Tényleg megkönnyíti a szülést a speciális torna, pl. A terhes pilates vagy jóga?
Figyelt kérdés
Van egy pilates programom, és azt állítják róla a kiadók, hogy jelentősen megrövidíti a vajúdást meg a kitolást. Máshol viszont azt hallom, hogy nem számít az egész semmit, és van olyan, aki soha nem tornázik, nem végez légzőgyakorlatokat, aztán mégis könnyű szülése van. Egyáltalán, lehet a szülésre felkészülni?2008. jún. 3. 12:23
1/4 anonim válasza:
Jó a mozgás,több eröd energiád lessz szülés közben.Nekem nem sokat használt.38 órás szülésem volt,a ve´ge´n már azt sem tudtam fiú vagyok vagy lány.
17hetes kislány boldog anyukája.
2/4 anonim válasza:
En nagyon soktol hallom hogy 3 gyereknel kettovel dolgozott vagohidon, sulyos nagy husokat kellett lemosni ,tologatni..tehat nem konnyu munka, annal a ket terhessegnel nagyon konnyen,hamar szult.A harmadikkal nem dolgozott es nem is mozgott nehez szulese volt.De ez csak egy kozul..a doktor is azt ajanlotta hogy mozogjak, setaljak minden eggyes nap mert konnyiti a szulest.De biztos vannak bar kevesebben olyan kismamak akik mashogy eltek meg.
3/4 anonim válasza:
Én végig jártam kismamatornára, még a 40. héten is, és nekem nagyon könnyű szülésem volt. Nem tudom, hogy ettől e, de szerintem a torna nagyban hozzájárult, hogy könnyen szültem. Meg az is jó volt, hogy nagyon sokat gyakoroltuk a légzéstechnikát a tornán, így a szülés közben szinte automatikusan jött, hogy mikor hogyan kell lélegezni. És ez nagyon jó volt.
4/4 anonim válasza:
Van direkt kismamajóga, ami kimondottan az izmok nyújtásáról szól. A pilates az egy koncentrált izomerősítés, ami szintén a nyújtásra épül, de nehezebb izomerősítés is van benne és főleg a fogyókúrázók részesítik előnyben.
A direkt kismamatorna pedig azoknak az izmoknak a lazítását, erősítését veszi célba elsősorban, amik a szülésnél segítenek a kitolásnál. Pl a hasizmot, a medenceizmot.
Akinek az izomzata erősebb és fizikailag jó kondiban van az tényleg jobban viseli a szülést és általában könnyebben is szül, tehát érdemes a kismamatornát csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!