Minél több idő tellik el császár után annál nagyobb az esély term. Szülésre? A hegvastagság alapján mikor döntik el, hogy a 2. is császár lesz-e?
Szia!
Nekem most 17 hónapos a kislányom és császárral született. Év végén szeretnénk belevágni a "kistesó project"-be, így én kikérdeztem a dokimat, mert én is szeretnék természetesen szülni. Ő azt mondta, hogy a 38. héten nézik meg a hegvastagságot és az alapján döntik el, hogy engedik-e a természetes szülést, vagy a heg elvékonyodása miatt a 39. héten programozott császár lesz.
Köszi szépen! Végre valami konkrétum :)
Mi januártól próbálkozunk, akkor lesz 18 hónapos, de már nagyon nem bírok magammal... :)
A gyerekeim között 21 hónap lesz (kb. 1,5 hét múlva szülök), és a dokim alapjáraton természetes szülésre készül. Azt mondta, hogy ott és akkor fog eldőlni, hogy kell-e császározni (régi máv). Tapasztalata alapján valaki vékony heggel is meg tud szülni, valaki vastaggal sem. Viszont nem adnak érzéstelenítőt vajúdáskor, hogy lehessen érezni az esetleges hegszétválást... hm... Azért kicsit félek... :S De jó lenne természetes úton kipottyantani a fiacskámat, talán hamarabb rendbe jönnék.
De szerintem orvos és kórháza válogatja, van aki nem kockáztat, ill. függ a mama és a baba állapotától, nagyságától stb...
Tény, hogy minél több idő telik el a két szülés között, annál nagyobb az esélye a sima szülésnek. Hajrá a projekthez! :))
Utolsó előtti vagyok: Kérlek, kedves Utolsó! Mesélj egy kicsit bővebben!! Mennyi idő volt, hol szültél, a heged nem fájt stb... Jobb volt így?
Elnézést az Off-ért!!
A 13. 45-ös kérdezőnek
Az első szülésem császár volt, mert a lányom 29. hétre született. Akkor a vérveszteségtől napokig még a felkelés is nehezen ment, a sebem hetekig fájt. Most császárnak indultunk, a doki szerint 30% esélyem volt a term. szülésre. A hegem a terhesség elején fájt, húzódott. 39 hétre szültem. Vasárnap kezdődtek a jóslók este, aztán hajnalra elmúltak, délután megint voltak rendszertelenül, aztán este 11-kor egy 30 perces, egy 20 perces fájás, aztán meg 5 percesek lettek. Éjfélkor értünk be a kórházba és 8.08-kor lett meg a lányom. Nagyon fájt, nehezen tágultam, a doki szerint a császár miatt hátránnyal "indultam". Gátmetszésem volt, jó egy hétig fájt a seb.Győrben szültem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!