Farfekvéses fiú babát tényleg nem ajánlatos simán szülni?
Első gyerekt simán szültem, faros volt.
Ma mindenhol azt mondja a doki, hogy császár, mert félnek az esetleges perektől. Meg a plussz munkától. Mennyivel ényelmesebb 20 perc alatt felnyiszálni meg összevarni az anyát, mint ott lófrálni órákat, míg vajúdik. Én nem hagytam magam. Semmi gond nem volt.
Kórházfüggő.
Én Székesfehérváron szültem, és a babám a 37.hétig faros volt. A dokim ragaszkodott a sima szüléshez, pedig első baba volt és nem is pici. Azt mondta, hogy csak akkor császároznak faros fekvésnél, ha a pici becsült súlya több, mint 3500 g vagy harántfekvésben van. Aztán a 38. héten megfordult :) és az azon a héten becsült 3200 g-ból egy hét múlva lett 4170 g...De ez tényleg kórház és orvos függő! Van ahol a faros fekvés egyértelmű császár,de van ahol próbálkoznak így is a sima szüléssel. Úgy hosszadalmasabb és fárasztóbb a szülés és több lehet a komplikáció is. Ha gond merülne fel, úgyis műtenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!