Otthon vagy inkább korházban szüljek?
Ja igen,utolsó vagyok.
Szerintem otthon is pont ugyanannyira fáj... nekem például nem állt el a vérzésem szülés után,otthon mit csináltunk volna? Elvérzek? Csak gondolj bele...
8as vagyok, a kényelmet úgy értettem, hogy a lelki nyugalmam és a biztonságérzetem otthon lenne csak adott! Sajnos az utóbbi fél évben bemutatkozott helyi nőgyógyászat 2szer is és annyira nagy ellenszenvet váltottak ki belőlem, hogy már bemenni se szeretek, nem hogy bent feküdni, tök kiszolgáltatottan, úgy hogy senki se mondd semmit, (tisztelet a kivételnek) csak húzgálják a szájukat...
Sajnos a tapasztalatom ez... és emiatt kialakult bennem egy elutasító érzés a kórházzal szemben... emiatt is merül fel bennem az otthonszülés gondolata.. de sajnos annyira nem problémamentes a terhességem, hogy ilyesmivel kockáztassak, szóval így értettem a kényelmet...
Igen, törvényben van, hogy a betöltött 36. hét előtt szólnod kell a bábának ha nála akarsz szülni, beszerezni a kellő igazolásokat...
"(...)Otthonszülésre, más néven intézeten kívüli szülésre akkor kerülhet sor, ha a szövődménymentes terhesség a 37. és 41. hét közötti időszakban van, a magzat fekvése koponyavégű, illetve az édesanya az intézeten kívüli szülésről történő döntése időpontjában betöltötte a 18. életévét, de még nem múlt el 40 éves. Az édesanya legkésőbb a terhessége 36. hetéig dönthet úgy, hogy intézeten kívül szül, a terhesgondozásnak azonban a jelenleg működő rendszerben kell történnie.(...)"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!