Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg van olyan, hogy a méh...

Tényleg van olyan, hogy a méh nem képes akkora nagyságúra tágulni, hogy a baba rendesen elférjen, és emiatt előbb megszületik?

Figyelt kérdés

Ezt mondta a barátnőmnek az orvosa. Nekem nagyon előre fele nő most a hasam, nem úgy mint az előző terhességnél, és a picike állandóan oldalra nyomakszik és nem előre.

Látványra nem igen nőtt az elmúlt hetekben a hasam, és arra gondoltam, esetleg nekem sem nő előre, ezért próbál helyet keresni a baba, és nyomul oldalra?

Ez vezethet a korábban szüléshez?

36 és 5 napos km

2009. szept. 13. 22:35
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nálam állítólag ez volt a baj. (De hogy miért, arra senki nem tudott válaszolni.) 37 hetesen ki is kapták gyorsan, mert romlottak az eredmények, és tényleg nagyon kicsi volt szegény (azóta behozta). Szerintem ne aggódj, észrevették volna UH-n, ha valami baj van! Nekem is ott szúrták ki, a súlybecslésnél. Az, hogy mindig egy oldalon érzed, egyáltalán nem jelent semmi rosszat! Nyugi! (Szerintem ha ennyire aggaszt, azért kérdezz rá legközelebb a dokidnál, most már úgyis gyakran kell menned, meg fog nyugtatni!)
2009. szept. 13. 22:59
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. Az a gond, hogy a doki soha egyszer sem mondott súlyt, és a 36. héttől már nem is kell mennem sem vizsgálatra, sem uh-ra. Nem értem miért. Csak heti egy nst-re, ahol most már végre mutatott a méhem is némi tevékenységet, de még semmi jelentős, azt mondta. Az nst mindig csak egy pillanatnyi állapot, ránéz a papírra, akkor rendben volt, de ha nem vizsgál meg, honnan tudjuk, hogy a méhszáj hogy áll és a baba mekkora és hogy hogy fekszik? Rejtély, de az biztos, hogy ha jövő héten megyek, megnézetem magam.

Nem felelőtlenség ez a doki részéről? Nem magándoki.

2009. szept. 14. 14:14
 3/4 anonim ***** válasza:
Nővérem gyerekei mind a ketten pont 1 hónappal hamarabb jöttek a kiírtnál.Tesóm elég alacsony és neki a dokija azt mondta,hogy vszínű a hasfala rövid és nem tud tovább nőni benne a baba.A terhességei alatt hatalmas hasa volt.
2009. szept. 16. 12:28
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem a méh érettségi foka is ezt mutatja. Ha meszesedik, akkor meg már kezd "elhalni". Biztosan igaza van a dokinak.

Amúgy nekem 4 kg. os volt a babám, mikor megszületett és nem volt nagy a pocim. Hosszú a felsőtestem is és a medencémben helyezkedett el.

2009. szept. 17. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!