Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Anyukák, valaki tapasztalt...

Anyukák, valaki tapasztalt ilyet szülés után? Bővebben lent

Figyelt kérdés
A lányom 6 hónapos. Amikor 3 hónapos volt,megjött a menstruációm. Azóta is minden hónapban dátumra pontosan megjött,és mindig borzasztóan erős volt,első 4 napban fél óránként cseréltem tampont-betétet és még az sem volt elég. Tegnap megjött,de csak olyan mennyiségben,mintha megvágtam volna magam. Ma már fáj is,de még mindig alig alig jön valami. Ez normális? mostanában egyébként is rosszul érzem magam,lehet,hogy valami nem stimmel? Vagy ez még belefér?

2013. márc. 13. 07:22
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Nem volt bent. Megszámlálhatatlanul sokszor kérdeztem meg és "beszéltük meg" Tényleg nem tudnám megszámolni hányszor. Valószínűleg tönkre is fog menni.
2013. márc. 13. 17:14
 12/22 A kérdező kommentje:
2013. márc. 13. 17:24
 13/22 anonim ***** válasza:
Hát olvasva az írásod arra a következtetésre jutottam,hogy már nem szeret. Szomorú,hogy ezt kell mondanom de ez a házasság halálra van ítélve. Én nem küzdenék tovább.És most jönnek a lepontozások de én úgy gondolom,hogy egy vagy több gyerek sem fog össze tartani egy kapcsolatot.Engedjétek el egymást és kezdjetek egy új életet külön.8 voltam.
2013. márc. 13. 17:45
 14/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm az őszinteséged. Én nem így gondolom. Nem azért mert naiv vagyok,hanem mert sírt és sírva mondta,hogy szeret. (ez nem először fordult elő) Egyszer nemrégen volt már,hogy összepakoltam és el akartam menni ( ő éppen ment vidékre szülinapozni) és visszajött és kérte,hogy ne menjek el,beszéljük meg. Tegnap is mondta,hogy szeret és ő is szeretné megoldani. És a Bécsi kirándulást is ő szervezte meglepetésnek. Szerintem más ok húzódik a háttérben,de természetesen lehet,hogy igazad van. Egyébként meg nem azért lett gyermekünk,hogy összetartson minket. tervezett baba volt és nagyon szeretjük és a születése előtt nem voltak ilyen jellegű problémáink. Valahogyan majdcsak lesz,egyenlőre én belefáradtam a vitákba, és sokat várok a szombati naptól. Remélem jól fog sikerülni. =)
2013. márc. 13. 17:50
 15/22 A kérdező kommentje:
Ó és én zöld kezet nyomtam =) És még egyszer köszönöm az őszinteséged =)
2013. márc. 13. 17:51
 16/22 anonim ***** válasza:
Jaj te félre értettél. Nem arra gondoltam,hogy azért lett a kicsi,hogy jobb legyen a kapcsolat. Arra gondoltam,hogy sokan vannak úgy vele csak a gyerekek miatt maradnak együtt teljesen mindegy milyen a kapcsolat. Igazából szívből kívánom,hogy rendbe jöjjön minden köztetek. Kérlek írd meg majd,hogy sikerült a kirándulás. Tényleg érdekel.8. voltam
2013. márc. 13. 19:19
 17/22 A kérdező kommentje:
Ja =) Igen akkor félre =) Bocsáss meg a zaklatott fejemnek =) Hát igazából én úgy vagyok vele,hogy a gyereknek az az érdeke,hogy jó hangulat legyen és nem feszkó meg vita,de azt látom,hogy mennyire odavan az apjáért,így minden lépést kétszer meggondolok. Ha ő nem lenne szerintem már régen leléptem volna,de nem csak ő tart minket össze,hanem csak miatta kétszer is átgondolok egy döntést. Én is nagyon remélem,hogy jól sikerül,és mindenképpen megírom,és nagyon jól esik,hogy így érdekel =) Remélem minden jól fog alakulni..Illetve pontosabban,remélem minden úgy fog alakulni,hogy mindenki a legkevesebb fájdalmat szenvedje el =)
2013. márc. 13. 20:21
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, a kérdésed ugyan nem erre vonatkozott, de azt hiszem a házaséletetek minősége pillanatnyilag nagyobb problémád, mint a mensidé.

Sajnos egyáltalán nem ritka, hogy a férfiakban kialakul egyfajta gátlás a gyerekük anyjával szemben, szexuális téren. Nem csak amiatt, mert esetleg fél egy újabb terhességtől, a szoptatás miatt valami "kelléket" kell használni a védekezéshez, vagy a megszakított közösülés ténye zavarja.

