Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi a rosszabb, fájdalmasabb a...

Mi a rosszabb, fájdalmasabb a vajúdás vagy a kitolási szakasz?

Figyelt kérdés
2012. nov. 1. 22:53
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyik sem volt kifejezetten rossz, sőt inkább a 2 közötti rész volt a legkellemetlenebb.

Ugyanis volt majdnem 1 órahossza, amikor már éreztem a tolófájásokat, de mivel a méhszájam még nem tűnt el teljesen, nem szabadott nyomnom, vissza kellett tartanom. Ez volt a legnehezebb, ellihegni, elsóhajtani, miközben azt éreztem, ha nyomhatnék megkönnyebbülnék.

A vajúdás nem volt annyira vészes, nekem rövid is volt és nem is éltem meg fárasztónak, fájdalmasnak sem. A kitolás pedig valóban maga a megváltás volt, mikor végre nyomhattam 1 órás visszatartás után. Bár az elején megijedtem egy kicsit, mert annyira feszített, égetett, hogy valóban féltem attól, hogy véletlen szétrepedek..és emiatt nem is mertem rendesen nyomni, de mikor mondta a dokim, hogy ne féljek, nem fogok, mindenki ezt érzi, ezt KELL éreznem, akkor megnyugodtam és nyomtam, ahogy csak tudtam, és 2 nyomásra kint is volt a Picim. Az egész szülés (vajúdással együtt) 3 óra volt. Nagyon jó élményként maradt meg, és kellemesen csalódtam, azt hittem ennél sokkal nehezebb lesz. Most várom a második babát, ha csak fele ilyen könnyű lesz a mostani szülésem is, már akkor nagyon elégedett és boldog leszek!

2012. nov. 2. 10:32
 12/12 szsuzs ***** válasza:
egyértelműen a vajúdás! a vége nagyon durva... a kitolás kellemetlen, feszítő, szétszakadok-bekakilok érzés, de nem úgy fáj. ott már tudsz irányítani is.
2012. nov. 23. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!