Rövidebb ciklus -> Hamarabb szülök?
Ma voltam szülés felkészítőn, és ott azt hallottam, hogy a terhesség várható időtartam a ciklus (28) * 10 = 280 nap = 40 hét.
Viszont, akinek 25 napos volt, annak 25 * 10 = 250 = 34 hét.
+/- ugye a 2 hét.
Ha ez igaz, akkor nekem akár 30 nappal korábban lesz a szülésem, mint ahogy eddig bárki számolta???
Akkor alig több, mint egy hónapom van hátra :)
Valamelyik oldalon van olyan kalkulátor, ahová a ciklus hosszát is be kell írni, és úgy számolja ki a szülés várható időpontját. De már nem emlékszem, hogy hol.
Amúgy nálam így működött, pont annyival szültem hamarabb.
Csak azt nem értem, hogy akkor ezeknek a babáknak kevesebb idejük lenne a pocakban fejlődni? Szóval sántít a dolog.
Találtam már olyan oldalt, de ott a szülés várható időpontja nem változik, akármilyen hosszúságú ciklust írok be. Csak a fogantatás időpontját teszi hamarabbra.
A sántítós dolog... igen, én is ezen filózom. Lehet, hogy a mi babáink gyorsabban fejlődnek? Mi meg gyorsabban öregszünk a sűrűbb ciklus miatt???
itt láthatod, hogy alakul a szülés időpontja is.
(beírtam az utolsó sajátomat, 49hetes vagyok:P)
Nem, ez nem így van, a terhesség hossza egyforma. Csak a rövidebb ciklus miatt hamarabb volt peteérés, így születhet hamarabb.
Pl. 28 napos ciklus: utolsó mensi 2010. október 8, szülés ideje 2011. július 15, teherbeesés valószínű ideje október 22.
Vagyis a terhesség október 22-től július 15-ig tart, a terhesség ideje 266 nap.
25 napos ciklusnál: utolsó mensi: 2010. október 8, szülés ideje 2011. július 12, teherbeesés valószínű ideje október 19.
Vagyis a terhesség október 19-től július 12-ig tart, a terhesség ideje 266 nap.
Köszi a válaszokat!
Remélem, utolsónak lesz igaza, és kihúzza a kis kukacom május végéig :-)
Szerintem az utolsónak van igaza, mert én meg a nagyon hosszú ciklusúak közé tartozom. 35 napos ciklusaim voltak szülés előtt. S hát szép is lett volna, ha a lányom 350 napra született volna. :):):)
Pont 40 hétre jött.
Szia!
Nekem 24 naposak a ciklusaim. Én is azt hittem, hogy hamarabb jön majd a manó , de végül 41 hétre szültem.
Szép szülést! 5 hetes babó anyukája:)
Fú, megnyugodtam, köszönöm mindenkinek.
Már mindenhol utánanéztem, ilyen tényleg nincs.
Valamit nagyon félreértettem akkor!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!