Ha van fogadott orvosom, akkor szülésznőt is kell fogadni?
Figyelt kérdés
2013. jan. 14. 20:47
1/6 anonim válasza:
Nem, legalábbis én még ilyet nem hallottam, az inkább az orvosodon múlik, kérdezd meg őt, mert lehet, hogy van olyan szülésznő, akivel szívesen dolgozik együtt. De nem hinném, hogy kötelezővé tenné. Én pl. csak szülésznőt fogadtam
2/6 A kérdező kommentje:
Rendben,köszönöm a választ.A héten megyek orvoshoz,majd rákérdezek...
2013. jan. 14. 21:02
4/6 anonim válasza:
Én megkérdeztem a dokimat, hogy fogadjak-e, érdemes-e. Azt mondta, hogy nem kell, nagyon jó szülésznők vannak a kórházban (János Kórház), és 50.000 a tarifájuk ha előre felfogadja őket...
Úgyhogy nem fogadtunk, viszont együtt mentünk fel a szülőszobára és ott a doki választott a szülésznék közül (megkérdezte, hogy ráér-e velem foglalkozni), úgyhogy engem megnyugtatott így a dolog. Egyébként nagyon szimpi is volt a csajszi, így ugyan a munkaideje lejárt volna, de megkértük, hogy maradjon. Ez kb 2-3 óra plusz munkát jelentett neki egyébként. 25.000 Ft-ot adtunk neki...
5/6 A kérdező kommentje:
Értem.köszönöm a válaszokat.Én Tb-ányán fogok szülni.Ottani szülésznőkről esetleg valakinek valami vélemény???
2013. jan. 14. 21:27
6/6 anonim válasza:
Tényleg nem fontos fogadni szülésznőt, de sokkal jobb olyannál szülni, akit már ismersz. Meg egyébként is kényelmesebb. Elég sokszor kell majd bemenni vizsgálatokra, vérvételre, főleg a vége felé vagy ha túlhordod (akkor már mindennap) és olyankor jó, ha van egy saját szülésznőd, aki le tudja venni a vért soron kívül, illetve rád rakja a szívhangfigyelőt és nem kell órákat ülnöd nagy hassal a kórházban. Az orvos igazából csak a szülés végén, a kitolási szakaszban tevékenykedik aktívan, addig viszont végig a szülésznő lesz melletted. Szerintem sokkal többet is tesz érted, mint az orvos (persze, ha nincsenek komplikációk). Szóval egy jó szülésznőt nagyon meg kell becsülni. Ha választasz magadnak, akkor elejétől a végéig melletted lesz, ha viszont nincs saját szülésznőd, akkor elképzelhető, hogy csak néha-néha néz majd be rád, hogy hogy állsz a vajúdással, mivel elég sok dolga van. Pont most hallottam egy olyan esetről, hogy valaki nem választott saját bábát és a kitolási szakaszig volt vele valaki, aztán lejárt a munkaideje és átadta egy másik szülésznőnek. Na most ez egy vajúdó nő számára, aki kapaszkodik mindenkibe, akibe csak lehet, ez nem éppen szerencsés. Persze ettől függetlenül lehetsz nagyon szerencsés is és kifoghatsz egy baromi jó bábát választás nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!