Mennyi most egy szülés?
Figyelt kérdés
Kislányomat két éve szültem, sürgősségi császárral az ügyletesnél, 80ezret adtunk neki. Nyárra várjuk a kistesót. A dokim ugyanaz, aki annak idején végigcsinálta a terhesgondozást, havonta 8ezerért. Ha nem lesz szabin és nem az ügyletesnél szülök megint, akkor mennyit adjak neki? 80-nál többet nem gondoltam...2013. ápr. 1. 22:49
11/20 anonim válasza:
Nem az orvost gazdagítjuk, hanem a babánk és magunk biztonságát és egészségét igyekszünk biztosítani a mai bizonytalan egészségügyi viszonyok között. Neked szerencséd volt, de nem mindenki jár jól, aki a szerencsére bízza. Utolsó voltam.
12/20 anonim válasza:
Az utolsónak:ugye te is tudod, hogy azt pénzért nem tudod megvenni? Csak ez mögé bújnak a fizető anyukák.Mint , ahogyan az egészséget sem lehet megvenni pénzért.Mi garantálja a biztonságot? A pénz?
13/20 anonim válasza:
De igen, meg lehet venni a biztonságot. És ezt az orvosok is tudják. Nem így kellene lennie, de ez van. Ugyanaz az orvos teljesen más az osztály betegeivel, mint a privát betegeivel. Ez már akkor eldől amikor a magán dokidat felkéred a szülésre és ő elfogadja a felkérést: szabadidejében, a szaktudása legjavát adja a Ti biztonságotokért. Ennek ára van. A túlórát vagy plusz munkát neked is megfizetik. Itt te kérsz, te fizetsz. Ha ügyeletes orvosnál szülsz, akkor neki ez benne van a munkaidejében. De orvosa válogatja: van akinél az éppen elégséges szükségeset kapod és van amelyiknél a maximumot: szaktudásban és emberségben. Utóbbi a ritkább, főleg ha van a szülőszobán saját kismamája....Nekem az első és egyetlen gyermekem születése és kettőnk egészsége megért ennyit (nem keveset vonnak le TB-t, de nem járok a fellegekben, tudom milyen a magyar alapellátás), vártuk nagyon a babát, így igyekeztünk minden rizikótényezőt kiiktatni. Sikerült.
14/20 anonim válasza:
12-es, nekem címezted, amit írtál, de az előttem szóló már válaszolt is lényegében, de amit írtam, abban benne van a mondandóm veleje. Nem vesszük meg az egészséget, hanem megfizetünk egy nagyobb biztonságot, törődést, odafigyelést, ránk fordított időt, segítséget, mert alapesetben nem mindenkit jutalmaznak vele csak úgy jószándékból. Nekem is bőven megér ennyit, nem szülök minden évben, egy életben csak pár ilyen alkalom van legjobb esetben is, de ott legyen minden rendben. Nem játszom az életünkkel. Garancia semmire sincs, de sokkal jobbak az esélyek.
15/20 anonim válasza:
Csak még annyit, hogy én konkrét kézzelfogható példákat tudnék arra mondani, mi lett volna másképp a saját esetemben, ha nem lett volna saját dokim és szülésznőm, nekem ez óriási segítség volt.
16/20 anonim válasza:
Valamint még egy dolgot hozzátennék: sokkal jobb érzés is, hogy nem ott látom először és utoljára az orvost, hanem évek óta ismer. Sokkal nyugodtabb vagyok így, kevésbé stresszes a helyzet, van úgyis elég baja az embernek ilyenkor, nemhogy még azon kelljen izgulni, milyen orvost fogok ki, esetleg többet is, ha épp váltás van.
17/20 anonim válasza:
10-es vagyok. Attól, hogy lepontoztál, még így működik ez a dolog, ahogy leírtam :). A pontozásoddal nem fogsz tudni rajta változtatni.
18/20 anonim válasza:
Továbbá, ha ilyen lelkes vagy lepontozásban, kifejtenéd a saját véleményedet is, ha annyira nem értesz egyet?
19/20 anonim válasza:
off:nagyon elkanyarodtatok .Az ellátás minőségét fizeted meg.Én nem szerettem volna ha kö
rbeállva kiabálnak velem,tőlem 5m-re meg egy másik doki meséli a kirándulásos élményeit,majd az ebédről beszélget a szülésznőkkel, miközben én életet adok és a születés csodáját próbálom átélni,megélni.A példám konkrét volt,végighallgattam,nem irigylem azt a nőt aki erre emlékszik majd vissza.Szép szülésem volt,hálás voltam érte,megérdemelték mind az orvos,mind a szülésznő.
20/20 A kérdező kommentje:
Kedves válaszolók! Köszönöm a hozzászólásokat, akkor maradok a 80-nál.
2013. ápr. 3. 14:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!