Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császár után lehet hüvelyi...

Császár után lehet hüvelyi úton szülni?

Figyelt kérdés
Első babámat farfekvés miatt császármetszéssel hoztam világra, most második terhességnél nagyon szerettem volna természetes módon szülni, de elriasztottak olyannal, hogy a heg szülés közben kiszakadhat, meg a heg miatt a szövetek nem nyúlnak eléggé, így a baba nehezen bújik ki!
2013. febr. 14. 18:12
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Láttam most, hogy ezt a kérdést más is kiírta, és pont ott egy csajszi az összes félelmemet leírta, ami vele megtörtént. Minden esetre, amíg nem hallottam ezekről a dolgokról, minden álmon a természetes szülés volt (a császárral nagyon megküzdöttem). Reménykedem, hogy rendben megy majd minden :) Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
2013. febr. 14. 19:25
 12/17 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy lehet.Jobbat mondok: 2007-ben nyitott hasi műtétem volt, középen felvágva, köldöktől. Kivették az egyik petefészkemet, csonkolták a másikat, a méhemen is voltak hegek.

Tavaly előtt lettem terhes, kérdeztem a dokimat, ezek után szülhetek e természetes úton. Ő azt mondta igen, ez a cél.Tehát tuti lehet. Sajna más miatt lett császár a dologból.

2013. febr. 14. 19:56
 13/17 anonim ***** válasza:

Bátyám császárral született és természetes úton.Eza 1980-as években volt.Egy az anyukánk és köszöni szépen jól van :D Ha akkor lehetett akkor most miért ne?

Első babámat komplikációk miatt császárral hoztam világra,ha lesz második megpróbáljuk simán,ha a doki is úgy akarja :)

2013. febr. 14. 21:09
 14/17 anonim ***** válasza:
Nálam nem egész két év telt el a két szülés között,nem volt fogadott dokim a hegem is fájt, mégis arra vártak,hogy beinduljon a szülés,hogy simán szüljek (pedig nem is említettem,hogy így szeretnék).A végén császár lett, de más okból!
2013. febr. 15. 11:24
 15/17 anonim ***** válasza:
Szia, első babám faros császáros volt, most töltötte a 2 évet, bármelyik nap jöhet a tesó, minden álmom a természetes szülés (benne tartva a pakliba a császár lehetőségét is), kerestem egy természetes szülés párti dokit, mindenben támogat, biztat, baba pedig jó gyerek lévén szépen lefordult, jó mélyen a feje, ha a hegem menet közben nem szakad, én bizony kitolom. Ha komplikáció adódik, egy szobával arrébb kiemelik császárral. Nem gondolkodom mi van ha-ban. Meg fogják oldani a dokik. Remélem hamarosan beszámolhatok pozitív példával is:-) 39hkm
2013. febr. 15. 13:49
 16/17 anonim ***** válasza:
45%
Nem akarlak elkeseríteni és vészmadárkodni, de kb. 80-85%-ban ilyen-olyan okok miatt ismét császárra számíthatsz..:-( a dokik ugyanis NEM mernek kockáztatni még akkor sem, amikor nem indokolt! Nekem az első császár után 3 év 1 hónappal jött a 2. A doki sugalmazta a császár lehetőségét, mondván, hogy kicsit magas a vérnyomásom, meszesedik a méhlepény és meg is császározott a 38. héten egy pénteki napon. Azt mondta, hogy a méhlepény állapota miatt még azt a hétvégét bírta volna ki a baba..hát nem tudom, szerintem nem akarta a következő hétre hagyni ill. azon a héten tudott beszúrni a műtéti beosztásba. Ezek után slusz poénként ráírta a zárójelentésre, hogy én kértem a császárt...:-( de a műtéttel amúgy minden rendben volt, sőt! kevésbé viselt meg, mint az első, a hegem is szépen rendbe jött.
2013. febr. 16. 17:10
 17/17 A kérdező kommentje:

Én mondom, eddig nem ijedtem meg, minden áron természetes úton szerettem volna, meg még most is. Minden esetre a 39 hetes kismama beszámolóját majd várom nagyon! :)

Az meg megnyugtat, hogy a második császár annyira nem viselt meg, mert ettől is tartok. Lehet azért mert sosem volt műtétem, meg beteg sem voltam, azért viselt meg a császárom annyira, de a tényen nem változtat, szőrnyű emlék maradt nekem :( Ezért is szeretném most a másodikat legalább megpróbálni! Mindenkinek köszönöm az eddigi válaszát, persze örülök ha van még valakinek valami hasznos hozzászólása! :)

2013. febr. 16. 23:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!