Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miskolci Semmelweis Kórházról...

Anett1990 kérdése:

Miskolci Semmelweis Kórházról lenne kérdésem?

Figyelt kérdés

34 hetes kismama vagyok, de mivel első baba lesz, ezekről a dolgokról semmit sem tudok.

Ha nem lenne tejem, mit kapna a babám a kórházban? ( cukros vizet vagy más tejét, esetleg tápszert??) Cumisüveget tényleg nem lehet bevinni? és vizet sem lehet adni neki, ha nagyon meleg lenne? (vagy azt amúgy sem lehetne?) Azt mondta a védőnőm,hogy mellszívót se vigyek,mert felesleges. Szerintetek?

Köszönöm,ha valaki válaszol rá :)

Esetleg nem tudja valaki,hogy mikor lesz szülőszoba látogatás?

2013. máj. 20. 00:04
 1/5 anonim ***** válasza:

ha nincs tejed, akkor első és teát kap a baba, második nap már tápszert. egyszer kaptunk anyatejet a csecsemősöktől, de az nagy kincs. viszont én megitattam a babámmal a szobatársam lefejt tejét, neki rengeteg volt. én nem vittem cumisüveget,pohárból ivott a gyerek nagyon szépen. lehet, h. nem örülnének az üvegnek, de a te gyereked, azt csinálsz vele, amit akarsz. abban az első 4 napban biztos nem fog szomjan halni, nekem ott eszembe sem jutott itatni. a tápszer is vízből van, tehát jut ő folyadékhoz. itthon meg természetesen itatom. mellszívót meg vigyél nyugodtan, ha szeretnél, igaz én azt sem használtam, azt mondták ott, h. mivel nincs tejem ne Szívjam még, majd ha csak megjött. de ha újra cainálhatnám, már ott megkezdtem volna a fejést.

könnyû, gyors szülést kívánok neked!

2013. máj. 20. 06:21
 2/5 anonim ***** válasza:

Mellszívót vigyél, ez nagyon fontos, nem is értem a védőnőd...

A szobából csak én nem vittem anno, az összes csaj ott szívta a mellét és hamarabb beindult nekik, pedig 2-en császárosak voltak.

Ha nagyon nincs tej, akkor kérhetsz tápszert, ezt pohárból itatod a babával, ügyesen meg tudják inni, felesleges a cumisüveg és szerintem nem is engedik.

Plusz víz felesleges neki, valamint tápszer se nagyon kell majd amúgy, az a pár csepp tej ami az első napokban jön, pont elég neki, amúgy is nagy raktárral indul neki az életnek, van miből leadni.

Ja, és ne úgy indulj neki, hogy mi van, ha esetleg nem lesz tejed!

2013. máj. 20. 08:41
 3/5 anonim ***** válasza:

A szülőszoba látogatást a védőnődnek tudnia kellene, talán minden hónap utolsó, vagy utolsó előtti szerda, csütörtök? Valahogy így, de a védőnői tanácsadóban azt hiszem ki van téve, bár engem sosem érdekelt, eszem ágában sem volt bemenni, de sokaknak jó.

Cumisüveget, ha meglátják, rád szólnak, mert az egy "bababarát" kórház. De van, aki titokban becsempészi, csak meg ne lássák. (Mondjuk inkább mamabarát lenne...)

Én vittem mellszívót, mert a kisfiam szinte állandóan aludt, és enni is lusta volt. Így fejtem, és pohárral adtam neki.

2013. máj. 20. 10:41
 4/5 anonim ***** válasza:

En tavaly elott szultem az elso babankat ott. Csak a 3. nap indult be a tejem, addig tapszert es teat adtak a csecsemosok. Poharbol nagyon ugyesen megitta. Nem vittem magammal mellszivot (nem is vettem elore, nem tudtam, hogy lesz-e ra szuksegem egyaltalan). Amikor hazajottunk a korhazbol, akkor az elso dolog egy mellszivo vasarlasa volt.

Most 33 hetes vagyok a 2. babaval. Mellszivot most biztosan vinni fogom. Cumit, cumisuveget nem engednek, ha jol tudom. Mondjuk cumisuveget itthon is csak fel eves kora utan adtam. A cuminak viszont orultem volna, ha megengedik.

Konnyu szulest! Kb. egyidoben szulunk majd, ha minden jol megy :-).

2013. máj. 20. 12:03
 5/5 anonim ***** válasza:

Vigyél mellszívót, nekem pl. kellett.

Az előző h.szóló írta, hogy a cumit nem engedik. Hááát, tőlem azért megkérdezte a csecsemős, hogy nincs-e nálam véletlenül egy cumi? :-)

(hashajtót kaptam, ami természetesen nálam nem hatott, de a gyereknél igen. Közölte is a csecsemős, hogy készüljek fel az éjszakára, mert nem fogunk pihenni, kínlódni fog a fiam. Ezért kérdezte a cumit.)

2013. máj. 22. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!