Lehet, hogy hamarabb szülök? Mi a véleményetek?
Figyelt kérdés
Október 24-re vagyok kiírva, holnap töltöm a 35 hetet. Már nagyon idegesít, hogy az okostojás asszonyoktól folyamatosan azt hallom, hogy én jóval hamarabb fogok szülni, mert akkora a hasam, és úgy látja, meg stb.
33 hetes uh-n 2100 gramm súlyt becsültek a picinek, a lepény 2. érettségi fokban volt. A védőnő ma ránézésre azt mondta, hogy nem húzom ki a 40 hetet. A hasam néhány napja lejjebb csúszott. Sokat nem is bírok sétálni, mert annyira nyomódik a hólyagom.
2009. szept. 18. 19:03
1/7 anonim 

válasza:

Nekem is ezek voltak, már nem akartam utcára menni, mert szinte számon kérték hogy miért nem szülök még. Hamarabb kellett indulnom mindenhova, mert annyi ember leszólított, ismerősök, zöldséges, kisboltos, abc-ben, mindenhol...Ja, meg hogy tuti 1 gyerek, mert akkora a hasad.Ahhoz képest még 5 napom van a kiírtig, és még igencsak egyben.
2/7 anonim 

válasza:

Gyakran csapják be a babák a mamit. Gyakran azok a babák születnek később akikre azt mondták, nem lesz bent sokáig. Nálam éppen az ellenkezője volt. Harmadik gyerekem a szülésik nem is helyezkedett be. Mindenki azt mondta, ráhúzok a negyven hétre. Ám pont negyvenhetesen jelentkezett, hogy jön. Elsőmnél sem volt semmilyen jel, mégis 38 hétre kisietett. Középsőm meg középen 39 hétre ahogy azt egy középsőnek kell.
3/7 anonim 

válasza:

Nekem nagyon nagy hasam volt, végig szivattak miatta (nem voltam kövér amúgy), hogy hú de nagy. Betöltött 38. hétre szültem. Előtte nem volt csak 1 ujjnyira nyitva a méhszájam, 2-es érettségi fok nálam is, és 2 héttel előtte még kicsinyellték a magzatot másfél héttel a kiirthoz képest. Mikor megszületett, 500 g-mal több volt, mint amit becsültek, 3600 g, 52 cm, és a bőre/körme/talpa állapota alapján azt mondta mindenki (orvos/védőnő), hogy tuti túlhordtam a gyereket, nem annyi hetes volt. Mivel nem tudtam, mikor fogant, az UH-hoz nézték, az meg ennyit tévedett. De tény, hogy ha utólag megnézem a fényképeimet, akkora hasam volt, mint egy már szülő nőnek. Szóval bármi megeshet felétek is, majd kiderül :) Én megéreztem, mikor szülök, előtte hétvégén már tudtam, hogy szerdáig meglesz a baba, kedd éjjel született. Szerintem te is figyeld a jeleket, hátha érzed majd :) Sok boldogságot!
4/7 anonim 

válasza:

Nekem ennyi idősen III,fokban volt a lepényem, még is 40+4napra szültem és hatalmas hasam volt:)
5/7 anonim 

válasza:

Hasonló cipőben jártam, mint most Te. Mindenki azt mondta, még az orvos is, hogy örüljek neki, ha a kicsi a 38 hete kihúzza odabennt.
Tavaly 09.15-re voltam kiírva, 09.29-én született meg a kisfiam. Ez 2 hét túlhordás!
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az az igazság, nem bánnám ha 1-2 héttel korábban szülnék, de ezt sajnos nem én fogom eldönteni!
2009. szept. 19. 15:29
7/7 anonim 

válasza:

Szia! Nekem a 32. héten 2500 g-ra becsülték a babát, a 36. héten pedig 3500-ra. A hasam óriási volt, és már a 33. héttől lent volt. Alig bírtam menni, annyira nyomta a hólyagomat, volt hogy meg kellett állnom az utcán, mert lépni sem bírtam. Ehhez képest pontosan a kiírt napon született, 4 kilóval.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!