Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kórházban szülés után a...

Kórházban szülés után a kismama kérésére haza lehet menni a babával már másnap?

Figyelt kérdés
Nekem a szülés után a legnehezebb az a 3 nap volt, amit bent töltöttünk a kórházban. Ismer valaki olyan illetőt aki már a másnapot otthon töltötte? Természetesen csak akkor, ha nincs komplikáció.
2009. szept. 21. 13:10
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
57%

Kedves 14.22, az én véleményem is ez, de nem ezt kérdezte a kedves kérdező. Ezért ez az része OFF (le se írtam, mivel nem illik OFF-olni).

Ha van a kérdésre válaszod, megírod, ha nincs, akkor nincs. Én megírtam a jog oldaláról.

13.20 és 13.57 voltam.

2009. szept. 21. 14:27
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Értem. Erre nem gondoltam, igazad van. Valóban nem a kérdésre válaszoltam. Hogy jogilag haza lehet -e menni, nem tudom.
2009. szept. 21. 14:28
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt egy harminc hetes vaklármám, be akartak fektetni, két napra, én meg hazajöttem. Az orvos három papírt is aláiratott, hogy nem ő rak ki, megpróbált benttartani, de mennék.

A három nap katasztrófa volt. Utáltam, mégis eszembe sem jutott, hogy hazajöjjek előbb. És csak a pici miatt, pl nem vettem észre, hogy a nyelve le van tapadva picit. És ez csak egy egyszerű apróság, amit bent egy pillanat alatt megoldottak(mire aláírtam a beleegyezőt a beavatkozáshoz már kész is volt a kicsi)

Hogy hazaengednek e kórház válogatja, úgy rémlik, hogy a szülést is ambuláns ellátások közé sorolták, tehát haza lehet menni 24 vagy 48óra után. De erre nem vennék most mérget.

De gondolj abba is bele, ha esetleg komplikációk vannak, otthon esel össze, mert tünetmentesen mentél haza, és egy pillanatra gondoljunk a legrosszabra! Enyhébben csak egy icipicit besárgul a csöpség, lámpa alá teszik pár órára és kész, de a kórházban nem biztos, hogy vele lehetsz adig is.

2009. szept. 21. 15:53
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem eszembe se volt hazajönni, pedig szülés után teljesen jó voltam. A lányom besárgult, 1 naposan vitték másik kórházba-itthon ezt nem biztos, hogy észre vette volna valaki. Mindenképp utánna akartam menni, másfél nappal szülés után kiengedtek, de azt mondták, hogy szülés után 48 órát illik bent tölteni. Jobb az, ha rátok tudnak figyelni. Komplikáció bármikor lehet.
2009. szept. 21. 15:58
 15/19 anonim ***** válasza:

Az én babámnál a 3. életnapon jelentkezett szívzörej ami lehetett volna komoly probléma is de hál'Istennek egészséges. 24 órát monitoron volt ezután és szívuh-t is csináltak neki, hogy megnézzék mitől van. Ha nem vagyunk a kórházban akkor bizony gond lett volna vagy azért mert nem veszik észre ha (és baj is lehetett volna) vagy azért mert akkor itthon veszi észre a gyerekorvos és befektet ki tudja hova. Én is nehezen bírtam főleg így, hogy aggódtam ráadásul alapból 5 napig kellett lennem mert császáros voltam. Én semmiképp nem jönnék haza előbb. Ne légy önző! A baba érdekében, jobb ha "felügyelet" alatt vagytok. Nem igaz, hogy nem bírsz ki pár napot!

7 hós anyuka

2009. szept. 21. 21:28
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is nagyon rossz élményeim vannak a kórházról. 4 éjszakát tölötttünk bent, a babák is a szobában voltak. 4 illetve 6 ágyas szobákban. Egész éjjel sírt valaki gyereke, mint egy zombi úgy mentem haza. Csak utána tudtam "pihenni". 25 hetes vagyok jelenleg, sajnos újból végig kell ezt csinálnunk, nincs mese.
2009. szept. 22. 07:36
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Engem is érdekel(t) az ambuláns szülés, ezért utánaolvasgattam a neten. Akkor lehet hazajönni, ha a gyerekorvos elvállalja, hogy itthon ellátja az újszülöttet. A miénk nem tenné, de nem is bíznám rá, ezért maradunk majd a kórházban.

Az előző szülésemnél is érdeklődtem. Akkor azt mondták a kórházban, hogy hazajöhetünk saját felelősségre, de az oltásra vissza kell vinnünk a kicsit. Márpedig egy 3 napos babával utazgatni emiatt -hülyeség, úgyhogy kibírtam a 4 napot valahogy.

2009. szept. 22. 08:31
 18/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!

Látom, hogy megoszlanak a vélemények.

Én azért tartanám jónak a hazamenetelt, mert itthon nyugodtabb körülményeket tudnék biztosítani a babának. A gyerekorvosunk nagyon rendes és biztos, hogy elvállalná a baba otthoni ellenőrzését. De nem is erről van szó. Tévedés önzőnek titulálni, csak azért, mert nyugalmat akarok a babának. Nem volt könnyű az a 3 nap, amit bent kellett tölteni. Négyen voltunk a szobában és valakinek a babája folyton sírt és ha az egyik sírt, akkor sírt a másik három is. Semmi nem történt, csak este vitték a babát fürdetni és napi 1 vizit. Persze az én babám (szerintem) volt a leghangosabb és emiatt is rossz volt, hogy mások sem tudnak miattunk aludni.

Így pihenni nem lehet és még idegesebb lesz az ember. Ezt szeretném kiküszöbölni a következő babánál. Természetesen nem minden áron. Ha a kicsi teljesen egészséges, akkor inkább hazamennénk. Hangsúlyozom, hogy a baba egészsége mindennél fontosabb! A szívzörej a kisbabák jelentős hányadánál észlelhető a születés után. Ezt tudom, mert nekünk is volt, de nem igényelt különleges megfigyelést és elmúlt magától. Sárgaság esetén visszavisszük a kórházba.

Természetesen ki fogjuk mi is bírni azt a pár napot, ha muszáj, de ha csak az ágyat "foglaljuk" és otthon inkább (orvosi felügyelet alatt)pihennénk, akkor nem maradunk.

Mindenkinek jó babavárást és az elveinek megfelelő babázást kívánok!

2009. szept. 22. 08:46
 19/19 anonim ***** válasza:
Remélem, nem lesz akadálya az ambuláns szülésnek! Sok sikert hozzá, és jó babázást :)
2009. szept. 23. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!