Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Köldök váladékozás és alhasi...

Köldök váladékozás és alhasi görcsölgetés mit jelezhet?

Figyelt kérdés
8 hónapja szültem.4 hónapja menstruálok, és azóta állandó hüvelyváladékozásom van.A mensim eddig rendesen megjött, most viszont már 5 napja késik.A párommal védekezünk.Én valami nőgyógyászati gyulladásra gondolok.
2009. szept. 18. 13:58
 1/3 anonim ***** válasza:
Én ilyet még csak nem is hallottam! Én azonnal megnézetném magam orvossal! (A köldökváladékozás miatt)
2009. szept. 18. 17:26
 2/3 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, alapvetően ezt találtam a témáról, szüléshez kötve semmit...

A legegyszerűbb oka a köldök váladékozásának a köldök bõrének gyulladása. Ezzel a köldök fertőtlenítővel való kezelésén és szárazon tartásán kívül nincs egyéb teendő.

Előfordul, hogy a köldökcsonk leesése után a köldök nem hámosodik be "simán", hanem egy kis vadhús (köldökgomba) alakul ki benne. Ez általában lencsényi-borsónyi kis csomó, mely a környezeténél sötétebb (lilás) színű, felszíne sokszor nedvedző. Ez is visszahúzódhat, de

sokszor van szükség az ecsetelésére.

Ezen felül van néhány igen ritka fejlődési rendellenesség is, mely a köldök váladékozását okozhatja - ilyenkor a köldök vagy a húgyhólyaggal vagy a bélrendszerrel áll összeköttetésben. Ezekben az esetekben sebészi ellátásra van szükség.

2009. szept. 18. 17:36
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönömj a választ.Eddig nem volt problémám a köldökömmel.Ráadásul már nem is először szültem.Nem biztos hogy kapcsolatban van a szüléssel, ezt csak én gondolom.Jövő héten felkeresem a nőgyógyászomat.
2009. szept. 19. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!