Néhány férfi, egyszerűen szégyelli, hogy attól a nőtől, aki világra hozta a gyerekét "azt" akarja. Hogy te ugyanazzal a szájjal puszilod meg a kicsit, amit vele időnként másra használtál...Érdekes módon, időnként pont azoknál alakul ez így, akiknél korábban kifejezetten jó, sőt gátlások nélküli volt a szex. A férjed végül is nem hazudik, ő most nem egy jó nőt lát benned, hanem egy tiszteletet érdemlő anyát, akivel nem "illik" bizonyos dolgokat elkövetni.

A feneség az az ügyben, hogy egy nőnek, a béke kedvéért egyszerűbb elviselni az együttlétet, még ha nem is kívánja igazán. Egy férfinál ugyanez sokkal nehezebben megy, nekik a megjátszás nem megoldás. Ha túl gyakran hozod szóba, akkor a meglévő gátlás mellé, még kialakulhat az a félelme is, hogy férfiként csődöt mondott melletted. És ez együtt aztán tényleg totális csődhöz vezet.

Akármennyire nehezedre esik -joggal- próbálj meg türelmes lenni vele. Ne legyen vitatéma köztetek a szex, mert valószínűleg csak elmélyíti a problémát. Ha kedves veled, vagy meglepetést szerez, érezze, hogy tényleg örülsz. Ne azt lássa rajtad, hogy oké, de azért ennél már több járna neked...

Lehet, hogy röhejes, de próbáld meg a férjedet úgy visszavezetni a szexre, ahogy a szűzlányok gátlásait szokták tapasztaltabb partnerek feloldani. Ha alkalom nyílik rá, ne kelljen "teljesítenie", de legyen összebújás, simogatás, gyengédség. Lehet, hogy még hetekig csak összeölelkezve alusztok el, és nem történik semmi. De lassan hozzászokik majd, hogy a gyereke anyja testében,ugyanaz a nő lakik, akivel neki korábban jó, és kívánatos volt a szex.

Ez nem lesz könnyű, sem rövid idő, és biztosan sokan lesznek, akik azt mondják, hogy hagyd a fenébe, meg sem érdemel téged. Az ember sokszor fáradt, feszült is ahhoz, hogy még külön a párja lelkét ápolja, miközben egészen másra vágyna. De abból amit leírtál, nekem úgy tűnik, hogy szeretitek egymást annyira, hogy megpróbáljátok rendbe hozni a dolgaitokat.

2013. márc. 13. 23:10
 19/22 anonim ***** válasza:
Nálunk is nagyon hasonló a helyzet, nagyon megértelek, kicsit mintha én írtam volna, de az utolsó válaszoló nagyon érdekes dolgokat írt, ezt érdemes átgondolni. Én is tapasztaltam, és néha egy-egy elejtett megjegyzése is volt, hogy én már anyuka vagyok, meg hogy a mellem a babáé, meg ilyenek, úgyhogy nagyonis lehet ebben valami, vagy még az, hogy talán kisbabával a karján az ember nem tud úgy adni magára, és ez is hiányozhat neki, mert ilyen is szóba került, pedig ápolt voltam és vagyok, de otthonra ugye nem öltözik ki az ember. Nem tudom, erre mi a megoldás. A mensi is nagyon hasonlóan alakult, kb az első 3 brutál erős, úgyhogy a Tena se nagyon bírta, mindent össze-vissza véreztem, szédültem, gyenge voltam, aztán volt enyhébb kis mennyiségű, de összességében a hónapok folyamán csökkent a mennyisége. Nekem is 3 hónappal szülés után jött meg, mivel már egy ideje éjszaka nem szopott, és ez kiválthatja, meg amúgy is kevés tejem volt. Hormonális változásokon megy át a szervezeted, majd beáll később minden. Nálam sajna sok kb a gyerek egyéves kora előttre elkezdett egy olyan dolog lenni, ami szülés előtt nem volt, 3-4 nap barnázgatás mensi előtt, már épp gondolkoztam, hogy elmegyek dokihoz, de aztán el is kellett mennem, csak más miatt: újra terhes lettem, de nagyonis terveztük. A barnázás valszeg progeszteronhiány miatt volt.
2013. márc. 14. 02:50
 20/22 anonim ***** válasza:
bocs, nem "sajna sok", hanem sajnos.
2013. márc. 14. 02:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!