Leírnátok nekem mindent, amit a császárról tudni kell?
Még nem vagyok babás, de biztosan császárral szülök majd (nyitott szívvel születtem, nem szabad erőlködnöm)0
Szeretnék előre tájékozódni, hogy mikre kell felkészülni, mit kell tudni? Mennyire rossz, kb. hány hét után lesz progis császár (szóval mikorra írnak ki, hányadik hétre, ha tudják, hogy császár), mit kell bevinni, mennyit kell ott lenni, milyen gyorsan gyógyul, mennyire fáj, hol vágnak és mekkorát, meddig tart, párom benn lehet-e,
illetve, ilyenkor is kell vajúdni, vagy mondjuk megmondják, hogy 40+1 naposan műtenek és pont, nem kell, hogy fájások elinduljanak, vagy bármi?
szóval minden, ami eszetekbe jut!
előre is köszönöm!
most csak a saját hülyeségedet példáztad, ugye tudod???
egyrészt Gyerekvállalás, nevelés --> Szülés témakörben tettem fel a kérdést
másrészt, nem csak a nagy, vasrag betűst kell ám elolvasni... ha továbbolvasod, a válaszod máris baromság, szépen szólva
Nekem konkrét tapasztalatom nincs a császárról. A családomban 2 embert császároztak. Az egyiknél életmentés céljából. Ő elkezdett vajúdni, de rátekeredett a babára a köldökzsinór, ezért kellett császározni. Mikor ez kiderült kapott egy injekciót és kb 1 óra múlva műtötték, szóval nem hagyták szenvedni. A műtét az kb 20 perc. Semmiféle fájdalmat nem érzel. Az unokatesóm azt mondta olyan érzés volt, minta egy szívógépet csatlakoztattak volna a hasára. A férjét nem engedték be. A másik eset: csípőficam miatt nem szülhetett természetes úton , csak császárral. Mikor beindultak a fájások, bementek a kórházba. Ő is rögtön kapta az érzéstelenítőt és már műtötték is. Ott bent lehetett a férj. 72 órát voltak bent, ha jól emlékszem. Hogy mit kell bevinned, arról a védőnő tájékoztat, listát ad. De a kórházakban szoktak nyílt napot tartani, oda is el lehet menni. Ill. a terhesség alatt kapsz egy csomó tájékoztató anyagot. Abban is minden benne van, pontosan leírva, hogy mit kell vinni magadnak és a babának. De persze ez kórházfüggő is, mert van, ahova kell vinni ruhát és pelenkát, van, ahol pedig nem adhatsz rá otthonról hozott ruhát.
Elméletileg már nagyon ritkán vágnak köldök fölött függőlegesen. Ha jól tudom ez a régi módszer. A másik a köldök alatt vízszintesen. Ez a gyakoribb. Az unokatesómat (1. eset) köldök fölött vágták. A mai napig ott van a heg és ott is marad élete végéig, de ő roppant büszke rá. 2. esetet köldök alatt vágták. a fájdalomról: mikor mondtam a sógornőmnek (2. eset), hogy legközelebb császárral szülök, mert nem bírom ki azt a fájdalmat, amit szülés közben átéltem azt mondta, hogy az sokkal, de sokkal jobb, mint a császár utáni heg fájdalma. És ha megtehetem, hogy ne császárral szüljek, akkor inkább azt javasolja, h ne is tegyem.
Szia ne is foglalkozz vele :)
Én pont 9 hònapja szültem programozott császárral farfekvés miatt. Megbeszéltük a dokimmal az időpontot minden attol függ,hogy a bba hogy érzi magát bent neem 39+1 naposan volt a császár már nem.fért el szegénykém :). Kiírt napon reggel 6 ra mentem a szülőszobára előkészítésre ott felragták az nst-t meg bekötötték az infuziót aba kaptam minden félét antibiotikumot.....stb. Ez ment egészen 8 ig utánna hoztak savlekötőt amit megkellet innom elég szar volt főleg ,hogy elözzőnap este 9 től már nem ehettem meg ihattam semmit utána jött az altató órvos bekötni az érzéstelenitést hamar megvol és nm volt vészes. Tüvel nézte a hasamon,hogy hol érzem és amikor már jó volt vittek a műtőbe. Ott átagtak az asztalra a ball kezemet kiközözték oldalra abba volt az infuziò meg ragtak rá vérnyomásméröt meg mindent. A másik kezemre ráhúztak valamit steril körülmények miatt. Lekenték a hasamat elém húztak egy paravánt nem láttam semmit ekkor bejöjetett már a férjem is és inentöl kezdve nm tudtam semmit ez volt 9 kor akkor kezdték és már csak a nagy loccsanást meg a sírást hallotuk ösesen 12 perc volt a műtét mindennel eggyüt. Utánna visszavittek a szülőszobára ott voltam 3 órát megfigyelésen hozták a kisfiamat addig velem volt meg párom is végig. Utánna átvittek a korterembe ott is 3 órár feküdni kelett aztán délután 4 kor jött a nővérke,hogy felkelés kivette a katétert az infuiót meg a gerincemböl a cucot segitet rámadta a.butyit meg ami kel és segítet felállni és sétálni is kellet utánna meg sétálni hát nem vol kellees de nem fájt a sebem eggyáltalán. 3 napot voltunk bent. Hamar gyógyultam a vágás is szép lent vágnak és nem nagyot.
Remélem segítettem :) Ha van még kérdésed írj privit.
muszáj meztelenre vetkőzni? melltartó se lehet? vagy adnak azért vmi kórházi ruhát?
és a nővérrel tusolás is kötelező?
(nem tsuom, mit lehetne még kérdezni, mert nem ismerem a helyzetet... :/ )
szóval akkor nem tiszta meztelenül leszek a műtőasztalaon, ezek szerint? :)
párom is el tudna kapni.. :/ az a baj, hogy még előtte sem szívesen vetkőzöm le (4éve vagyunk együtt, de két kezemen meg tudom számolni, hányszor látott meztelenül... :( )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!