Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Igaz az hogy ha valaki vékony...

Igaz az hogy ha valaki vékony testalkatú az álltalában könnyen szül? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
2009. szept. 25. 18:16
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán testalkattól függ, inkább a medence méreteitől és, hogy hányadik baba :)
2009. szept. 25. 18:24
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Álltalánosságba véve egyáltalán nem igaz, hiszen aki vékony, annak keskeny a csipője, tehát nehezebben viseli a terhességet, mint akié szélesebb. Más lapra tartozik, hogy aki viszont túlsúlyos, annál a terhesség még fokozottabb megterhelést jelent, gyakran egyenes arányban következik a magas vérnyomás, esetleg cukorbetegség megjelenése.

Ideális az lenne, ha kellő mennyiségű mozgásban, tornában lenne részük a kismamáknak, az sokat segit a csontok nyilásában, és leröviditheti a vajúdási időt, de ez sem törvényszerű.

2009. szept. 25. 18:28
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem sem olyan egyszerű, hogy valaki vékony vagy túlsúlyos. Egyedül a széles csípőt mondják, de ki tudja.. A tágulás számít. Torna, mozgékonyság, rugalmasság, erő valóban nem árt, de én nagyon lusta kövéren is könnyen szültem :) Szerencsém volt.
2009. szept. 25. 19:29
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Én 55 kilóval lettem terhes, és 168 centi vagyok.

68 kilóval mentem szülni, és a terhességet nagyon jól viseltem. 2 óra alatt szültem fájdalomcsillapító nélkül.

Nekem nagyon könnyű volt

2009. szept. 25. 19:51
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Barátnőm, mint a deszka, 41 kg-al esett teherbe, 54 kg-al szült, de nem tágult, és császár lett. Tornázott régen, és a doki szerint ez miatt kötöttek voltak az izmai.

Én abszolut teltkarcsú vagyok a 160/65-el, de könnyen, gyorsan megszülem.

Szóval mi cáfoljuk ezt az állítást.

2009. szept. 25. 21:19
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én egyáltalán nem vagyok vékony (97 kg-val mentem szülni) és elég széles a csípőm is mégsem tudtam megszülni a babám, mert 2 nap vajúdás alatt szinte semmit sem tágultam. Anyukám mindig vékony volt, de ő is nehezen szült. Az első gyerekével 5! napot volt a szülőszobán. Szóval ez nem testalkat kérdése szerintem.

2009. szept. 26. 15:43
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs összefüggés. Én 56 kg voltam szülés előtt (165 cm) és 78 kg-al szültem. Vékonynak mondanám magam, mégis 6 óra alatt lett meg a kisfiam. Kizárólag a medence szélessége és a szülések száma a mérvadó. :)
2009. szept. 26. 17:39
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondta a doki, hogy a magas nők általában könnyebben szülnek.

Meg azért ezt is lehet örökölni, ha anyukád könnyen szült, te is úgy fogsz. Nálunk ez bejött, anyu az 1. gyereket 3 óra alatt szülte meg, a 2.-nál nem ért oda az orvosa, a 3. is kipottyant.

Nekem egy van, 3 óra volt, remélem a második még könnyebb lesz. És magas vagyok, széles a csípőm.

2009. szept. 26. 21:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!