Ha elfolyik a magzatvíz minimum, mennyi idő van a baba születéséig?
Gondolom ez változó, csak az érdekelne, hogy mennyi az az idő, amíg még kibírom. A kórház, ahol szülni fogok 40km-re van, és szerpentines út vezet oda. Minimum háromnegyed óra alatt érnék oda, biztonságosan, ha nem rohanunk. Oda érek, vagy útközbe történne valami?
Van közelebb is kórház, de a választott dokim ott van, és mindenképp nála szeretnék szülni.
A protokoll szerint ha elfolyt a magzatvíz, akkor 24 órán belül szülessen meg a baba. Ha magától nem, akor rásegítenek, a már fentebb is leírt fertőzésveszély miatt. Én felhívtam a dokit éjjel 1-kor, hogy elfolyt a magzatvíz, mi legyen. Azt mondta, hogy azért nem kell rohanni, de lassan bocorásszunk be (100 km-re). Nekem nem volt fájás egyáltalán, lefürödtem, összecihelődtünk, utána kezdődtek csak a fájások, 10-15 percesek. Tudtam, hogy ráérek.
Ha az elfolyással jöttek volna 5 perces fájások, akkor nagyon siettem volna. Szóval az elfolyásból nem tudod meg, hogy mennyire kell sietni, azt inkább a fájás gyakoriságból tudhatod majd.
Köszönöm szépen a sok hasznos választ!
38+2 hetes vagyok, de a leányzó majdnem 2 héttel nagyobb a korához képest, és biztos nem vagyok elszámolva. :-) A dokimhoz kedden megyek kérek tőle igazolást a mentősöknek, a biztonság kedvéért. Remélem addig kibírjuk. Nincsenek különösebb tüneteim, néha derékfájás, meg olyan mensi elötti fájásaim vannak. A lányom még elég aktív, sokat rzgdos. Most már csak pihengetek, hát kihuzunk még egy hetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!