Tényleg ennyire lassan megy mostanában az anyasági támogatás intézése, folyósítása? Nektek szülés napjától számítva mikor utalták?
karácsony előtt tuti nem,de még év vége előtt talán.
én 30-án adtam be a papírt az anyaságira mert akkor kaptam meg a tajszámát és majd csak most 10-én kaptam meg a pénzt.
szóval jó esetben is 10-12 nap az átfutási idő.
sajna mindenhez kell a baba taj kártyája anélkül semmit nem lehet intézni..
7-én született a kisfiam
17-én jöttünk haza a kórházból
20-án megjött a TAJ kártyája (a lakcímkártya már akkor mikor még kórházban voltunk)
27-én igényeltem meg az anyaságit és a családit (vagyis akkor adtam fel a postán)
10-én utalták az anyaságit
15-én a családit is
Az igényléshez képest tényleg egy hét pontosabban nyolc nap volt, viszont akkor adtam be, amikor minden (taj, anyakönyvi, lakcím) a kezemben volt. Mindent lefénymásoltam, úgy adtuk be.
A születéséhez képest majdnem egy hónap volt.
Ezt olvastam a Mák honlapján:
Az ügyintézés folyamata
Az igényt az erre rendszeresített formanyomtatványon, a lakóhely szerint illetékes kincstár igazgatósághoz kell benyújtani (postán vagy személyesen az ügyfélszolgálati irodán). A kérelemhez jogszabályban meghatározott dokumentumokat kell csatolni, amelyek az igényelbíráláshoz szükségesek. A hatóság az igényelt támogatásról 5 munkanapon belül dönt.
a lányomnál 5 nap volt az átfutása a beadástól számítva.
ez 3 éve volt és meg is kaptam.akkor fehérváron intéztem
a fiamnál ezen a héten hétfőn vittem be a papírokat,és azt mondta a nő szerdán utalnak,vagyis az anyaságit.
meg is lepődtem mert nagyon korainak tartottam,de nem is jött meg.
csak azt nem tudom miért nem azt mondta h jövőhét szerda.
amúgy ez most veszprémbe volt.
ha megkapom megírom hogy utalással mennyi idő,mert akkor a postaival még + 2 nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!