Mivel lehet segíteni a gyorsabb tágulást?
Sztem a kézzel tágítás, meg a gátvédelem külön dolog. Kézzel a méhszájat szokták tágítani rossz esetben a tágulási szakban. Ilyet még nem hallottam, hogy az orvosa tágított valakit szülés előtt.
A gát rugalmasságát intim tornával, E vitaminnal (a szövetek rugalmasságához jól jön), homeos szerekkel, és gátmasszázzsal tudod javítani, amihez külön olajat is tudsz vásárolni. Ennek persze megvan a maga technikája.
Szerintem inkább lazíts lelkileg. Ha tudsz befelé figyelni, elengedi magad, majd beleengedni magad a fájdalomba (lehet, hogy azt érzed majd, hogy el akarsz ájulni, el akarsz aludni). Ne ellenkezz "magadnak", ha ilyen lenne, ez egy természetes folyamat. Én tökre beijedtem, hogy egyszercsak majdnem bealudtam a brutál fájdalomba. Küzdöttem ellene rendesen. Aztán bejött a szülésznő, mondtam neki. Mondta, hogy nagy barom vagyok, pont azért alakul ki ilyen állapot, hogy könnyebb legyen elviselni, kár volt mindenáron ébren maradnom. Második gyerkőcnél nem volt ilyen, úgyhogy akkor nem tudtam bealudni.
Igazából tudom, hogy veszettül fáj, csak próbálj majd felülkerekedni rajta. Csukd be a szemed és csak képzeld el, hogy milyen gyönyörű dolog történik. Lehet, hogy majd a pokolba kíváncsz ismeretlenül is, ha ez majd akkor eszedbe jut, de két szülés után sajnálom, hogy erre csak utólag jöttem rá.
Nem hallottam én sem szülés előtti tágításról. Első lányomnál az orvos tágított szülés közben kézzel, mert magától nem ment, hát nem volt leányálom!
Másodiknál símán ment minden, szépen tágultam magamtól, iszonyatosan fájt, de még így is hatalmas ÉLMÉNY!!!
Előre ne foglalkozz semmivel, csak magaddal és babáddal és gondolj arra, h. mennyire csodás dolog, és ki tudja hányszor fogod tudni átélni még! Én is bealudtam a fájások között, mert már elfáradtam a fájdalomtól, de ez tök természetes.
Szóval no para, meglátod szuper lesz minden!
Nem hiszem h én írtam korábban, de engem tágított a doki utolsó két hétben kézzel, de már csak utolsó két hétben. Ne akard otthon, az első után 3 napig véreztem, a második után 1 hétig, nem kevés fájdalommal is járt, szerintem képtelenség magadnak csinálni. Nem a gátvédelem miatt tette, hanem mert az első császáros volt és nem akart hosszú szülést a heg miatt,egyébként gátmetszéssel szültem, 3 hét telt el azóta, már sehol sem fáj semmi.
Ha a gátvédelem miatt kérdezed, használj gátmasszázsolajat.
Ha a gyors szülés miatt, akkor talán meg lehet beszélni a dokiddal.
Málnalevélteát érdemes inni, puhítja a méhszájat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!