Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kértek epidurálist szülés...

Kértek epidurálist szülés közben? Miért igen, miért nem?

Figyelt kérdés
38 hetes vagyok, ma beszéltem az altató orvossal, még nem biztos hogy kérem, csak gondoltam jó lesz valami egér út ha nem bírom majd a fájdalmat.
2009. szept. 8. 12:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
82%

Mina kátszer kéretm, az első még 9 éve volt.

Akkor felajánlotta doki alehetőséget én éltem vele (Isten volt , aki kitalálta !)

Annál a szülésnél aneszteziológus rakta be akanült.

A második szülésemnél fél áve már én kértem, akkor a dokim (ua., mint az elsőnél) rakta be a kanült, és jobban mint az aneszteziológus.

Igy szültem simám egy 4,4 és egy 4 kilós bébit.

2009. szept. 8. 21:06
 12/17 anonim ***** válasza:
75%

Mina kátszer kéretm = már kétszer kértem

Fáradt vagyok, megyek aludni, a bébi fél 6-kor kelt reggel:-))

2009. szept. 8. 21:08
 13/17 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem minden szülés más és más, nem lehet azt mondani, hogy igen, egy szülést ki lehet bírni anélkül is, habár én most nov-ben szülők, úgy tervezem nem kérek EDÁT, de ha nagyon nem bírom, akkor igenis, fogok szólni.
2009. szept. 9. 08:28
 14/17 anonim ***** válasza:
37%

Én úgy voltam vele,hogy nem kérek,kibírom.

Jócskán túlhordtam,befektettek hétfőn,hogy szerdán indítják.Vasárnap este már nem sokat aludtam hétfő éjjel meg a kórházban szinte semmit.Kedd éjjel(éjfél körül) kezdett elmenni a vizem,tehát alvás szempontból ez is kilővel.5 óra vajúdás után,amikor megjött a váltás reggel(éjszakások nem voltak túl segítőkészek) közöltem az "új" szülésznővel(aki mellesleg sokkal rendesebb volt),hogy én 2 napja nem aludtam,ide-vele az EDA-val.Azt mondta,várjunk még egy kicsit,ez volt reggel f7 körül.8 körül elkezdték adni oxitocint és nem volt szükség Edá-ra(pedig fájt rendesen)2 óra múlva a kislányom a karunkban volt.Semmiféle fájdalomcsillapítot nem kaptam végül.

Később megkérdeztem,miért nem kaptam és azt mondta nem lett volna itt az idő,mert nem mindegy,mikor kapja a kismama,bizonyos esetekben,hátráltathat.

2009. szept. 9. 14:25
 15/17 anonim ***** válasza:
37%
Ja,négy kilóval született és feje is volt rendesen...
2009. szept. 9. 14:27
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az orvos ajánlotta, így kértem. Hát lehet nem kellett volna. Nagyon jó volt, hogy egycsapásra megszűnt minden fájdalmam, viszont totál lelassította az egész folyamatot. 2-5 perces, 4*-os fájásaim voltak rögtön az elején, nagyon gyorsan tágultam, első gyerek és reggel 8 kor mentünk be a kórházba és azt mondták délre meglesz a baba. Kb 10-kor adták be az epidurált, és a vége az lett, hogy még du 4-kor sem tűnt el a méhszáj, a fájások intenzitása is csökkent, aztán megcsászároztak :(
2009. szept. 10. 09:59
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Én ahogy lehet kértem volna, de nem lehetett, mert nem volt meg a kellő tágulás, egész nap fájtam, így csak az utolsó 1 órára kaptam. Szépen felgyorsította a szülést, bár hallottam már olyat is, hogy lelassítja.

Egyébként ezt ne döntsd el előre!!! Nincs két egyforma nő és egyforma szülés vagy baba. Lehet, hogy a következő babánál kevésbé fog fájni, de ha nagyon fáj, kérd, mint ahogy a fogorvosnál is kap az ember fájdalomcsillapítót, vagy ha kificamodik a válla és helyreteszi az orvos, akkor is kap és még sorolhatnám.

Nem ezen múlik szerencsére, hogy milyen ember vagy szülő vagy. Másokkal meg nem kell foglalkozni, nem a szülőágyon kell hősködni, hanem amikor fáj a baba hasa vagy oltást kap vagy amikor az első főzeléket ügyetlenkeded össze vagy amikor sír és hozzádbújik, mert elesett és megütötte magát, amikor éjszaka megriad a sötétben és ugranod kell, amikor lázas és könnyes szemekkel kapaszkodik beléd, a tekintetével pedig kérlel, hogy segíts valahogy, amikor először óvodába megy és el kell válnotok stb, de van gyereked tudod miről beszélek :) Itt derül ki, hogy mekkora hős vagy, nem pedig egy kórházi ágyon nyögve. Van akinek kevesebb odalent a receptora, az ne kérjen, de ha neked fáj, akkor meg kérj, ilyen egyszerű!

Én sajnálom, hogy nem kaphattam meg előbb, akkor talán szép emlék maradt volna a szülés.

2009. szept. 10. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!