Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit csinál a szülésznő attól...

Mit csinál a szülésznő attól kezdve, hogy bemegyek a kórházba mert megindul a szülés? Mettől meddig van veled? Mi a feladata? Ha nem fogadsz akkor adnak kézről-kézre?

Figyelt kérdés
Mert csak azt hallom, hogy az oroszlánrésze a szülésnek a szülésznőé, de foglamam sincs valójában mit csinál.

2013. máj. 17. 22:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem adnak kézről kézre. Egy fog veled foglalkozni. Mindenben segít, időnként megnézi a méhszájadat, beöntést ad még a legelején. Tanácsokat ad, hogy viseld el könnyebben a fájdalmat és hogy gyorsíthatod fel az eseményeket. Pl. ha fekszel azzal lassítód, ha sétálsz akkor gyorsabban tágulsz, hamarabb túl leszel rajta. Velem onnantól kezdve volt amikor beléptem a szülőszobába és addig amíg meg nem szültem. :) Épp műszak kezdetkor mentem és a műszak végére lett meg a baba. Egy 12 órát végigcsináltunk. Sajnos végül császár volt mert nem jöttek a tolók. Szívás... :( 16 óra vajúdás után. :( Ja, és folyamatosan tartotta a kapcsolatot a dokimmal aki csak a vége előtt 1,5 órával érkezett meg. Tőle kértem az epidurált, Ő hívta az anesztes dokit, minden tŐ intézett, nagyon elégedett voltam. Adtunk is neki 15.000.Ft-ot mert tényleg le a kalappal. Pedig abszolút nem terveztük, hogy adjunk neki de a férjemmel így döntöttünk. Nagyon meglepődött amúgy, alig karta elfogadni merthogy nem mentünk végig de ez aztán igazán nem rajta múlott. Végig biztatott hogy jól haladunk meg jól csinálom, közben dehogy haladunk jól!!! Olyan lassan tágultam, hogy közben 3 baba megszületett akik utánam érkeztek. :O
2013. máj. 17. 22:54
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom érthetően írtam-e de a szülésznőre írtam, hogy tőle kértem epidurált stb... Végül is mindent Ő csinált, a doki "csak" megműtött. Az egész napot a szülésznő szenvedte velem végig. És nem fogadott volt, akkor láttam életemben először.
2013. máj. 17. 22:57
 3/9 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm, már beljebb vagyok :) !!!

Szted érdemes fogadni? Mert én is ha rendes, empatikus, segítőkész szülésznőt fognák ki, akkor feltétlen akarok neki adni. Ezért gondolkodom, rajta, hogy fogadjak-e, mert sokkal többet a fogadottnak sem tudnánk adni, de akkor legalább tudom kihez kerülök.

2013. máj. 17. 23:06
 4/9 anonim ***** válasza:
Én fogadtam, ugyan még nem kell babónak jönnie (van 3 hete). A szülésznő csinálja az nst-t, soron kívül bevitt, nd várjak a "magozó néppel", ha nincs bent,mert nem ér rá,akkor leszól annak,aki van,hogy haladjanak velem (Uh-ra is jelzett).
2013. máj. 18. 01:51
 5/9 anonim ***** válasza:

Én kétszer szültem és egyszer sem fogadtam, de nagyon meg voltam velük elégedve :) Mikor bementem a kórházba az elsőnél akkor Ő nézett meg,Ő adta nekem a beöntés, Ő kérdezett mindenféle dolgot és végül az oxit is Ő kötötte be. Nem adtak kézről kézre pedig már lejárt akkor a műszak de végig csinálta velem.

Másodiknál mikor bementek akkor rám tette az nst megvizsgált majd megmutatta, hogy hova feküdjek. Ott elmagyarázta, hogy nyugodtan járkálhatok, ha bármi van akkor szóljak neki.

Nem tartott sokáig szerencsére egyik szülésem sem. Nekem nagyon szimpatikusak voltak meg voltam elégedve. Végig mondták, hogy most mit csináljak és biztattak, hogy már nincs sok. :) Lehet, hogy szerencsém volt de nekem mind a kétszer nagyon rendeset sikerült kifogni.

Amúgy én úgy tudom, hogy ahol én szültem, ott nem is lehetett volna fogadni.

Sok szerencsét :)

2013. máj. 18. 08:09
 6/9 anonim ***** válasza:
1.vagyok. Ahol én szültem ott nem lehetett szülésznőt fogadni. De állítólag mindegyik nagyon profi és kedves, együtt érző. Gondolom ez kórházfüggő.
2013. máj. 18. 10:10
 7/9 anonim ***** válasza:
A szülésznő van végig veled, az orvos ha nincs komplikáció, akkor csak a végére jön be. A vajúdás alatt a szülésznő figyel rád, nézi a baba szívhangját, téged is segít, ha pl. fájdalmaid vannak stb. Szerintem fogadni szülésznőt felesleges. Neki úgyis a munkaidejében te vagy a "munka", tehát muszáj veled törődnie. Ha pedig nem így lenne fel is jelentheted. Én is 2-szer szültem, és mindkétszer kedves, jó szülésznő volt mellettem, nem fogadtam egyiket sem.
2013. máj. 19. 10:31
 8/9 A kérdező kommentje:

"Ha pedig nem így lenne fel is jelentheted."

Hát pont nem emiatt fogadnék... egyszerűen szertném ha egy alap bizalmi viszny kialakulna a szülés előtt azzal aki ott jelen lesz. Nekem ez fontos. Ezért akarok fogadni. Nem tervezek 10x szülni, a szülésznő felfogadását kigazdálkodjuk.

2013. máj. 21. 17:26
 9/9 anonim ***** válasza:

Te tudod mire adsz ki pénzt, érdemes-e felfogadni arra a pár órára vkit. Én csak azt tudom tanácsolni, hogy inkább a szülés után lesz nehéz, én már 2 gyermeket szültem és a szülések lementek rendben, fogadott szülésznő nélkül is.

Egyébként külföldön mindenki csak néz, ha meghallják mi megy Mo-gon. Sehol nincs hálapénz adás, se szülésznőnek se orvosnak! És hidd el, amíg a kórházban leszel, akkor lesz fontos hogy jó kezekben legyél, mert akkor a szülésznő már hol lesz? Nem biztos hogy fájdalmak nélkül jösz el a kórházból, akkor sem ha a szülés szülésznő fogadással ment le.

2013. máj. 22. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!