Mennyi ido a szules? Mennyi ido alatt bujik ki a baba? Tobb ora? Vagy csak par perc? Hogyan zajlik a szules es az elokeszuletek elotte?
(Pl. a beontes es lyenek... )
14 hetes kismami
5 napja szültem, igaz, hogy csak szülésznőkkel, egy alternatívabb szemléletű helyen. Nekem nem volt semmilyen beöntés, borotválás minimális, csak azért, hogy a gyermekágyi vérzés ne ragadjon később a szőrbe, mert az kellemetlen.
A vajúdás és a szülés 15 óra volt, ebből a kitolás 1 óra 15 perc, nagyon minimális oxis rásegítéssel, mert elfáradtam.
A kitolás után a lepény egyik fele szépen levált, a másikra meg várni kellett egy picit, a szülésznő néhányszor megmasszírozta a hasam és végül kijött.
Másodfokú gátrepedésem lett, ez nagyon jó, a metszés negyedfokúnak felel meg alapból. Meg is látszik, hogy a többiekhez képest én mennyivel jobban vagyok "délen".
A varrás, amit nálam is lidokainnal érzéstelenítettek, kb. 30 perc lehetett. (szépen akart dolgozni a szülésznőm :) Nem fájt, max. kellemetlen volt.
Ezután két óra megfigyelés következik. Ez nálunk a szülőszobán volt. Este 18.15kor szültem, 22re értünk a gyerekágyra. Na, ennyit az időtartamokról. :)
Tanácsnak mondhatom, nekem bevált: információk tömkelegének begyűjtése, POZITÍV, szép szüléstörténetek elolvasása és a lemélyebb hit abban, hogy bárki bármit mond, én képes vagyok megszülni a gyermekemet, hiszen erre lettem kitalálva! :) ;) Sok sikert!! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!