Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Többedjére szülők! Ti a...

Többedjére szülők! Ti a kitolástól vagy a vajúdástól féltek inkább?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 23. 13:15
 1/9 anonim ***** válasza:
Én a vajúdástól. Nekem először a vajúdás 10 óra volt,a kitolás 20 perc. Mivel én ezt tapasztaltam, ezért én ettől tartok ismét.
2013. ápr. 23. 13:20
 2/9 anonim ***** válasza:
Vajúdástól. Kitoláskor már látod a végit a dolgonak.
2013. ápr. 23. 13:26
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

:) kétszer szültem hüvelyi úton, az első is nagyon gyors volt és igen intenzíven éltem meg a fájdalmat, de igazából egy nudli volt a második szüléshez képest. A tágulás még hagyján, nekem a kitolás volt nagyon nehéz, mert rátekeredett a zsinór a fiamra és folyton visszarántotta, kinyomtam a fejét félig és visszacsúszott, ki-be liftezett szegénykém, vákumozni nem merték, a császárhoz késő volt, mondta a doki, hogy vagy kinyomom ,vagy nagy baj lesz... sikerült akkorát nyomnom, hogy leszakadt a lepény és így ki tudott bújni. Iszonyú, kegyetlen volt az egész kitolás főleg ez a vége. Közben többször elájultam a fájdalomtól pár pillanatokra és nem vicc, félig megőszültem a szülőágyon! Pedig csak 40 perc volt az egész kitolás

A doki azt mondta, ilyet ő még nem látott, pedig 20 éve vezet szülést.

szóval nekem a kitolás volt nagyon gázos(előtte a nagy semmiből jöttek elő az erős 5 perces fájások, egy óra sem kellett és a totál zártból bő 4 ujjnyira nyíltam.), és ennek hatására tuti, hogy bár nem tervezünk több gyereket, ha mégis úgy alakul hogy lesz harmadik, egészen biztos, hogy nem hüvelyi úton szülöm meg, mert én ezt épp ésszel tuti nem bírnám még egyszer végigcsinálni!

2013. ápr. 23. 13:28
 4/9 anonim ***** válasza:

Mindkettőtől. :-)

Első babám hosszabb vajúdással, 20 perces kitolással született. Most azon kattogok, hogy elsőre szerencsém volt, másodjára biztos nem lesz az és majd szenvedek rendesen. rettentően félek az egész szüléstől, kb. ugyanúgy vagyok mint első babánál, mert végülis most sem tudom mire számítsak, nincs két egyforma szülés. Ráadásul az első nekem indított volt túlhordás miatt, most viszont már egy hete nyitva vagyok teljesen, valószínűleg most nem hordom túl, így azon is aggódom mit csinálok ha éppen férjem munkaidejében folyik el a víz vagy kezdődnek a fájások, mennyi idő alatt ér haza, mennyi idő onnan míg beérünk, meg ilyenek.

38+4 hkm

2013. ápr. 23. 13:39
 5/9 anonim ***** válasza:

Az első után a vajúdástól féltem jobban.

A második után már a kitolás is eléggé aggaszt, így most talán attól. De úgy komplett az egésztől. Na nem nagyon, de most kevésbé várom, mint a másodikat. Mondjuk kevesebb idő is telt el, hogy felejthessek.

Az első kettő közt 5,5 év van, a két kicsi közt 17 hónap lesz.

12 hkm

2013. ápr. 23. 14:50
 6/9 anonim ***** válasza:
Én mindkettőtől, és a 2. szüléstől sokkal jobban féltem ám, mint az elsőtől. Egyrészt mert tudtam már, hogy milyen, másrészt mert már otthon volt az éppen 2 éves kislányom, és féltem mindentől. Hogy hogy fogom ott hagyni, amíg én kórházban vagyok, hogy ne legyen semmi bajom, hogy mennyire fog hiányozni. Az éppen születő kisfiam miatt aggódtam a legkevésbé. Nagyon-nagyon hamar megszületett, rejtett vajúdásban zajlott le a tágulás tulajdonképpen, mert a doki szerint már 1 hete bármelyik pillanatban szülhettem volna, mégis 1 héttel ezután jött a fiam úgy, hogy reggel rendesen felébredtem, nem volt sietős a dolog, nem folyt el a magzatvíz, nyugodtan készülődtem, majd elindultunk a kórházba. Pontosan 2 órával ébredés után a kezemben tartottam őt a kórházban. Annyi időm volt, hogy bebújjak a hálóingembe, a szülésznő gyorsan megnézett, és már küldött is a szülőszobára, mert eltűnt a méhszáj. Reggel fél 7-re értünk be a szülőszobába, vajúdással és kitolással együtt 7:00-kor kint volt a fiam. :-)
2013. ápr. 23. 15:08
 7/9 anonim ***** válasza:
Érdekes én nem féltem a második szülésemnél egyiktől sem, viszont attól annál inkább, hogy hogyan fogom itthon hagyni az akkor 19 hónapos lánykámat! Este 10 körül kezdődtek itthon a fájások, hajnali fél3-kor ébresztettem a párom, fél4 előtt elindultunk, fél5kor beértünk, s 5.10kor megérkezett a kislányunk - a második szülés után is azt mondom, hogy a legrosszabb a vajúdás utolsó szakasza, mikor még nem lehet nyomni, de már ki vagy tágulva...aztán mikor már kitolás van, na az a megváltás :)
2013. ápr. 23. 16:10
 8/9 szsuzs ***** válasza:
mindkettőtől, de talán a vajúdástól sokkal jobban...
2013. ápr. 23. 16:15
 9/9 A kérdező kommentje:

Én a kitolástól félek. Igaz 12 óra volt nekem a vajúdás az elsővel, meg oxit is kaptam, de a kitolás mégis rosszabb volt. Az az érzés, hogy akaratod ellenére nyomnod kell... Azért akaratom ellenére, mert éreztem minden nyomásnál, hogy szakadok szét mindenhol és ugye ilyenkor az ember legszívesebben visszatartaná a babát. Ráadásul a doki azt mondja, hogy nem lesz kicsi baba...

A másik meg amitől félek, hogy nekem is van egy 21 hónaposom és messze van minden segítség. Férjem már szabin van, de nagyon félek, hogy akkor fog beindulni a szülés amikor már vissza kell mennie dolgozni.

2013. ápr. 23. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!