Ha úgy indul be a szülés, hogy elfolyik a magzatvíz (és utána jönne a fájások), akkor hosszabb a vajúdás, mintha fájásokkal indul?
Ez érdekes sokat gondolkozom rajta én is, mert egyrészt elvileg ha burkot repesztenek a vajúdás során attól a folyamat meggyorsulását várják.
Másrészt nekem ahány ismerősömnek így indult a szülés mindnek órákat kellett várnia még mire fájásai lettek volt akinek nem is jelentkeztek fájások, csak oxitocin bekötése után.
Nekem 3 gyerekem van ebből 2 indult fájásokkal, a harmadiknál elment a magzatvíz de onnantól 2 óra múlva meglett tehát nekem pont hogy felgyorsította az egészet. Nehéz ezt megmondani előre.
Szerintem erre nincs általános szabály.
Nekem elfolyt a magzatvíz, de a fájások nem jöttek...a kórházban kaptam mindenféle "jót", hogy beinduljanak a fájások, és lassan be is indultak, de ki tudja mi lett volna rásegítés nélkül. Aztán fél nap alatt sem tágultam, úgyhogy császár lett a vége. De mint írtam, ez nem általános dolog. Mindenkinél másképp alakul, akár fájással, akár magzatvíz-elfolyással indul a szülés.
Mondjuk azért szívesen megtapasztaltam volna, hogy mi lett volna akkor, ha fájásokkal indult volna.
Szerintem nem lehet általánosítani. Nekem az első szülésemnél először elfolyt a magzatvíz, a fájások kb. másfél órával később kezdődtek. De ettől nem lett hosszabb a vajúdás. Du. fél kettő körül folyt el a víz, 3-körül kezdődtek a fájások, és este fél nyolckor született meg.
A másodiknál is ezzel indult, de mivel azt indítani kellett, ezért nem mérvadó. (Ott egyébként kb. 3 órát vajúdtam, de mivel elakadt, sürgősségi császár lett belőle.)
Nekem elsö lányomnál volt pár fájás amik igen erösek voltak majd elfolyt a magzatvíz. (épp a korházban voltunk)
majd 4 órával késöbb meglett a lányom.
másodiknál éjszaka eldurrantam úgy hogy elötte egy fájásom sem volt. majd már leakart szakadni a hátam és 3 órával késöbb megvolt a második lányom.
Nekem az elsonel egy ora fajas utan folyt el a magzatviz, 7orara lett meg a baba.
Amikor fajasokkal indult,akkor mentem be amikor 5percesek voltak,2orara lett meg a baba, burokrepesztesre fel orara ra.
Otta azt mondtak ha burkotrepesztenek,akkor fel-1ora es baba kint van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!