A marha alacsony fájdalomküszöb lehet ok a császármetszésre? (ha valaki tényleg annyira nem bírja, sőt pánikszerűen fél a fájdalomtól)
Én nem pontoztalak le, de én sem vajúdtam (2x császároztak), a barátnőm se (1 császár), a nővérem se (3 császár), se az unokatesóm (1 császár) de még anyukám sem, mert ő is progis császárral szült engem, de nem hagyták vajúdni már akkor sem, pedig nem ma szült..
És valóban, már a szülés előtt hónapokkal tudni fogod hogy melyik héten, melyik nap és hány órakor császároznak.
ha van papírod, vagy csak meg tudod beszélni a nődokiddal, kérj császárt.
NEM SZÉGYEN CSÁSZÁRRAL SZÜLNI! a saját és a babád (mentális) egészsége a legfontosabb.
az egészségügyi ok, igenis idok a császárra. szinte biztos, hogy programozott császár lesz (a 39.héten szokott lenni), amit kérhetsz helyi érzéstelenítéssel és altatással is (nekem altatásos volt), de már aznap du. a kezembe vehettem a babámat, másnaptól végig velem volt, és el tudtam látni. fájt, az igaz, köhögni nem nagyon mertem. de nekem olyan szobatársaim voltak, akikkel ha kellett, ha nem röhögtünk, és attól tartottunk, hogy a sok nevetéstől fog felszakadni a seb (természetesen nem így történt).
és már nem kaszabolnak (régóta nem), hanem a bugyi vonala alatt vágnak egy kb 10 centit, vizszintesen, így SZÜLETIK meg a baba.
ne stresszeld magad feleslegesen! :)))
Nekem csak szép emlékeim vannak a császárról.
Szuper dokit és műtőscsapatot fogtam ki, az aneszteziológussal végig viccelődtük az egészet, a doki mindent mondott közben, sőt én nem kértem paravánt így láttam mikor kiemelte a hasamból a babát és Ő is engem pillantott meg először,utána én meg is kaptam, az ölemben volt mikor elvágták a köldökzsinórt, és persze apuka is benn lehetett. Miután megfürdették, megvizsgálták stb, szintén megkaptam és még a doki összevarrt addig is velem lehetett.
Én könnyen felkeltem utána, az első pillanattól el tudtam magam látni, nem fájt sem az ülés, sem a fekvés, sem a járás, sőt még a doki szólt rám hogy azért ne virgonckodjak és a liftet használjam ne a lépcsőt. :)
A babával is minden rendben volt 10es Apgar értéket kapott és annyira gyönyörű volt, kis kisimult manóka! :)
Frenetikus és gyönyörű élmény volt, hogy olyan kórházba és olyan dokihoz/csapathoz kerültem akik a császárt is ennyire meghitté tudták számunkra tenni.
A második baba jövő héten fog születni, kedden, szintén császárral, már alig várom! :)
Egyébként a pszichiátriai papír valóban elegendő az ilyenhez, amikor én szültem volt egy anyuka aki szintén ilyen szakvéleményt vitt és valóban kérdés nélkül megcsászározták, pedig neki még fogadott dokika sem volt.
A szülés így is úgy is fáj.Pánik betegként ép úgy rohamod lehet ha az érzéstelenítéstől nem érzel deréktól lefelé... vagy rögtön altatást kérsz?
Nem igazán értem mert a megoldás nem a szülés módjában lenne hanem hogy felkészítsenek rá lélekben...
Huh,mennyi válasz! Köszi :)
Hát,nehéz kérdés,a dokimjaim között ellentmondás van.A pszichiáter javasolja a császárt,a nőgyógyász meg pont hogy nem.Éppen az miatt,hogy ha a fájdalomtól félek,akkor az se biztos,hogy jobb.
Betegségről:súlynak igen súlyos.Gyerekkorom óta kínoz,részben született,részben pedig családi okokra viszavezethető (ezt most nem részletetném).A depresszió volt a legsúlyosabb,amiatt feküdtem zárt osztályon is régebben.Mára ez javult,elhagyhattam terhességem alatt az antidepresszánst,amit szedtem jó ideig.
A pánikbetegség viszont most rosszabb: éjszaka csak nyugtatókkal tudok aludni,nem tudják,mikor törhet rám egy roham.Ilyenkor fulladok,sírógörcs,menekülés,legrosszabb esetben ajulás is lehetséges.Ezért a fél a nőgyógyász,hogy nem tudja,hogy mit lehetne csinálni,ha rámtör egy ilyen,akár szülés alatt vagy után.Nem vagyok könnyű eset,nem hat akármi...remélem érhető.
A picit már nagyon-nagyon várom,azt mondják,segíthet legküzdeni végleg ezt a poklot.Csak nehogy mégjobban visszaessek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!