Tapasztalatok érdekelnek. Aki pl. már kétszer szült, egyszer nélküle, másodszor vele. Sokkal jobb ha kérek? Első babám és nem tudom eldönteni. Segítsetek tanácsal.
Én csak fájdalommal szültem,szerintem ki lehet bírni.
Másodszor kaptam epit,de az császár volt.
Utána katéter,nem tudsz felkelni,fejfájás,én nem kérném,ha szülhetnék még simán.
2009. szept. 18. 07:28
2/12 anonim válasza:
Én fájdalomcsillapítás nélkül szültem mindkét 4 kg fölötti gyermekemet, élek.. :)
Muszáj előre eldönteni? Ha nagyon nem bírod, majd kérsz. De a nők erősek kibírják, hidd el, Te is kibírod! :) Én harmadjára sem akarok kérni.
2009. szept. 18. 07:47
3/12 anonim válasza:
Én nem kaptam!
Az első szülésem császárral végződött mert nem indultak be rendesen a fájások, és nem is tágultam.
A második babámat meg tudtam szülni rendesen, és sokkal jobban fájt mint az első. A tágulási szakaszt végig ordítottam. Kértem, hogy adjanak valamit, mert azt hittem nem bírom ki. Nekem csak oxitocint adtak, mert fájásgyengeségem volt, és lassan tágultam. Azt mondták nekem pont erősíteni kell a fájásaimat, mert akkor haladok, és akkor tágulok. Végül is igazuk lett!
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy lehet hogy te most eldöntöd, hogy kérsz érzéstelenítést, de a vajúdás alatt más lehet a helyzet. Mindenkinek máshogy zajlik.
Azért kívánom, hogy úgy szülhess ahogy szeretnél:)
2009. szept. 18. 08:04
4/12 anonim válasza:
Én még cak egyszer szültem, gondolkodtam rajta sokat, hogy kérjek-e. Aztán úgy döntöttem, hoyg nem kérek, biztos ki lehet bírni. Hát, mit mondjak, piszkosul megbántam! Így az egészből csak az iszonyú fájdalomra emlékszem, illetve a végére már egyáltalán nem(annyira fájt, hoyg gyakorlatilag nem voltam magamnál), pedig nem vagyok egy nebántsvirág. A második babánál biztos, hogy kérni fogom!
Persze nincs két egyforma szülés, lehet, hoyg neked anélkül is leviselhető lesz.
2009. szept. 18. 08:22
5/12 anonim válasza:
Mostanában sokan fájdalomcsillapítás nélkül szülnek. Én azt mondom neked, majd ott meglátod. Lehet azt mondani, hogy "én kibírtam", de minden vajúdás és szülés más és más. Szerintem majd te is ott fogod eldönteni, hogy szükséges-e vagy sem! Könnyű szülést! ;)
2009. szept. 18. 08:55
6/12 anonim válasza:
Hol fogsz szülni? Azért ne éld nagyon bele magad. Nálunk, Székesfehérváron pl. előre megmondták, hogy itt nem adnak, bírd ki anélkül.
2009. szept. 18. 09:14
7/12 anonim válasza:
3 gyerekem van. Az elsőnél kértem, mert úgy gondoltam, nem bírom tovább. Mostmár tudom, hogy csak nem voltam felkészülve, azért éreztem annyira fájdalmasnak. A kitolási szakaszt nagyon meghosszabbítja. Másik kettőnél nem kértem, mind a kettő gyönyörű szülés volt, és bármikor újra szülnék, mert tudom, mikor mit kell tenni, hogy jó legyen. Kérdezz tapasztalt anyukákat a környezetedben, akiknek szép szülésük volt, hogyan csinálták. Jobb epidural nélkül, de fel kell készülni, ne érjen váratlanul.
2009. szept. 18. 10:33
8/12 anonim válasza:
Én nagyon szeretnék még egy babát,de a szülésem után azt mondtam soha többé,vagy esetleg érzéstelenítéssel.így lassan 3 hónap távlatából már nem biztos,hogy kérnék,de még félnék egy ujabb szüléstől.
2009. szept. 18. 12:08
9/12 anonim válasza:
Tényleg nem adnak mindenhol, például Kisvárdán sem. Előbb érdeklődj utána, mint beleéld magad, hogy kaphatsz, mert úgy rosszabb lesz.
2009. szept. 18. 12:50
10/12 anonim válasza:
Rengetegen szülnek érzéstelenítő nélkül és túlélik, ráadásul nekem magas a fádalomküszöböm, úgyhogy úgy voltam vele, hogy nem kérek érzéstelenítőt. Persze soha ne mondd, hogy soha, de azt gondoltam menni fog nélküle. Nos amikor rendesen beindultak a fájások, akkor igen csak meggondoltam magam. Igen ám, de az aneszteziológus épp műtét közben volt, úgyhogy nélkülöznünk kellett, szóval muszály volt tartanom magam az eredeti elképzelésemhez. :) Túléltem, mint mindenki más, de nem ítélem el azokat, akik érzéstelenítővel szülnek, hiszen pokolian fájt. De azt gondolom, hogy nem kell ezt előre eldönteni. Úgy bemenni, hogy még nem is fáj különösebben, de már érzéstelenítőt kérsz értelmetlen és felesleges, meg állítólag tényleg lényegesen meghosszabbítja a kitolási szakaszt. De ha már javában benne vagy a közepében és úgy érzed nem bírod, nem szégyen kérni. Ezt úgyis ott fogod érezni, majd meglátod.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!