Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Veszprémben szült mostanábban...

Veszprémben szült mostanábban valaki? Mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés
2009. szept. 22. 09:36
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia.Én egy éve szültem,nem volt semmi gond,én végig maszekhoz jártam,de ügyeletesnél szültem(hétvége volt).Mindenki normális volt,szülésznő,csecsemős nagyon aranyosakat fogtam ki és az Orosz doktor is jó fej volt és nagyon szépen összevarrt:D,aztán babás szobában voltam(2ágyasban),és 3nap után hazamehettünk.Ha kérdésed van szivesen segítek.

Üdv.1éves fiúcska anyuja

2009. szept. 22. 11:03
 2/7 A kérdező kommentje:
Kösszönöm szépen a segitséget! Azt szeretném kérdezni hogy a babának kell-e ruhát vinni vagy csak hazajövetelhez azt hallottam ,hogy pelenkát popsitörlöt kell.És a szülőszobába mit kell bevinni pl. betét ilyesmi,szüléstnőt lehet-e fogadni?
2009. szept. 22. 12:21
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia! Én 15 hónapja szültem és most februárban megint fogok.

Nekem nagyon jók a tapasztalataim. Az orvosok között sajnos vannak kevésbé szimpik és barátságosak, de hát ez mindenhol így van. Én éjjeli ügyeletben szültem, Vincze Gábornál, a szülésnél végig ott volt és nagyon kedves, segítőkész volt, pedig előtte soha nem láttam. Azóta hozzá járok most a 2. babával. Szülésznő nagyon rendes volt, végig ő segített legtöbbet. De szülésznők, csecsemősnővérek mind nagyon aranyosak,ahogy hallottam.

Szülőszobára, a szokásos kórházi pakkon kívül külön pakolj, én ezeket vittem: törölköző, tusfürdő, WC papír(ezt mondják is),1 cs szőlőcukor, 1/2 l innivaló.

Babának nálunk nem kellett semmi, mindent adtak. Én vittem pluszban pár db pelust, hátha nem elég mindig a kórházi, de nem kellett. Hazavitelre kell vinni a ruhácskákat, attól függően, milyen időben viszed haza. Ezt elég, ha apa viszi majd be, persze pakold előre össze te, nehogy neki kelljen! :)

2009. szept. 22. 13:01
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én novemberre vagyok kiírva, és engem is érdekelnek a tapasztalatok:)

Főleg az, hogy mennyi ideig hagyják vajúdni az anyukát, mivel segítenek neki, ha fájásgyengeség van, vagy egyáltalán nincsenek fájások. Van e valami alternatív lehetőség, pl. labda, bordásfal...

Első babámat máshol szültem, totál fájásmentes voltam, és a doki mondta hogy mikor kell nyomni. Ő persze fogadott doki volt.

Előtte is "szültem", igaz akkor 20 hetesen, és az infúzió akkor sem csinált fájásokat.

Te mikorra vagy kiírva?

2009. szept. 22. 14:53
 5/7 anonim ***** válasza:

Sziasztok első vagyok.Veszprémben,nincs alternatív szülési lehetőség,egy labda van és gáz amit lehet szívni.Amúgy egy apás szoba van,ha mákotok van akkor üres és oda mehettek a párotokkal,de az sem egy 5 csillagos szálloda.Én is többet vártam,de ez van.Amúgy van egy közös szülőszoba,4-5ággyal,paravánnal elválasztva,ha nincs hely az apásban akkor ott szültök(sajna apa nélkül).Fájdalomcsillapítás nincs,várnak amíg lehet,elhúzzák,nekem összesen 21óra volt a vajúdás(magzatvíz elfolyással kezdődött fájások nélkül,és nem kaptam még infúziót sem(oxitocin),csak akkor amikor a lepényt szültem.Amúgy minden oké,orvosok,nővérek,szülésznők,csecsmősök,mind normálisak.Babának,pelus,popsitörlő,sapi(vékony),kiskesztyű,ruha csak ha mentek haza.Szülőszobára én vittem,törülközőt,tusfürdőt,papucsot,betétet,szőlőcukrot,inni nem szabad(hátha műtét lesz belőle),telefon.Ennyi jutott eszembe.Könnyű szülést nektek.

Üdv.1éves nagylegény anyucija

2009. szept. 22. 21:27
 6/7 A kérdező kommentje:
Szia! Én okt.11-re vagyok kíirva,sajnos én sem tudok sokat a szülészetről azért kérdezgetek erre-arra. Szerintem csak akkor tudjuk meg mikor már ott leszünk,nagyon sokan írják hogy rendesek a dokik meg a szülésznők.
2009. szept. 24. 08:10
 7/7 anonim ***** válasza:

Egy éve szültem Veszprémben. Éjszaka mentem be, az ügyeletes szülésznő elég morcos volt, hogy felkeltettem, szerencsére hamarosan jött a váltás:) A csecsemősök, dokik, mind nagyon rednesek voltak velem.

Sajnos tényleg csak egy apás szoba van, ha az épp foglalt, akkor a közös szülőszobára kerülsz. A beöntés és borotválás kötelező, gátmetszés is van. Nincs labda, sem zene, sőt, nálunk még apa sem jöhetett be, mert még nem voltam eléggé kitágulva. Aztán meg olyan gyorsan tágultam, hogy apa nem is ért oda...

A babának nem kell ruha, de én vittem be plussz pelust. A babám bukós volt, így apának kellett egy csomó textil pelust behozni még.

És egy tipp: vigyél tollat! Fel kell írni, hogy mennyit szopizik a baba, meg mennyit kakil. Én nem vittem, egyedül voltam egy szobába, és mindig át kellett mennem a szomszédba tollért, tök idegeítő volt...:)

2009. szept. 24. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!