Mennyi mindenre kell odafigyelnie egy terhes nőnek?
Én is szeretnék gyereket, ahogy a legtöbb nő, vagy pár. Ahogy utána olvasok dolgoknak, annyi minden van amire figyelni kell, de én nem tudnám megjegyezni. Hogy is van ez? Csak én gondolom bonyolultnak, hogy működik ez a dolog? Egy érdeklődő, kiváncsi, huszonéves lány vagyok. Olvassak könyveket, érdeklődjek az orvosomnál, mit tegyek.
Minden ezzel kapcsolatos dolog érdekel, mert fel akarok készülni rá (persze a párom is).
Előre is köszönöm a válaszokat!
azért nem kell ám parázni az ilyesmin. Ha egyszerre olvasol el mindent, csak még jobban megijedsz. Ha majd odakerülsz, hogy gyermeket akarsz, mindig csak lépésenként nézzél utána: először azt, hogyan lehet teherbe esni, mi az anatómiája, mit kell kerülni (cigi, gyógyszer, fogamzásgátló) stb. Utána jön a terhesség: I. harmad, II. harmad, III. harmad, majd pedig készülhetsz lassan a szülésre. Az alapinformáció elég, ha megvan, a többi úgyis magától fog kiderülni.
22 hetes vagyok, hőmérőzéssel estem teherbe gondos tervezéssel (családtervezésnek épp nem mondanám, de sokmindenre odafigyeltem). Most állapotosan mindig a következő lépésre koncentrálok.
Azért azt is vedd figyelembe, hogy az interneten és a könyvekben talált dolgok közül sem minden kötelező, esetleg csak ajánlott (pl. a légzésfigyelő), és amit olvasol, az csak irányadó, te döntöd el, mit hogyan akarsz csinálni.
Sok sikert. 22 hetes pocis
Csak a saját példámat tudom mondani. Mikor megtudtam, hogy jön a baba elmentem a dokimhoz és ennyit mondott:
éljen úgy, ahogy eddig is csak pihenjen többet és kicsivel több zöldséget és gyümölcsöt egyen.
Felesleges minden para. Mondjuk nekem nincsenek káros szenvedélyeim, mert ugye azokat nem árt elhagyni.
Később minden jön magától, szerintem már ilyenkor is ösztönösen érezzük mi a jó.
Felesleges túlbonyolítani. Ha teherbe akarsz esni, akkor ne dohányozz, ne igyál sok alkoholt és vizsgáltasd ki magad és a párod is, hogy nem szenvedte valami fertőzésben. Aztán amikor összejött a picuri a 3 harmad szerint.
Étkezés és mozgás amire ügyelni kell, de azt úgy is te fogod érezni, mikor mi a jó.
Minden jót a jövőben is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!