Nem ertem, nagyon sok anyuka irja azt hogy harom nyomasra meglett a baba, meg hogy negy nyomasra meglett a baba, letezik ilyen? Olyan nincs hogy valaki orakat szenvedett, kemenyen nyomott, es csak nehezen jott a baba?
Attól függ, hogy egyrészt előtte mynnyire tágultál, másrészt, hogy a tolófájásokat mennyire "kezelted", tehát visszafogtad, e ha mondták, hogy csinálja a baba önállóan (pl. befordulás). Azt hiszem a legnehezebb nem a tolás, hanem az, amikor nem szabad tolni, mert azzal csak szorítod be a babát, "magától" gyorsabban jönne.
Tehát hallgatni kell a szülésznőre, ha azt mondja, hogy most nem tol, akkor nem szabad.
Szia! Én is úgy emlékszem, hogy kb. 4 vagy 5 nyomással kint volt a kisfiam, de előtte többször úgy éreztem, hogy most tuti kijön nyomtam aztán nem sikerült. Ilyenkor otthagytak, hogy mászkáljak majd akkor szóljak, ha már úgy érzem, hogy tényleg jön a baba. Szóval én is többször próbáltam, mire végre megszületett a babám.
Üdv 4 hós fiúcska anyukája
Dehogy vagy béna!!! :D Csak van aki ilyen szerencsés volt és van aki nem... Meg szerintem, de ez tényleg csak az én elméletem, hogy talán nem mindenki ugyanattól a pillanattól számolja a nyomásokat. Egyik ismerősöm úgy ért be a kórházba, hogy iszonyatosan ki volt már tágulva, na, nála 3 nyomásra kint volt a baba (első). Mikor én szültem emlékszem, mikor mondta a doki, hogy mostmár ha úgy érzem nyomjak, gáztól elég kába voltam, a kemény része a dolognak kb. 2 óra hossza volt, a babám keze a feje mellett maradt, így eléggé megszorult. Arra is kristálytisztán emlékszem, hogy mikor már azt mondtam nem bírom, nincs több erőm mondta a doki, hogy még 6 nyomás és kint van a baba... szóval nyugi, nem vagy egyedül a szenvedéssel, csak mi nem tartozunk a szerencsésebbek közé, ennyi! :D
Boldog babázást!
Szia!Igen,létezik :)
Ha jól emlékszem,4-5 nyomás után bújt ki a kisfiam.De azért nem ennyire "egyszerű" a történet,mert a doki személyében kaptam segítséget is.Egy jól megtermett,190 cm magas,izmos férfi teljes erejével a gyomromban feküdt és tolta le a babámat a "kijárat" felé.Minden egyes tolófájást nagyon éreztem,azaz mindent éreztem,mert olyan gyorsan zajlott az egész,hogy nem adtak fájdalomcsillapítót.A szülés után 3 hétig véraláfutásos volt a cicim alatti rész,a bordáim meg úgy fájtak,hogy csuda!Nem tudom,hogy nélküle meddig tartott volna...
El sem tudom képzelni,hogy milyen szenvedés órákig tolni :( de gondolom most már mindegy neked is! :)
Mindenkinél más.
Nekem 3 fájásra volt kint a kislányom, de azt nem tudom, hány nyomásra (majd megkérdem a férjemet).
Az segít, ha hallgatsz a dokira és szülésznőre, és ne fogd vissza a fájást, hanem engedd el magad alul, hadd menjen ki az a kis (nem is olyan kicsi) test. Ha laza vagy, könnyebb. És ne szorítsd össze a fogad, mert nem tudsz úgy ellazulni.
Nekem ezek a tapasztalataim.
Koszi a valaszokat mindenkinek.
En 2ora 49 percig nyomtam, nem engedtem hogy csipesszel vagy vakummal vegyek ki a kicsit, mert baratnomnek csipesszel vettek ki a babat, es eltortek a kulcscsontjat, es felsertettek a fejet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!