Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után kialakult aranyér....

Szülés után kialakult aranyér. Mit lehet vele kezdeni? Elmúlik, vagy már mindig jelen lesz?

Figyelt kérdés

császárral szültem (komplikációk miatt), de így is kijött. ma vettem észre, csak akkor fáj, ha nagy wc-zek. mit lehet vele kezdeni? milyen krémet tudtok ajánlani? esetleg van valami kezelés amivel megszüntethető? 23 éves vagyok, nem akarok örök életemben ezzel szenvedni :(

a segítséget előre is köszönöm!

2013. márc. 19. 22:10
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem elmúlt magától Rostos kajákat ettem, hogy ne legyen keméy a széklet, és langyos vízzel zuhanyoztam naponta többször. Ennyi elég volt
2013. márc. 19. 22:22
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem is csúnyán kijött a szüléstől, a gyermekágyi időszakban nem is a gátam fájt hanem az aranyerem :S De kentem reparonnal, és ügyeltem rá hogy mindig tisztán tartsam, naponta többszöri lemosással, és kb egy hónap alatt elmúlt.
2013. márc. 19. 22:26
 3/8 anonim ***** válasza:
annyira fájt h nem akartam wc-re menni,ezen segített a glicerines kúp 3naponta,így nem erőlködtem,nem durvult a helyzet.Többi napon hemorid kúp belülre,sperti krém kívülre, 2hét alatt rendbejött. Nem maradsz örökre így,ne aggódj!
2013. márc. 20. 08:29
 4/8 anonim ***** válasza:
Szia. Én is császárral szültem, az aranyér nincs összefüggésben a szülés fajtájától. Nekem attól jött ki, hogy a kórházban nagyon erőltettem, mert ugye úgy nem engedik haza az embert, ha nincs széklet, és én annyira vágytam haza, hogy képes voltam fél órát is wc-n ülni. Lehet rosszul tudom, de mástól is hallottam már, hogy az aranyér ha egyszer kijött, bizony az halálig elkísér. Vannak tünetmentes időszakok, de mindig ki fog újulni. Meg kell tanulni együtt élni vele. Fontos, hogy sok rostosat egyél, igyál. Nekem a rostos körtelé vált be, másnak barackbefőtt vagy paradicsom. De ihatsz minden nap parafin olajat is egy evőkanállal mert ez is lazítja. Fontos ha wc-n vagy, ne erőlködj, inkább ülj fél órát a wc-n, minthogy erőltesd. Nekem is vannak rosszabb és jobb időszakok, sajnos! :(
2013. márc. 20. 11:05
 5/8 anonim ***** válasza:
Én is császárral szültem már 3,5 éve, nekem is kijött. Nem használtam semmit rá, csak ahogy már előttem is írták, rostos kaják, innivalók (persze csak olyan, ami a baba pocakját nem bántják), tisztán tartás. 2-3 hét alatt elmúlt, azóta sem jött ki még egyszer sem.
2013. márc. 20. 13:13
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem szüléskor nagyon durván előjött, akkora volt majdnem mint egy dió. :( DE!! Magától elmúlt kb másfél hét alatt. Reparonnal kenegesd, azt nagyon dícsérik!
2013. márc. 20. 15:04
 7/8 anonim válasza:
Mindenkinek más válik be, nekem a Hemoclin gél hozta helyre. ahogy éreztem, rögtön kezeltem és másnap már érezhetően jobb volt!
2013. márc. 20. 21:02
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem elmúlt, szülés után 3-4 hétig volt csak, aztán eltűnt, most a második terhességem alatt megint van, nem vészes így nem használok rá semmit, gondolom szülés után kicsit durvább lesz, de remélem megint rendeződik pár hét alatt.
2013. márc. 21. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!