A tolófájások vége, és az a pillanat, amikor a szülésznő/orvos nyúl, hogy kihúzza a babát, mennyire fájdalmas?
Felszabadító.
Egyébként nem kihúzza, hanem először segít elfordulni, hogy afej után kijöjjön az egyik váll, majd a másik. Közben a baba elfordul 180 fokot. De az már nem fáj. (És egyszer sem sikoltottam.)
Nekem a tolófájások már megváltás volt. Az nem fáj...csak feszít. És nagyon jó érzés,amikor "kipottyan". Az a lényeg,h a szülésznőtől kérdezgessed,h még mennyit kell tolnod és úgy hidd el,könnyebb.
Sok sikert!
Szia
Nekem akkor volt egyedül hangom mikor kijött, azt éreztem hogy feszít majd hirtelen kicsusszan és hatalmas megkönnyebbülés következett nah azt a hatalmas fellélegzést lehetett hallani. Nekem nem voltak rendes tolófájásaim így azt a doki a hasamon fekve pótolta, de miután elhangzott a várva várt szó, hogy akkor most már nyomjunk onnantól már annyira a nyomásra koncentráltam hogy egyáltalán nem éreztem fájdalmat.
Nem fáj. Csak veszettül feszít, mintha görögdinnyét kakilnál.
És amikor vége, az nagyon jó érzés. Megkönnyebbülsz.
Csukott szemmel nyomj, ne vérezzen be a szemed és kövesd, amit mond a doki és/vagy szülésznő.
Ja, és ne kiabálj/sikoltozz, mert erre megy el az erőd, nem a nyomásra, a kettő együtt nem megy. Szerintem.
Nem kell félni tőle, ez már gyorsan megy.
szia!
A fájdalom valóban nem a vége, vagy már nem is tudatosul szerintem, mert a nyomásra koncentrálsz, nekem elötte volt hangom, de a nyomásnál csak nyomtam hang nélkül:-)Akkor már látod a végét és gyorsan túl vagy rajta, nem az a fájdalom inkább elötte!
Sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!