Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Minél több idő tellik el...

Minél több idő tellik el császár után annál nagyobb az esély term. Szülésre? A hegvastagság alapján mikor döntik el, hogy a 2. is császár lesz-e?

Figyelt kérdés
2009. szept. 17. 13:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem most 17 hónapos a kislányom és császárral született. Év végén szeretnénk belevágni a "kistesó project"-be, így én kikérdeztem a dokimat, mert én is szeretnék természetesen szülni. Ő azt mondta, hogy a 38. héten nézik meg a hegvastagságot és az alapján döntik el, hogy engedik-e a természetes szülést, vagy a heg elvékonyodása miatt a 39. héten programozott császár lesz.

2009. szept. 17. 13:30
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszi szépen! Végre valami konkrétum :)

Mi januártól próbálkozunk, akkor lesz 18 hónapos, de már nagyon nem bírok magammal... :)

2009. szept. 17. 15:41
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Szivesen! :-) Sok sikert a kistesóhóz! Mi novemberben kezdünk el próbálkozni, remélem hamar sikerrel járunk... :-)
2009. szept. 18. 13:24
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszi! Sok sikert nektek is! :)
2009. szept. 19. 16:15
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

A gyerekeim között 21 hónap lesz (kb. 1,5 hét múlva szülök), és a dokim alapjáraton természetes szülésre készül. Azt mondta, hogy ott és akkor fog eldőlni, hogy kell-e császározni (régi máv). Tapasztalata alapján valaki vékony heggel is meg tud szülni, valaki vastaggal sem. Viszont nem adnak érzéstelenítőt vajúdáskor, hogy lehessen érezni az esetleges hegszétválást... hm... Azért kicsit félek... :S De jó lenne természetes úton kipottyantani a fiacskámat, talán hamarabb rendbe jönnék.

De szerintem orvos és kórháza válogatja, van aki nem kockáztat, ill. függ a mama és a baba állapotától, nagyságától stb...

Tény, hogy minél több idő telik el a két szülés között, annál nagyobb az esélye a sima szülésnek. Hajrá a projekthez! :))

2010. ápr. 12. 13:33
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
21 hónap a különbség a két lányom között. Az elsőt császárral szültem. A kicsi most 3 hetes és term. úton szültem. A hegvastagságot egyszer sem nézték meg.
2010. ápr. 12. 13:39
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó előtti vagyok: Kérlek, kedves Utolsó! Mesélj egy kicsit bővebben!! Mennyi idő volt, hol szültél, a heged nem fájt stb... Jobb volt így?

Elnézést az Off-ért!!

2010. ápr. 12. 13:45
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
A lányom 23 hónapos, most tervezzük a tesót. Én előtte elmentem dokihoz, megnézte a heget kivül belül, azt mondta, hogy szép, de ettől még szétválhat ha majd szülésre kerül a sor. Nekem azt mondta 36 hetesen nézni a hegvastagságot. Bár ő már a lányom születése után is kis esélyt adott a második természetesre, mert nálunk genetikai úton öröklődik az nagy születési súly. Mind 4 kg fölött voltunk, a lányom is 4200 g volt, állitólag a második meg csak nagyobbra nő, ráadásul nálunk téraránytalanság is volt. Hátha a második nem nő nagyra.
2010. ápr. 13. 14:38
 9/11 anonim ***** válasza:

A 13. 45-ös kérdezőnek

Az első szülésem császár volt, mert a lányom 29. hétre született. Akkor a vérveszteségtől napokig még a felkelés is nehezen ment, a sebem hetekig fájt. Most császárnak indultunk, a doki szerint 30% esélyem volt a term. szülésre. A hegem a terhesség elején fájt, húzódott. 39 hétre szültem. Vasárnap kezdődtek a jóslók este, aztán hajnalra elmúltak, délután megint voltak rendszertelenül, aztán este 11-kor egy 30 perces, egy 20 perces fájás, aztán meg 5 percesek lettek. Éjfélkor értünk be a kórházba és 8.08-kor lett meg a lányom. Nagyon fájt, nehezen tágultam, a doki szerint a császár miatt hátránnyal "indultam". Gátmetszésem volt, jó egy hétig fájt a seb.Győrben szültem.

2010. ápr. 22. 21:32
 10/11 anonim ***** válasza:
Én vagyok, aki azt írta, 1,5 hét múlva szülök. Na, már megszületett a kisfiam! :) A doki a hegvastagságot a kiírt időpont előtt 1 héttel megnézte, de nagyon vékonynak találta (2-3 mm), ezért progis császárra írt ki csütörtökre. Szerdán éjjel elfolyt a magzatvíz... Két órát vajúdtam, mire beért a doki és előkészítettek a műtétre. Sajnos akkor sem sikerült volna megszülnöm, ha elég vastag a heg, megintcsak nem tágultam szinte semmit, pedig 2-3 perces fájásaim voltak. Ráadásul a baba is 4 kilós volt, jóóóó nagy buksival! :) Tehát nagyon sokmindentől függ, hogy lesz-e belőle császár. Én azért szorítok! Viszont gyorsabban felépültem/épülök, úgy érzem.
2010. ápr. 28. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!