Ha a GYED alatt nem születik meg a 2. baba akkor mi a teendő? (2 kérdés)
Táppénz vagy GYES?Hogy járok jobban?
Másik kérdésem:
Ha GYED lejárta előtt esek teherbe akkor visszamehetek dolgozni terhesen?Ugyanúgy védett leszek (nem rúghatnak ki) mint az előző terhességemnél?
1. Táppénz. Igen valószínű, hogy több, mint a gyes, és nem kavar be a következő ellátások alapja körül sem.
2. Akkor vagy ugyanolyan védett, ha bejelented igazolhatóan a terhességedet (legjobb írásban). Akkor már nem rúghatnak ki.
Nekem ma járt le a Gyed.-em.30 hetes terhes vagyok.Április 4-re vagyok kiírva.
Van még szabim bőven.Így amig a Tgyás.-t( terhességi gyermekágyi segély)nem tudom kivenni addig szabin leszek.Utána+tgyás.-en,ami összesen 168 napig jár.Igénylése történhet a szülés után, vagy már a szülés előtt 28 nappal.Tgyás után megint Gyed.-en leszek.
Ha nem lett volna szabim akkor tp.-re mentem volna aztán Tgyás aztán Gyed.
Nekem olyan munkaköröm volt amiben az előző terhességem alatt szinte végig dolgoztam.
A legnagyobb gondom hogy nem biztos hogy visszavesznek,a teherbeesésre az idő meg fogy.
Akkor mi van ha szólok a főnöknek hogy visszajönnék,de terhes vagyok pl?(ha így történne) Köteles visszavenni vagy elengedhet?
"védettség elmúlik az első munkanapon. Viszont én is hasonlóan jártam most januárba jöttem vissza dolgozni, de már tudtam, hogy 7 hetes terhes vagyok és ennek ellenére visszavett a főnököm. "
Ha terhes vagy, és ezt bejelentetted, akkor védettség nem múlik el. Ha a főnököd tudta, hogy terhes vagy, amikor visszavett, akkor nem rúghatott volna ki, akkor sem, ha ki akar.
Tudta mert megmondtam neki. Bár vacilláltam rajta rendesen.
Végül is jó döntésnek tűnt az, hogy szóltam és már így tiszta lappal indultam neki a munkának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!