Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek ha a babam tobb...

Szerintetek ha a babam tobb mint 3,600 erdemesebb lenne ha csaszarral szulnem meg? Nagyon aggodom h nem birom megszulni, es a vege ugyis mutet lesz, vagy hogy valami baja eshet szules kozben a babanak. Mit gondoltok?

Figyelt kérdés
2009. szept. 7. 08:48
 1/9 anonim ***** válasza:

szerintem nem. A 3600 az ma már egy átlagos súly. Én mindenképpen természetesen próbálnám. Aztán ha van valami majd az orvosok közbelépnek. Ez a dolguk. Nálunk is így volt. Meg az hogy mennyire saccolják nem sokat számít.

Én fiamat 3000grammra tippelték. És 3950-el született. :)

2009. szept. 7. 08:50
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is ezen aggódom, hogy túl nagy lesz, de mindenképpen normálisan szeretném megszülni. Pont ma kezdem el inni a málnalevélteát, hátha segít majd egy picit. Abban is bízom, hogy Ő a második gyerkőc lesz, és talán könnyebb lesz megszülni mint az elsőt. Legalább is ez a tapasztalat. Ne gondolj ilyenekre, mert csak idegesebb leszel tőle, és azzal ártasz jobban a babának.

A szülés alatt állandó orvosi felügyelet alatt leszünk, és ha bármi bajt észlelnek, úgyis azonnal közbelépnek!!

Könnyű szülést kívánok!!!

38 hetes kismama

2009. szept. 7. 09:31
 3/9 anonim ***** válasza:

Én 4500 grammos babát szültem meg simán, gátmetszés nélkül.

Ne izgulj, a kórházban vigyázni fognak Rátok, ha nem tudod megszülni, ha szükséges, császároznak.

2009. szept. 7. 13:03
 4/9 anonim ***** válasza:

Az orvos el tudja dönteni, ha császárra lesz szükség. Mindenesetre a 3600-as méret miatt biztos nem. Ez teljesen átlagos súly, de egyébként sem ezen múlik, hogy nehéz lesz -e megszülni. A fejkörfogat a meghatározó, a fejecskét kell megszülni, a baba többi része már gyakorlatilag kicsusszan.

Ne félj, nem lesz gond! A málnalevél-teát én is javaslom, nekem legalábbis bevált.

2009. szept. 7. 13:06
 5/9 anonim ***** válasza:

Én a 3600 g-os kisfiamat simán és könnyen, hüvelyi úton szültem. Semmi gond nem volt, ne félj, meg tudod majd szülni! A császár egy nagyműtét, nehezebben épülsz fel, mint egy hüvelyi szülés után. Ha nincs életveszély részedről, sem a baba részéről, akkor ne kérd (és úgy tudom, nem is kérheted).

Én csak különösen indokolt esetben értem meg a császáros anyukákat (életveszély és sérülések elhárítása), az orvos tudja, hogy mik ezek, és hogy nálad indokolt lesz-e a beavatkozás. A 3600-as testsúly önmagában nem indok, ez teljesen normális. Nem 6 kilós az a gyerek! :o)

2009. szept. 7. 13:18
 6/9 anonim ***** válasza:
Ez a saccolás vagy bejön vagy nem. Az én fiamat a szülés előtti napon 3850g-ra saccolták és 3230g-mal született. Próbáld meg a sima szülést!
2009. szept. 7. 15:18
 7/9 anonim ***** válasza:
Én is csatlakozom az előttem szólókhoz: NE IZGULJ! Nekem azt mondták, hogy 3400 grammos a fiam, a végén 4170 gramm lett... de természetes úton szültem! Azt olvastam, hogy az anya medencéje hozzá igazodik a kicsihez szüléskor, így egy átlagos súlyú babánál biztos nem lesz gond. Élvezd ezt a nyugodt időszakot és pihenjetek sokat, mert lassan eljön az idő amikor már ilyen formában nem lehet. :)))
2009. szept. 8. 09:47
 8/9 anonim ***** válasza:

160 cm magas vagyok, 58 kg-val kezdtem, 73 kg-val mentem szülni, 3750 gr lett a lányom és simán megszültem.

Szerintem menj neki a sima szülésnek, aztán ha menet közben alakulnak át a dolgok, azt majd az orvos eldönti.

Ha nincs orvosi oka, akkor minek egy műtét? Mégiscsak egy komoly hasi műtét...

2009. szept. 8. 10:42
 9/9 anonim ***** válasza:

13:03-as! Le a kalappal a 4500 g-os baba és a sima szülés előtt! Minden tiszteletem!

Nem lenne "érdemesebb" császárral szülnöd. A sima szülés nagyon kemény, de sokkal hamarabb rendbe jössz utána, mint ha megcsászároznak. Ha nincs orvosi indok, akkor nem fognak megműteni, de ezt majd úgyis az orvosok döntik el.

Nálunk a családban nem született egy pici baba sem (a legtöbb 4 kg felett volt). Pl. unokatesóm 2 óra alatt (!!!) megszülte a 61 cm és 4200 g-os első lányát.

Ne aggódj emiatt! És az uh-s súlybecslésnél elég nagy difik szoktak lenni, arra ne adj!

Könnyű szülést kívánok!

2009. szept. 9. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!