A méhszájnak a többedik szülésnél nem kellene "könnyebben nyílónak" lennie?
1. baba: 20. héttől 2000 érték.40. héten indítás, 8 óra oxitocin, baba 2. nap született meg.
2. baba: 25. héttől 2100 érték. 37. héten spontán kinyílt a méhszáj bő 3 ujjnyira, több, mint 4 kg-os baba.
3. baba: 25. héttől 3100 érték. Saccolt mérete a 36. hét elején 3300gr, látványosan nagy. Méhszáj értéke nem változik, fent van és 3100 a 37. héten.
Ez így szerintetek normális, hogy a 3. babánál ennyire zárt maradtam?
Érdekes módon én is zárt maradtam a harmadikkal nagyon sokáig, holott a másodikkal már kicsivel a félidő után kinyíltam.
De ezt én annak is tudom be, hogy a harmadik faros volt sokáig, aztán harántban, és csak röviddel szülés előtt fordult be, tehát semmi nem nyomta a méhszájat, míg az előzőek nagyon hamar beilleszkedtek, és a másodikkal az átlagosnál több magzatvizem volt, tehát megint csak nagyobb volt a nyomás.
Szerintem ez mindig több tényezős dolog.
Szép szülést Neked és üdv a 3 gyerekesek klubjában! :D
Köszönöm:) fejvégű a 20. héttől.
Jaj csak attól félek, hogy megint 4kg fölé hízik és nem tudom megszülni sérülések nélkül. Én nem bánnám, ha jövőhéten kibújna épp ezért.
Egyébként menésnél nagyon nyom valami ideget a baba vagy valamit, mert annyira belehasít, hogy csak totyogok, alig megyek és iszonyúan fáj. Hasam hatalmas, mégis fent van. Érdekes ez, remélem minden rendben van vele odabent.
Hát, nekem jó élményeim vannak a 4 kg-os baba szülésével, az volt a leggyorsabb szülésem mind közül. :o)
Neked is ezt kívánom!
Értem, csak azért kérdeztem, mert barátnőmnél 5 év volt a 2. meg a 3.baba között, és a méhszája nem is "emlékezett", h két gyerek is átjött rajta, szülés előtt két héttel is 2000 volt.
Hát nem tudom, ....lehet a finishben fogsz gyorsan tágulni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!