Milyen a tapasztalatok a ceglédi kórház szülészetéről?
Figyelt kérdés
2008. jún. 12. 15:10
11/17 A kérdező kommentje:
Szia!! Még aktuális azóta is érdeklődők mindenfelé állítólag jók nagyon a dokik, de van egy nagyon unszinpi valami Jakobovics vagy ilyesmi azt mondták! Írd le hogy mit tapasztaltál és hogy hogy zajlik nincs fogadott dokim és valószínű császár lesz. Apuka meddig lehetett bent? Kell valamit vinni a babának?? KÖSZI NAGYON!!!!
2008. aug. 21. 13:39
12/17 anonim válasza:
Tapasztalatom van bőven, mert 2 hétig ott éltem, túlhordás miatt fektettek be, a lánykám nem is akart kibújni, így a 41. hét utolsó napján megindították a szülést. Nekem volt fogadott dokim, mert nagyon nehezen jött össze a baba és 1,5 évig kezelt ill. műtött előtte, így amikor végre összejött kézenfekvő volt, hogy nála szülök. Szerintem a világ legjobb nőgyógyásza / Albu Tibor / és nagyon örülök, hogy annak idején őt választottam. Arról a bizonyos Jakubo... akárkiről:-)tényleg mindenki azt mondja, hogy csak ne ő legyen ügyeletben, amikor szül, mert sok nőnél megindult a szülés, úgy vizsgál...Engem egyszer megvizsgált, mert olyan volt, mintha szivárogna a magzatvíz, a dokim épp műtőben volt és persze ő volt az ügyeletes, de még neki sem sikerült beindítani:-) és egyátalán nem volt fájdalmas. Nagyon rendesek a nővérek, le a kalappal előttük, a csecsemősök között volt egy pár / kettesével vannak műszakban /, akiket nem csíptem, de különösebb gond velük sem volt. Én sajnos egy ágyas szobába kerültem, mert január elején, amikor befeküdtem szülési rekordok dőltek meg, soha annyi szülés még nem történt a kórház életében, így nem tudták már hová rakni az anyukákat, így én már nem a Pathológiára kerültem, hanem rögtön a szülészetre. Rossz volt, mert egyedül voltam 1 hetet, mindenki már megszült körülöttem, babázott...én meg reménytelenül vártam a csodát...Szóval aznap, amikor beindították a szülést le kellett mennem 7-kor a szülőszobára, ott volt egy csomó kitöltendő papír, aztán le kellett zuhanyozni fertőtlenítő folyadékkal és átöltözni az elől megkötős rémálom ruciba.:-) Nekem előtte kúp is volt. Nem részletezem a szülésem, mert úgyis császároznak..., de nagyon rendes volt a szülésznő, sajnos tanuló nővérek is voltak, aminek nagyon nem örültem, de látták rajtam, úgyhogy átmentek egy másik anyukához. Délután 3-kor lassult a lányom szívhangja, így azonnali császárom lett, a férjek a szülőszobára bejöhetnek, a műtőbe nem, az én párom is kint várt a folyosón. Sajnos a császárról rossz emlékeim vannak, mert nem hatott még az érzéstelenítő, szó szerint olyan volt, mintha kibeleztek volna, de nálad ilyentől nem kell tartani, ha programozott lesz. Kiemelték a lányom, odaemelték a fejemhez, de olyan fájdalmaim voltak, hogy elaltattak, már csak arra emlékszem, hogy kint fekszem az őrzőben. A babámat felöltöztették, előtte elkérték Apától a fényképezőgépet és bent csináltak róla képeket, aztán inkubátorban kitolták neki, amíg velem foglalkoztak, hogy gyöyörködjön benne. Műtét után nagyon remegtem, nem fájt semmi, csak remegtem mint a nyárfalevél. A csecsemősnővér odahozta a lányomat, kb. 5 percig a mellkasomon hagyták..., életem legszebb percei voltak. Aztán mindenki gratulált és felvitték a csecsemőszobára. A férjed veled lehet az őrzőben is. Ami kellemetlen, az a műtét utáni pakolgatás, mert meg kell kapaszkodni a műtősfiú nyakában, ő átemel a műtőságyról a hordágyra, átgurít az örzőbe, hordágyról rátesz a szülőágyra, majd két óra múlva szülőágyról hordágyra, fel a csecsemőosztályra, hordágyról az ágyadba. Le is toltam szegényt, hogy miért kell friss sebbel ennyit pakolni az anyukákat, mert nagyon nem jó érzés, de hát nem ő tehet róla...Este 9-kor már hozták a lányomat szopizni. Három óránként van szoptatás, éjszaka nem hozzák őket. A másnap az nagyon kemény, meg sem tudsz moccanni a fájdalomtól, de reggel 5-kor jön egy nővér, kapsz egy szurit, hogy egyátalán fel tudj kelni és ki kell menned pisilni. A császárosok szobája elől van, ahol a babákat is mutatják, a mosdó viszont a folyosó végén. Vagy 5* majdnem összeestem, mire kiértem, de a nővér ott lesz vele, megvárja míg pisilsz, ami kb. 20-30 perc volt mire sikerült, mert nem tudod az izmokat koordinálni. Aztán napról napra jobb lesz. Én 3 nap éreztem magam elég erősnek ahhoz, hogy kikérjem a babámat, onnantól végig ott volt velem egy kiságyban. 5 nap után mehetsz haza. Magadnak mindenképp vigyél sok betétet, én Tena Ladyt vettem, kellett is..., mert ott 1db-ot kapsz szülés után. A babóak, ha kikéred vigyél textil pelust a feje alá, kis polár plédet, mert az a takaró, ami rajtuk van kevésnek bizonyult, miután kikértem, bár én télen szültem. Angol pólyában vannak / iszonyat...:-) /, úgyhogy kisruha csak az kell amiben hazahozod. Viszont, ha kikéred pelust és popsitörlőt vinni kell, popsikenőcsöt adnak. Fürdetni mindig elviszik. Na, most hirtelen ennyi, írj, ha érdekel még valami.
13/17 A kérdező kommentje:
Szia! Köszönöm szépen a bő választ így legalább tudom hogy kb. mire számítsak. Nem lesz programozott a császár igazából még szóba se került csak azért írtam hogy tuti mert a nagy fiam császárral született de ő a Máv.kh.ba azért gondolom hogy ő is császáros lesz mert a Danival 12 órát kínlódtunk mire mint nálatok eset a szívhang és császár lett. Nagyon parázok remélem minden rendbe lesz. Csak szegény mütősfiút sajnálom hát velem megfog dolgozni :D bár a Máv-ba én másztam le a mütőasztalról csak az ágyra vitt teljes erőbedobással ő :) már rég volt 9éve lesz. Mindenesetre nagyon köszönöm annyit még írj meg kérlek Apukának kell valami papucs vagy ilyesmi.? Ja az Alburól is hallottam sokan dicsérik őt! Köszönöm szépen a válaszod jó babázást!!
2008. aug. 22. 14:22
14/17 anonim válasza:
Nem kell semmi az apukának, majd adnak egy köpenyt és kész. Neked pedig szép, gyors szülést és egészséges kisbabát kívánok.
15/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítségedet remélem úgy lesz!!
2008. aug. 24. 15:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!