Milyen érzés a szülés? A tolófájások másként fájnak?
38 hetes kismama vagyok és izgatottan várom a szülést. Félek is tőle, de ugyanakkor nagyon várom már, hogy megölelhessem a pici lányomat!
A vajúdás ideje alatt lehet pihenni, amikor éppen nem fáj?
Köszi!
Szia! Én is nagyon izgultam szülés előtt, de nagyon vártam hogy már túl legyek rajta.
Nekem előtte mindig azt mondták, hogy két fájás között pihenjek. Ez mindaddig sikerült is amíg nem jöttek a 2 perces fájások. Na onnantól próbálhattam lazítani, egyszerűen nem ment. Az segített csak valamelyest, hogy ezeknek a fájásoknak van értelmük, hisz olyan csodás a végeredmény. Mindig erre gondoltam. Aztán a tolófájásoknál nekem először szólt a szülésznő hogy ne nyomjak /mind a mai napig nem tudom miért/, de nem tudtam visszatartani, sőt amikor vége lett jobban éreztem magam mint előtte. így meg is lett a lányom, aki már 5 hónapos.
Mindig gondolj arra ha már ott leszel, hogy a kezedben tarthatod a babád, de ott az a feladat hogy segítsed őt, hiszen neki talán még jobban fáj megszületni mint nekünk.
Nekem ezek a dolgok segítettek.
Könnyű szülést kívánok neked :)
Persze,lehet pihenni-már ha tudsz:))
Nekem mikor 2 perces fájásaim voltak,2 perc alatt 2 volt,de ugyan úgy rendszeresen megjött a 2 perces is.Tehát pihenni nem tudtam,nagyon kemény volt.
Aztán utána már egybe érek a fájások.
A toló fájás már egy "megváltás" mert valóban van értelme.
Tudod,h még pár nyomás és életed értelmét a kezedben tarthatod.
Nekem is az adott nagyon sok erőt,h a kislányomra gondoltam,h neki sokkal-sokkal jobban fáj a születés és h próbáltam segíteni h minél hamarabb ki tudjon bújni.
Ezért pontosan betartottam amit a doki és a szülésznő mond,mert tudtam ezzel segíthetek a legtöbbet.
Viszont tolófájások között tudsz pihenni,bár nem sokat.
Azt használd is ki,h a következőre jó sok erőd legyen.
Ne félj,csodálatos dolog a szülés.
A lényeg,h valóban tartsd be a dokik utasításait,mert ők is azt akarják h minél könnyebb és gyorsabb legyen a folyamat.
Így neked se és a bébinek se fog fájni.
De minden fájdalmat megér a "végeredmény".
Nagyon könnyű és csodálatos szülést kívánok Neked!
ui.: ne parázz rá,ne olvass utána és ami a legfontosabb próbáld meg szelektálni a születés körüli történeteket.Mert sajnos az ember ilyenkor általában csak negatív tapasztalatokat hall,amire abszolút semmi szükség.
Hangolódj rá a babádra és minden a legnagyobb rendben lesz.
Hagyd hogy a dolgok történjenek maguktól!
Szia!
Nekem zselés indításom volt 2 napig vajúdtam, a 2 nap alatt 2x kaptam zselét és 1x oxitocint. Nekem az első zselétől is nagy fájásaim voltak, de akkor még tudtam pihenni a fájások közt, mert rendszertelen voltak és nem voltak olyan hosszúak. Amikor a másodikat is megkaptam akkor már egyre hosszabbak voltak a fájások és egyre kevesebb idő telt el 2 fájás közt. Akkor kaptam kábító fájdalom csillapító injekciót attól 2 fájás közt bekábultam és picit tudtam pihenni. Nem tágultam és a baba szívhangja is leesett ezért nekem császár lett a dolog vége.
Gyors, könnyű szülést!
A vajúdás a rosszabb, a tolófájás már megváltás ahhoz képest. Vajúdás alatt (állítólag) lehet a fájdalmat enyhíteni különböző gyakorlatokkal, vagy labdán rugózással, intim tornával. Én sajnos nem tudtam, mert oxitocinnal indítottak, és ezért végig feküdnöm kellett. A légzésre is mondták, hogy segít, de nekem nem sokat ért. Mondta is a doki, hogy az inkább csak a figyelmet tereli el, másra nem való.
Amikor jön a tolófájás, akkor te is nyomsz, és az ellentétes izommunka enyhíti a fájdalmat.
A varrás a legrosszabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!