonim ***** válasza:
Mi a hathetesen adtuk oda a pénzt, bent voltunk mind hárman. Mondtuk, hogy doktor úr, mindent nagyon köszönünk, erre ő azt mondta, hogy neki volt a megtiszteltetés, hogy megbíztunk benne. Ennyi volt :)
2009. okt. 6. 08:33
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Sajnos én tapasztalatból azt javaslom, ne adj pénzt szülés után a kórházban (pláne ne szülés előtt), nem a hálapénz vagy "megbízás" vitájából adódóan, hanem azért, mert ha később derül ki, hogy valamit ő rontott el, figyelmetlen volt, akkor nem jár neki SEMMI. Az én dokim rendelt magánban is, én nem oda jártam hozzá, hanem a normál rendelésre. Karácsonykor kapott tőlünk egy kis csomagot, figyelmességből. Tudtam, mennyi szokott az ő díja lenni, bár vele erről nem beszéltem. Úgy voltam vele, annyit kap majd, amennyit szerintünk érdemel. Mivel hívhattam bármikor és a szülésnél jó fej volt és rendben ment minden (legalábbis azt hittem) kapott annyit, amennyit szokott. A kórházból kijövet adtam neki oda, megköszöntem. Aztán sajnos a 7. napon szépen elkezdett dőlni belőlem a vér...rohammentő, kórház, és kiderült, hogy a méhlepény egy darabja bennem maradt...A páromat úgy kellett lefogni, amikor az ügyeletes doki felvilágosított: pár percen múlt, hogy nem véreztem el, plusz ez a dokim hibája, mert ki kellett volna hajtogatni a megszült méhlepényt, nem csak úgy rápillantani. Én a 6 hetes kontrollra se a dokimhoz mentem már el, mert szerintem megütöttem volna. Nem érdemelte meg a pénzt, a telefonhívásaimért meg végülis én már fizettema Pannonnak is...

2009. okt. 7. 09:22
 9/10 anonim ***** válasza:
Érdekes... nekem nem volt fogadott orvosom se szülésznőm, nem kapott senki egy fillért se és mégis ugyanúgy foglalkoztak velem. Ezért kapják a fizetést.
2009. okt. 7. 11:20
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, hát, még jobban elbizonytalanodtam. Kicsit cikinek érezném, ha nem adnánk egyből oda a pénzt, de igazatok van, lehet, hogy később bármi baj adódik. Magánrendelésre járok, ott mindig fizetek, de igazából kicsit félek a szüléstől, mert a dokim ugyan nagyon kedves, de igazából csak megvizsgál kb. 5 perc alatt, megkérdezi, hogy vagyok, és ennyi. Soha nem hívtam még telefonon, és magától sem magyaráz el semmit, csak ha kérdezem. Összeget nem mondott, azt mondta, ahogy gondoljuk. Mi meg úgy gondoljuk, hogy a szülésnél döntünk róla, a viselkedésétől függően. Ezért is vagyok bizonytalan a pénz odaadása miatt.
2009. okt. 8. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!