Mikor és hogyan szokás odaadni a szülés után a fogadott orvosnak, szülésznőnek a pénzt?

Én első.
Egy dologgal vagytok eltévedve. A fogadott orvosnak/szülésznőnek adott pénz nem hálapénz, hanem megfizeted a munkáját, hogy veled foglalkozik, hogy bejött éjszaka hozzád, hogy előtte százszor felhívtad telefonon. A fogadott szülések után az orvos is fizet a kórháznak. (a legtöbb kórházban, hiszen a magánbetegeit látja el a kórház.

Harmadik vagyok.
Kedves Első!
Valószínüleg a te fogadott orvosod nem a korház alkalmazottja, ahol a szülés zajlik, hanem szerződéssel bérli a helyet és az eszközöket. Az ilyen orvos a magánrendelőjében fogad és szabott árakkal dolgozik. Ebben az esetben sem etikus előlre elkérni a pénzt, hiszen nem tudhatja, hogyan zajlik a szülés. Fura lenne, ha mond egy összeget előre, de császározni kell, vagy nem elég neked egy adag gyógyzser az Edéra és ezért utánna külön benyújtja a számlát. Te is és Ő is csak a lezajlott szülés után tudjátok, hogy mennyi munka és anyag volt abban a szülésben. Azért, hogy hívogatod, azért a rendes havi kontrollon fizetsz neki.
Az én orvosom a korházban dolgozik, fizetést kap azért, hogy velem foglalkozzon és nem bérli az eszközöket és a felszerelést. Ezeket az OEP fizeti. Én megkérdezem, hogy vállalná-e a terhességem felügyeletét és a szülés levezetését és Ő igent mond. Ha elégedett vagyok a munkájával, akkor meghálálom. És Ő is csak akkor fogadja el, ha úgy érzi megérdemli. Például a vetélés utáni műtétért nem volt hajlandó semmit elfogadni.
Kedves kérdező!
Bocs a privát fecsejért, nem tudjuk, neked milyen az orvosod, de remélem azért tudtunk hasznos információval szolgálni.

Szia!
Sajnos én tapasztalatból azt javaslom, ne adj pénzt szülés után a kórházban (pláne ne szülés előtt), nem a hálapénz vagy "megbízás" vitájából adódóan, hanem azért, mert ha később derül ki, hogy valamit ő rontott el, figyelmetlen volt, akkor nem jár neki SEMMI. Az én dokim rendelt magánban is, én nem oda jártam hozzá, hanem a normál rendelésre. Karácsonykor kapott tőlünk egy kis csomagot, figyelmességből. Tudtam, mennyi szokott az ő díja lenni, bár vele erről nem beszéltem. Úgy voltam vele, annyit kap majd, amennyit szerintünk érdemel. Mivel hívhattam bármikor és a szülésnél jó fej volt és rendben ment minden (legalábbis azt hittem) kapott annyit, amennyit szokott. A kórházból kijövet adtam neki oda, megköszöntem. Aztán sajnos a 7. napon szépen elkezdett dőlni belőlem a vér...rohammentő, kórház, és kiderült, hogy a méhlepény egy darabja bennem maradt...A páromat úgy kellett lefogni, amikor az ügyeletes doki felvilágosított: pár percen múlt, hogy nem véreztem el, plusz ez a dokim hibája, mert ki kellett volna hajtogatni a megszült méhlepényt, nem csak úgy rápillantani. Én a 6 hetes kontrollra se a dokimhoz mentem már el, mert szerintem megütöttem volna. Nem érdemelte meg a pénzt, a telefonhívásaimért meg végülis én már fizettema Pannonnak is...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!