Volt olyan akinek nem volt egy jóslo fájása sem az utolsó hetekben? Annak hogy alakult a szülése?
Nekem nem volt egyszer sem.
2 órás, hosszú, de sima szülés volt, első jó nagy babával. A magzatvíz ment el először, ezért pár óra utána antibiotikumot kaptam vénásan, ez ágyhoz kötött.
Nekem sem volt jóslóm egyszer sem.
Első babánál hajnal kettőkor hirtelen erős 10 perces fájások kezdődtek minden előjel nélkül, ez eltartott reggel nyolcig, nem sűrűsödött, de nem is múlt el, és elég intenzív fájáserősséget mértek végig. Még 1 ujjnyira sem voltam nyitva addig, aztán nyolckor hirtelen elment a magzatvíz, egyből besűrűsödtek a fájások, elkezdtem tágulni is és 10.40-kor megvolt a lányom. Nem vágtak, nem repedtem.
Második babánál reggel hatkor erős fájásokra ébredtem, szabályos 10 percesekre megint, egy közúti baleset miatt csak reggel nyolcra értünk be a kh-ba, én közben már ellihegtem egy csomó tolófájást is, mire beértünk bő 4 ujjnyira ki voltam tágulva, egyből nyomhattam. Kiderült, hogy a kicsire rátekeredett a zsinór, ami folyton visszarántotta, így bő 40 perces kitolási szak után végül sikerült akkorát nyomnom, hogy leszakadt a lepény és ki tudott szabadulni. A dokik szerint ha a zsinór nincs rátekeredve akkor tuti megszülök már útközben. Szintén szerencsém volt amúgy abban is, hogy ismét csak nem vágtak és nem is repedtem, egyetlen öltés nélkül megúsztam ezt is - és a kisfiam is makkegészséges lett hál istennek!
41. héten szültem, de a mai napig nem tudom, mi az a jóslófájás, sosem volt.
A szülésem nagyon könnyű és gyors volt, 5 óra alatt meglett a lányom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!