Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Eddig teljesen apás-szülés...

Eddig teljesen apás-szülés párti voltam, de most kicsit meginogtam. Bátorítanátok?

Figyelt kérdés
I gaz még most sem tudom elképzelni, hogy egyedül csináljam, csak a napokban néztem egy dok. filmet a szülésről és a hölgy szegény szinte magán kívül "kiabált", "örjöngött ". egyik sem jó szó rá. .. félre ne értsétek,nem a túlzásba eső jajveszékelés volt, teljesen érthető volt a dolog és nem túlzó. csak elgondolkodtam, h. én nem szeretném, ha a párom hallaná és látná ezt a fájdalmas hörgést, sok vért. .. elbizonytalanodtam. meggyőződésem, hogy a kapcsolatunk sokkal erősebb, minthogy ilyenen dőljön meg. .. biztassatok egy kicsit kérlek, ugye nem fogja megviselni apát nagyon? kicsit félek őt kitenni ennek, meg félek, h. esetleg úgy fogom szégyellni magam a miatt, amit akkor teszek, vagy ahogy viselkedem, hogy nem tudok majd rendesen a tolásra koncentrálni. másban is merülnek fel hasonló kételyek ?
2012. dec. 21. 18:25
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen mindegyikőtöknek. apa hallani sem szeretne arról, h. nem jöhet be, az én félelmeimet meg sikerült elüldöznötök ! :)
2012. dec. 22. 10:22
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyon sokat segített, hogy bent volt, szerintem nem is tudtam volna nélküle megszülni (38 óra volt magzatvízfolyástól, kibukkanásig, nagyon kimerültem a végére).

Neki is sokat segített, hogy előtte utánaolvastunk hogy NEKI mi a feladata ilyenkor. (légzésdiktálás, vizeskendő, hánytál adása... stb.) Ha a sarokban ül és nézi hogyan szenvedsz, akkor jobb ha kimegy a folyosóra és nem idegesít Téged! Az aktív segítségért a jutalom, hogy láthatja ahogy megszületik, elvághatja a köldökzsinórt.

Én azt hittem, őrjítően üvöltök. (3-an szültünk egyszerre, de megkérdezték tőlem, hogyan tudtam visszatartani, hogy nem kiabáltam, talán nem fájt??) Dehogynem, ezek szerint már nem volt erőm kiabálni.

2012. dec. 22. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!