Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha a GYED alatt nem születik...

Ha a GYED alatt nem születik meg a 2. baba akkor mi a teendő? (2 kérdés)

Figyelt kérdés

Táppénz vagy GYES?Hogy járok jobban?

Másik kérdésem:

Ha GYED lejárta előtt esek teherbe akkor visszamehetek dolgozni terhesen?Ugyanúgy védett leszek (nem rúghatnak ki) mint az előző terhességemnél?

2013. jan. 25. 09:06
 1/8 anonim ***** válasza:

1. Táppénz. Igen valószínű, hogy több, mint a gyes, és nem kavar be a következő ellátások alapja körül sem.

2. Akkor vagy ugyanolyan védett, ha bejelented igazolhatóan a terhességedet (legjobb írásban). Akkor már nem rúghatnak ki.

2013. jan. 25. 11:20
 2/8 barackvirág 5 ***** válasza:

Nekem ma járt le a Gyed.-em.30 hetes terhes vagyok.Április 4-re vagyok kiírva.

Van még szabim bőven.Így amig a Tgyás.-t( terhességi gyermekágyi segély)nem tudom kivenni addig szabin leszek.Utána+tgyás.-en,ami összesen 168 napig jár.Igénylése történhet a szülés után, vagy már a szülés előtt 28 nappal.Tgyás után megint Gyed.-en leszek.

Ha nem lett volna szabim akkor tp.-re mentem volna aztán Tgyás aztán Gyed.

2013. jan. 25. 13:10
 3/8 anonim ***** válasza:
Gyesre semmi képpen ne menj, mert az a későbbi gyedbe nem számolják bele. Ez friss az infó mert 11 hetes terhes vagyok és két hete jöttem vissza dolgozni. Ha van olyan munkakör amit te is eltudsz látni és a munkáltató visszavesz akkor elméletileg nincsen akadálya annak, hogy dolgozz. Én úgy jártam, hogy novemberbe elején beszéltem meg a főnökömmel jönnék dolgozni, január legelején intéztem a papírjaimat és akkor tudtam, hogy babás vagyok. Akkor szóltam és nem volt gond, hogy vissza jöjjek dolgozni.
2013. jan. 25. 14:33
 4/8 anonim ***** válasza:
Ja ami lemaradt én védve vagyok és figyelembe vették a munkakör választásánál is azt, hogy kicsi babám lesz.
2013. jan. 25. 14:34
 5/8 A kérdező kommentje:

Nekem olyan munkaköröm volt amiben az előző terhességem alatt szinte végig dolgoztam.

A legnagyobb gondom hogy nem biztos hogy visszavesznek,a teherbeesésre az idő meg fogy.

Akkor mi van ha szólok a főnöknek hogy visszajönnék,de terhes vagyok pl?(ha így történne) Köteles visszavenni vagy elengedhet?

2013. jan. 25. 21:12
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom ere a pontos választ. De úgy tudom, hogy gyedről mész vissza akkor biztosítania kell a munkát viszont a védettség elmúlik az első munkanapon. Viszont én is hasonlóan jártam most januárba jöttem vissza dolgozni, de már tudtam, hogy 7 hetes terhes vagyok és ennek ellenére visszavett a főnököm. Igaz ha lehet ilyen csúnyán fogalmazni akkor mind a ketten jól jártunk. Mer én vissza tudtam jönni dolgozni, ő nekik meg megoldódott a helyettesítés kérdése, mert akinek a helyén vagyok most beteg lett és egy jó darabig nem is lesz. Persze sajnálom a kolléganőt.
2013. jan. 26. 10:33
 7/8 anonim ***** válasza:

"védettség elmúlik az első munkanapon. Viszont én is hasonlóan jártam most januárba jöttem vissza dolgozni, de már tudtam, hogy 7 hetes terhes vagyok és ennek ellenére visszavett a főnököm. "

Ha terhes vagy, és ezt bejelentetted, akkor védettség nem múlik el. Ha a főnököd tudta, hogy terhes vagy, amikor visszavett, akkor nem rúghatott volna ki, akkor sem, ha ki akar.

2013. jan. 26. 12:58
 8/8 anonim ***** válasza:

Tudta mert megmondtam neki. Bár vacilláltam rajta rendesen.

Végül is jó döntésnek tűnt az, hogy szóltam és már így tiszta lappal indultam neki a munkának.

2013. jan. 26. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!