Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Pécsiek! Szülés levezetéséért...

Pécsiek! Szülés levezetéséért mennyi hálapénzt illik adni?

Figyelt kérdés

SZTK alapon fogok járni terhesgondozásra a körzetembe, és az ottani orvost szeretném felkérni majd a szülés levezetésére is. Még bőven van idő, mert még csak nemrégen tudom, hogy babát várok, de előre szeretnék kalkulálni, hogy mekkora az az összeg, amivel biztosan nem sértem meg. Senkit nem ismerek, aki a magánrendelésére járna, ezért azt sem tudom, hogy ott mennyibe kerül egy vizsgálat (mert azt szokták mondani, hogy annak a tízszerese biztosan nem túl alacsony összeg).

Minden válasznak örülnék. Hánzli János doktor úrról van szó egyébként.

2013. febr. 21. 17:29
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Kérem, aki érdemben tudna válaszolni az eredeti kérdésemre, tegye meg, legyen szíves:)
2013. febr. 21. 18:38
 12/22 anonim ***** válasza:
Egy kolléganőm menyének volt az orvosa kb. 5-6 éve és császármetszésnél hosszában vágta. Amúgy elégedettek voltak vele.
2013. febr. 21. 18:47
 13/22 anonim ***** válasza:

12-es vagyok. Hogy a kérdésedre is válaszoljak. Szerintem érdemes előre tisztázni, hogy így vállalja-e a szülést. Szerintem egyébként nem. Miért menne be, amikor nem is vagy a betege, nem kapott tőled addig pénzt és nincs semmi garancia, hogy kapni fog.

Ha vállalja, kb. 50 ezer forintot adnék neki.

2013. febr. 21. 18:52
 14/22 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló: köszönöm. Természetesen meg fogom kérni külön a szülés levezetésére.

Azonban az furcsa, hogy azt írod, nem leszek a betege.... hiszen hozzá fogok járni végig terhesgondozásra, ha nem is magánrendelésre..... persze rendelési időn kívül így nem fogom hívni, mert ingyen nem várhatom el, hogy fusson hozzám, majd megyek a klinikára az ügyeletre, de a szülés levezetését miért ne vállalná el.... aztán persze majd meglátjuk.

2013. febr. 21. 18:59
 15/22 anonim ***** válasza:

nincs állandó dokim, de szerintem nem rosszabb, mint a többi - sajnos azt kell mondjam, amiket írtak hogy kiabál, meg leszidta őket, a másikoknál is tapasztaltam.

egy vizsgálat meg sosem kellemes, főleg nem terhesen, amikor fokozottan érzékeny ott az ember.

2013. febr. 21. 21:22
 16/22 anonim ***** válasza:

Nem ultrahangra hívott be minket. Két külön öltöző van. Az egyikbe én, a másikba a másik lány ment.

És nem terhesen volt kellemetlen a vizsgálat, mivel az még sosem voltam, és nem is a kellemetlenségen van a hangsúly, hanem az a teljesen bunkó stíluson, ami belőle olyan természetesen jön.

Nekem mindegy, ki és mit tesz magával, de egy gyerek életét sosem bíznám erre a szörnyetegre.

2013. febr. 21. 23:06
 17/22 A kérdező kommentje:
Utolsó hozzászóló: köszönöm, hogy válaszoltál. A Veress Endre utcai rendelőben van ez a két öltözős dolog? Igaz, nem mostanában voltam, de nekem egyetlen picike rémlik, ahol télen a nagykabátommal együtt alig fértem el, ezért csodálkoztam.
2013. febr. 22. 11:09
 18/22 anonim ***** válasza:
Én is csak rosszat hallottam róla, nekem 2 ismerősöm is volt szülésznő a klinikán, így az ő javaslatuk alapján választottam orvost, nem a betegek elmondása alapján, hanem az alapján, hogy szülés alatt milyen és persze elsősorban a szakmai tapasztalat alapján. Magánba jártam végig, nem felkapott dokihoz, osztályvezető a klinikán, maximálisan elégedett vagyok vele. Ha esetleg ő már nem vállal szülést később, akkor is megvan a jelöltem, de nem a Hánzli. Amúgy a magánrendelés 10x-e, ha felkéred szülésre általában ez a tarifa, ha nem mondanak konkrét összeget, van aki megmondja, mennyiért vállalja.
2013. febr. 22. 11:55
 19/22 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha felkérsz egy orvost a szülés levezetésére akkor annak nem hálapénzt kell fizetni, hanem a szülés árát kötelezően ki kell csengetni. Meg szerintem akkor megfog kérni hogy a rendeléseire is magán úton járj, ott is fizess.

2013. febr. 24. 07:38
 20/22 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó HOzzászóló!

Köszönöm a válaszodat. Nem kérdés, hogy kötelező rám nézve, hogy fizessek a szülés levezetéséért, de ha az orvos nem mond összeget, akkor nem beszélhetünk tarifáról, mert az konkrét, fix ár. Akkor jön a kérdés, hogy mi az az összeg, ami ilyenkor szokásos. Főleg azok tudnak erre válaszolni, akiknek az orvosa előre kikötötte az árat, ezért kérdezek itt:)

Viszont az szerencsére nem feltétlenül van úgy, hogy csak akkor vállalja az orvos a szülés levezetését, ha a magánrendelésére jár valaki... nem zárja ki egymást az SZTK alapon való terhesgondozás, és hogy a felkért orvos bemegy a klinikára, amikor eljön a szülés ideje... persze ezt előre tisztázni kell.

2013. febr. 24. 10:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!