Császár után lehet hüvelyi úton szülni?
11/17 A kérdező kommentje:
Láttam most, hogy ezt a kérdést más is kiírta, és pont ott egy csajszi az összes félelmemet leírta, ami vele megtörtént. Minden esetre, amíg nem hallottam ezekről a dolgokról, minden álmon a természetes szülés volt (a császárral nagyon megküzdöttem). Reménykedem, hogy rendben megy majd minden :) Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
Biztos, hogy lehet.Jobbat mondok: 2007-ben nyitott hasi műtétem volt, középen felvágva, köldöktől. Kivették az egyik petefészkemet, csonkolták a másikat, a méhemen is voltak hegek.
Tavaly előtt lettem terhes, kérdeztem a dokimat, ezek után szülhetek e természetes úton. Ő azt mondta igen, ez a cél.Tehát tuti lehet. Sajna más miatt lett császár a dologból.
2013. febr. 14. 19:56
Bátyám császárral született és természetes úton.Eza 1980-as években volt.Egy az anyukánk és köszöni szépen jól van :D Ha akkor lehetett akkor most miért ne?
Első babámat komplikációk miatt császárral hoztam világra,ha lesz második megpróbáljuk simán,ha a doki is úgy akarja :)
2013. febr. 14. 21:09
Nálam nem egész két év telt el a két szülés között,nem volt fogadott dokim a hegem is fájt, mégis arra vártak,hogy beinduljon a szülés,hogy simán szüljek (pedig nem is említettem,hogy így szeretnék).A végén császár lett, de más okból!
2013. febr. 15. 11:24
Szia, első babám faros császáros volt, most töltötte a 2 évet, bármelyik nap jöhet a tesó, minden álmom a természetes szülés (benne tartva a pakliba a császár lehetőségét is), kerestem egy természetes szülés párti dokit, mindenben támogat, biztat, baba pedig jó gyerek lévén szépen lefordult, jó mélyen a feje, ha a hegem menet közben nem szakad, én bizony kitolom. Ha komplikáció adódik, egy szobával arrébb kiemelik császárral. Nem gondolkodom mi van ha-ban. Meg fogják oldani a dokik. Remélem hamarosan beszámolhatok pozitív példával is:-) 39hkm
2013. febr. 15. 13:49
Nem akarlak elkeseríteni és vészmadárkodni, de kb. 80-85%-ban ilyen-olyan okok miatt ismét császárra számíthatsz..:-( a dokik ugyanis NEM mernek kockáztatni még akkor sem, amikor nem indokolt! Nekem az első császár után 3 év 1 hónappal jött a 2. A doki sugalmazta a császár lehetőségét, mondván, hogy kicsit magas a vérnyomásom, meszesedik a méhlepény és meg is császározott a 38. héten egy pénteki napon. Azt mondta, hogy a méhlepény állapota miatt még azt a hétvégét bírta volna ki a baba..hát nem tudom, szerintem nem akarta a következő hétre hagyni ill. azon a héten tudott beszúrni a műtéti beosztásba. Ezek után slusz poénként ráírta a zárójelentésre, hogy én kértem a császárt...:-( de a műtéttel amúgy minden rendben volt, sőt! kevésbé viselt meg, mint az első, a hegem is szépen rendbe jött.
2013. febr. 16. 17:10
17/17 A kérdező kommentje:
Én mondom, eddig nem ijedtem meg, minden áron természetes úton szerettem volna, meg még most is. Minden esetre a 39 hetes kismama beszámolóját majd várom nagyon! :)
Az meg megnyugtat, hogy a második császár annyira nem viselt meg, mert ettől is tartok. Lehet azért mert sosem volt műtétem, meg beteg sem voltam, azért viselt meg a császárom annyira, de a tényen nem változtat, szőrnyű emlék maradt nekem :( Ezért is szeretném most a másodikat legalább megpróbálni! Mindenkinek köszönöm az eddigi válaszát, persze örülök ha van még valakinek valami hasznos hozzászólása! :)
Kapcsolódó kérdések: