Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Több gyermekes anyukák! A...

Több gyermekes anyukák! A második szülés jobban fáj?

Figyelt kérdés

Tervbe van második baba,később egy harmadik.

Úgy hallottam ezek jobban fognak fájni,mint az első.

Bár úgy vagyok vele,hogy tudom milyen fájdalmas,így már nem félek,de valahol mégis.

Megosztanátok a tapasztalatotokat?

2009. szept. 16. 10:46
 1/9 anonim ***** válasza:

Nekem egyértelmű igen, mert mondjuk 1 kilóval nagyobb volt a második fiam. De szerintem nem általánosítható.

1. 3400g

2. 4450g

2009. szept. 16. 11:10
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Barátnőmnek a második és a harmadik szülésnél csak úgy kipotyogtak a babát. Egyre kevésbé fájtak a szülések. A harmadik után már fel is pattant mintha mise történt volna, csak izomláza volt :)

2009. szept. 16. 11:20
 3/9 anonim ***** válasza:

Én azt hiszem, jobban fájt a második, viszont sokkal gyorsabb volt.

A harmadikról jövő év elején tudok nyilatkozni :)

2009. szept. 16. 11:47
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Igazából nem is számít mekkora a fájdalom,mert úgyis megéri majd.

2009. szept. 16. 12:25
 5/9 anonim ***** válasza:
nekem jobban fájt,első szülésem vajudással tartott 11 órán át,második 2 órán át.
2009. szept. 16. 12:37
 6/9 anonim ***** válasza:
A dokim azt mondta, hogy általában a 2. szülés már könnyebb, mint az első. Arra több az esély, hogfy könnyebb lesz,-én is abban bízok:-)-,de minden szülés más és más, és nincsenek szabályok.
2009. szept. 16. 14:24
 7/9 anonim ***** válasza:
Intenzívebbek, erősebbek a méhösszehúzódások, de kevesebb kell... szóval összességében nekem a második szülés sokkal könnyebb volt, rövidebb is, ezért azt mondom, hogy nem fájt jobban (mert sokkal rövidebb ideig fájt) :o) Ezen kívül jobban lehet érezni, hogy kitolási szakban hogyan kell nyomni, mit kell csinálni. Szóval a második sokkal könnyebb volt.
2009. szept. 16. 16:07
 8/9 anonim ***** válasza:

Első fiú, 9 éve 4,4 kiló volt, második lány 6 hónapja 3,95 kiló.

Mindkettő indított, EDa-s szülés volt (első túlhordás, második cukor miatt) vajúdás mind a kétszer kb. 9 óra volt, kitolás rövid.

Mindkét szülés után ugyanazok a komplikációk voltak velem, nem a babával.

2009. szept. 16. 22:17
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát.
2009. szept. 17. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!