Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehet, hogy hamarabb szülök?...

Lehet, hogy hamarabb szülök? Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Október 24-re vagyok kiírva, holnap töltöm a 35 hetet. Már nagyon idegesít, hogy az okostojás asszonyoktól folyamatosan azt hallom, hogy én jóval hamarabb fogok szülni, mert akkora a hasam, és úgy látja, meg stb.

33 hetes uh-n 2100 gramm súlyt becsültek a picinek, a lepény 2. érettségi fokban volt. A védőnő ma ránézésre azt mondta, hogy nem húzom ki a 40 hetet. A hasam néhány napja lejjebb csúszott. Sokat nem is bírok sétálni, mert annyira nyomódik a hólyagom.

2009. szept. 18. 19:03
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is ezek voltak, már nem akartam utcára menni, mert szinte számon kérték hogy miért nem szülök még. Hamarabb kellett indulnom mindenhova, mert annyi ember leszólított, ismerősök, zöldséges, kisboltos, abc-ben, mindenhol...Ja, meg hogy tuti 1 gyerek, mert akkora a hasad.Ahhoz képest még 5 napom van a kiírtig, és még igencsak egyben.
2009. szept. 18. 19:19
 2/7 anonim ***** válasza:
Gyakran csapják be a babák a mamit. Gyakran azok a babák születnek később akikre azt mondták, nem lesz bent sokáig. Nálam éppen az ellenkezője volt. Harmadik gyerekem a szülésik nem is helyezkedett be. Mindenki azt mondta, ráhúzok a negyven hétre. Ám pont negyvenhetesen jelentkezett, hogy jön. Elsőmnél sem volt semmilyen jel, mégis 38 hétre kisietett. Középsőm meg középen 39 hétre ahogy azt egy középsőnek kell.
2009. szept. 18. 19:22
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon nagy hasam volt, végig szivattak miatta (nem voltam kövér amúgy), hogy hú de nagy. Betöltött 38. hétre szültem. Előtte nem volt csak 1 ujjnyira nyitva a méhszájam, 2-es érettségi fok nálam is, és 2 héttel előtte még kicsinyellték a magzatot másfél héttel a kiirthoz képest. Mikor megszületett, 500 g-mal több volt, mint amit becsültek, 3600 g, 52 cm, és a bőre/körme/talpa állapota alapján azt mondta mindenki (orvos/védőnő), hogy tuti túlhordtam a gyereket, nem annyi hetes volt. Mivel nem tudtam, mikor fogant, az UH-hoz nézték, az meg ennyit tévedett. De tény, hogy ha utólag megnézem a fényképeimet, akkora hasam volt, mint egy már szülő nőnek. Szóval bármi megeshet felétek is, majd kiderül :) Én megéreztem, mikor szülök, előtte hétvégén már tudtam, hogy szerdáig meglesz a baba, kedd éjjel született. Szerintem te is figyeld a jeleket, hátha érzed majd :) Sok boldogságot!
2009. szept. 18. 19:37
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ennyi idősen III,fokban volt a lepényem, még is 40+4napra szültem és hatalmas hasam volt:)
2009. szept. 18. 20:52
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló cipőben jártam, mint most Te. Mindenki azt mondta, még az orvos is, hogy örüljek neki, ha a kicsi a 38 hete kihúzza odabennt.

Tavaly 09.15-re voltam kiírva, 09.29-én született meg a kisfiam. Ez 2 hét túlhordás!

2009. szept. 18. 22:13
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az az igazság, nem bánnám ha 1-2 héttel korábban szülnék, de ezt sajnos nem én fogom eldönteni!
2009. szept. 19. 15:29
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem a 32. héten 2500 g-ra becsülték a babát, a 36. héten pedig 3500-ra. A hasam óriási volt, és már a 33. héttől lent volt. Alig bírtam menni, annyira nyomta a hólyagomat, volt hogy meg kellett állnom az utcán, mert lépni sem bírtam. Ehhez képest pontosan a kiírt napon született, 4 kilóval.
2009. szept. 20. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!