Szerintetek ha a babam tobb mint 3,600 erdemesebb lenne ha csaszarral szulnem meg? Nagyon aggodom h nem birom megszulni, es a vege ugyis mutet lesz, vagy hogy valami baja eshet szules kozben a babanak. Mit gondoltok?
szerintem nem. A 3600 az ma már egy átlagos súly. Én mindenképpen természetesen próbálnám. Aztán ha van valami majd az orvosok közbelépnek. Ez a dolguk. Nálunk is így volt. Meg az hogy mennyire saccolják nem sokat számít.
Én fiamat 3000grammra tippelték. És 3950-el született. :)
Szia!
Én is ezen aggódom, hogy túl nagy lesz, de mindenképpen normálisan szeretném megszülni. Pont ma kezdem el inni a málnalevélteát, hátha segít majd egy picit. Abban is bízom, hogy Ő a második gyerkőc lesz, és talán könnyebb lesz megszülni mint az elsőt. Legalább is ez a tapasztalat. Ne gondolj ilyenekre, mert csak idegesebb leszel tőle, és azzal ártasz jobban a babának.
A szülés alatt állandó orvosi felügyelet alatt leszünk, és ha bármi bajt észlelnek, úgyis azonnal közbelépnek!!
Könnyű szülést kívánok!!!
38 hetes kismama
Én 4500 grammos babát szültem meg simán, gátmetszés nélkül.
Ne izgulj, a kórházban vigyázni fognak Rátok, ha nem tudod megszülni, ha szükséges, császároznak.
Az orvos el tudja dönteni, ha császárra lesz szükség. Mindenesetre a 3600-as méret miatt biztos nem. Ez teljesen átlagos súly, de egyébként sem ezen múlik, hogy nehéz lesz -e megszülni. A fejkörfogat a meghatározó, a fejecskét kell megszülni, a baba többi része már gyakorlatilag kicsusszan.
Ne félj, nem lesz gond! A málnalevél-teát én is javaslom, nekem legalábbis bevált.
Én a 3600 g-os kisfiamat simán és könnyen, hüvelyi úton szültem. Semmi gond nem volt, ne félj, meg tudod majd szülni! A császár egy nagyműtét, nehezebben épülsz fel, mint egy hüvelyi szülés után. Ha nincs életveszély részedről, sem a baba részéről, akkor ne kérd (és úgy tudom, nem is kérheted).
Én csak különösen indokolt esetben értem meg a császáros anyukákat (életveszély és sérülések elhárítása), az orvos tudja, hogy mik ezek, és hogy nálad indokolt lesz-e a beavatkozás. A 3600-as testsúly önmagában nem indok, ez teljesen normális. Nem 6 kilós az a gyerek! :o)
160 cm magas vagyok, 58 kg-val kezdtem, 73 kg-val mentem szülni, 3750 gr lett a lányom és simán megszültem.
Szerintem menj neki a sima szülésnek, aztán ha menet közben alakulnak át a dolgok, azt majd az orvos eldönti.
Ha nincs orvosi oka, akkor minek egy műtét? Mégiscsak egy komoly hasi műtét...
13:03-as! Le a kalappal a 4500 g-os baba és a sima szülés előtt! Minden tiszteletem!
Nem lenne "érdemesebb" császárral szülnöd. A sima szülés nagyon kemény, de sokkal hamarabb rendbe jössz utána, mint ha megcsászároznak. Ha nincs orvosi indok, akkor nem fognak megműteni, de ezt majd úgyis az orvosok döntik el.
Nálunk a családban nem született egy pici baba sem (a legtöbb 4 kg felett volt). Pl. unokatesóm 2 óra alatt (!!!) megszülte a 61 cm és 4200 g-os első lányát.
Ne aggódj emiatt! És az uh-s súlybecslésnél elég nagy difik szoktak lenni, arra ne adj!
Könnyű szülést kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!