Félek a második szüléstől- mesélnétek nálatok hogy s mint volt?
A problémám:
- az elsőnél nem féltem, nem tudtam mitől is kéne
- most ugye a második lesz, és az első komplikációi végett aggódom, félek...
Bővebben:
-kislányomnál nem maradt semmi magzatvíz odabent, így a szülőcsatornán nem tudott "csúszni"
-nyakára 2szeresen rátekeredett a köldökzsinór
-életjelei egyre csökkentek, de mivel már kifelé tartott így rásegítettek
- vákum, és felülről (hasam) nyomása
- fájásokat nem éreztem, egy állandó, görcsös hasfájás volt
A gyorsaság miatt nem panaszkodom, mert attól a pillanattól, hogy elküldtek burokvizsgálatra, odáig hogy kezemben a babám eltelt 5 óra.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Az első szülésem nem sikerült valami jól. Bár komplikációk nem voltak, mégis problémás volt. Nem tágultam, így oxit kellett bekötni. Baromira fájt és nagyon sokáig tartott (13 óra). A kitolás is hosszú volt. Na meg a varrás... mindenhol repedtem ahol csak lehetett. Pedig kicsi volt a lányom.
Ezek után nem csoda, hogy tartottam a szüléstől.
Végül nagyon pozitív lett! 3 óra volt az egész az első fájástól 2:05-kor értünk be a kórházba és 2:26-ra meg is született a fiam. Nagyobb volt, mégis gyorsabb és kevésbé fájt. Repedésem sem lett.
Szóval hajrá, menni fog, nem kell félni!
Igen, belátom, ha félek még rosszabb lehet...
jaj, de jó ilyen pozitívakról olvasni :) Köszönöm. Ezekből hatalmas erőt tudok meríteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!