Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés közben gáz ha egy nő...

Szülés közben gáz ha egy nő nem bírja ki hangos nyögés, visítás nélkül?

Figyelt kérdés
2013. jan. 31. 13:47
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Nem gáz :)

Az a gáz, ha ezért bárkit megszólnak. A fájdalomtűrő képességünk más és más, ezt a szakemberek pontosan tudják. A hisztit nem szeretik.

2013. jan. 31. 14:00
 12/20 anonim válasza:
Miből gondolod,h ez gáz,mert szerintem egyáltalán nem az!
2013. jan. 31. 14:02
 13/20 anonim ***** válasza:
Épp pár napja volt egy hasonló kérdés. Az ottani válaszok alapján: gáz, egyenesen elítélendő, és az orvosod, meg a szülésznők emiatt kiabálni fognak veled, és megaláznak.
2013. jan. 31. 14:07
 14/20 anonim ***** válasza:

Ha van fogadott dokid és szülésznőd, akkor semmi sem gáz, ha nincs, akkor azt kell mondanom, hogy sajnos igen, az, mert az ügyeletesek tényleg leüvölthetik a fejed, ha a bunkóbbik fajtát fogod ki, pedig nem kéne így lennie!

Amúgy tényleg ne másoknak akarj megfelelni!

2013. jan. 31. 14:19
 15/20 frászkarikaborsó ***** válasza:
56%

Nem gáz, szerintem senki nem mosolyog szülés közben, aki meg ezt állítja az egész egyszerűen elfelejtette hogy milyen is volt.. Én váltig állítottam mindenkinek hogy nem sírtam vajúdás alatt, erre a párom mondta utólag hogy de bizony hogy bőgtem... semmire nem emlékszem belőle. Ez mindig eszembe jut és jókat mosolygok amikor azt írják itt sokan hogy ők hang nélkül szültek :)

Egyébként a tolófájások és a kitolás közben nem szerencsés hangot kiadni, mert akkor nem a nyomásra koncentrálsz, nekem ezért szóltak többször a doki meg a szülésznő is, de én nem bírtam nyögés nélkül. A végén már kiabáltak velem, de nem azért mert nem bírták elviselni hanem mert jót akartak és már fél órája küzdöttünk a kitolással és ott jártunk hogy nulla eredmény. Azért kiabáltak hogy rájuk figyeljek és csináljam már amit mondanak. Na persze nem bírtam nyögés nélkül nyomni, de a végén csak kijött a fiam.

2013. jan. 31. 14:43
 16/20 anonim ***** válasza:
Hidd el nem fog érdekelni ,ki mit gondol :)))
2013. jan. 31. 17:50
 17/20 anonim ***** válasza:
Az se lesz gáz ha odakakálsz, hidd el nem fog érdekelni ki mit gondol, mert a fájdalommal leszel el. Én még nem hallottam hogy valaki fájdalom nélkül szült, ez benne van. Amikor én szültem 5 másik nő is volt a folyoson, az egyik annyira ordított, hogy már engem is idegesített, de később rájöttem, hogy én se voltam jobb :-).
2013. jan. 31. 20:51
 18/20 anonim ***** válasza:
Nem gáz, a fájdalomtűrő képessége mindenkinek más. Viszont nekem a dokim mondta közben, hogy a sima fájásoknál szépen lassan, egyenletesen próbáljam venni a levegőt, lassan fújjam ki, mert a bab oxigénellátása szempontjából az a legjobb. Kitolásnál pedig bent kellett tartani nyomás alatt a levegőt és a nyomásra koncentrálni, ott azért nem szerencsés az óbégatás. Férjem szerint nekem sikerült (én nem igazán emlékszem, hogy mit csináltam), inkább csak alkalmanként nyöszörögtem. Viszont folyamatosan mantráztam magamban, hogy "a bab érdekében kuss és rendes levegővétel". :D
2013. febr. 1. 13:54
 19/20 anonim ***** válasza:

Én úgy mentem be szülni,hogy márpedig én biztos nem fogok egy hangot se kiadni,mert az milyen ciki már...aztán máshogy alakult :-)

A fájdalom kihozza az emberből az állatot. Nem szólt a dokim egy szót se,még biztatott is :-)

Úgyhogy nem,nem gáz.

2013. febr. 1. 14:45
 20/20 anonim ***** válasza:
:D Én nem hogy visítottam, de még káromkodtam is, mint a a kocsis, majd üvöltöttem is... Csak szülésznőkkel szültem, utólag kérdeztem, azt mondták abszolút nem volt gáz, pedig én durva dolgokra emlékszem. Az ügyeletes doki, aki nem bírta ki, hogy ne pofátlankodjon oda, ez csak hiszti... Rohadtul nem hiszti volt, hanem éppen fordultak át a sima fájások tolóba és még nem volt ingerem a nyomásra, viszont ezerszer jobban fájt. RÖvid közjáték után, amiben többek között megpróbálta megtudni, hogy olvastam-e a Katedrálist, valamint közölte, hogy ez csak hiszti (itt most mindenki helyettesítse be, hogy mit gondoltam), továbbá figyelmeztetés nélkül olyan fájdalmat okozott, hogy sikítottam és közben üvöltöttem, hogy hagyja abba, nos utána, addig mondogattam, hogy menjen ki, mire megértette és elhúzott. Negyed óra múlva ahogy kiment, meg is szültem a babám, 9/10es Apgarral, gátvédelemmel, tűrhető méretű repedéssel. Igen, kiabáltam közben, és nem veszett el az erőm. Mindenkinek ajánlom Ina May Gaskin záróizom törvényét... Ebben világosan leírja, hogy minél lazább a torok, annál lazább a medence izomzata is. Tehát nekem segített a kitolásnál, hogy a nem a szemmmmbecsukésnyomnyomnyom technikát alkalmaztam. Csak azért írtam le ilyen részletesen, hogy majd ha dokik szülnek, akkor dumálhatnak, hogy hiszti, addig csak csendben legyenek és támogassák a nőt, ha tudják.
2013. febr. 4. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!