Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A tolófájások vége, és az a...

A tolófájások vége, és az a pillanat, amikor a szülésznő/orvos nyúl, hogy kihúzza a babát, mennyire fájdalmas?

Figyelt kérdés
A videókon általában akkor torzul el teljesen a kismama arca, és sikít egyet. Mennyivel nagyobb a fájdalom az előzőekhez képest és milyen érzés?
2009. aug. 3. 21:46
 1/9 anonim ***** válasza:

Felszabadító.

Egyébként nem kihúzza, hanem először segít elfordulni, hogy afej után kijöjjön az egyik váll, majd a másik. Közben a baba elfordul 180 fokot. De az már nem fáj. (És egyszer sem sikoltottam.)

2009. aug. 3. 21:49
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a tolófájások már megváltás volt. Az nem fáj...csak feszít. És nagyon jó érzés,amikor "kipottyan". Az a lényeg,h a szülésznőtől kérdezgessed,h még mennyit kell tolnod és úgy hidd el,könnyebb.

Sok sikert!

2009. aug. 3. 21:54
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én nem vettem észre, hogy kint van, olyan erősen nyomtam, hogy se láttam se hallottam, az arcom is bevérzett. Féjdalom nem volt.
2009. aug. 3. 22:09
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Az már olyan jó fájás. Nyilván fáj, mert hazudnék ha azt mondom, hogy nem, de az már más. teljesen elviselhető már szerintem, megkönnyebbülsz, hogy vége és végre látod a babádat. Én sem sikítottam vagy kiabáltam szülés alatt. :)) Ne félj! :)))
2009. aug. 3. 22:53
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Nekem akkor volt egyedül hangom mikor kijött, azt éreztem hogy feszít majd hirtelen kicsusszan és hatalmas megkönnyebbülés következett nah azt a hatalmas fellélegzést lehetett hallani. Nekem nem voltak rendes tolófájásaim így azt a doki a hasamon fekve pótolta, de miután elhangzott a várva várt szó, hogy akkor most már nyomjunk onnantól már annyira a nyomásra koncentráltam hogy egyáltalán nem éreztem fájdalmat.

2009. aug. 4. 00:04
 6/9 anonim ***** válasza:
Megváltás az a pillanat, nem fájdalmasabb mint előtte. Sőt, összességében, mikor a tolófájások érkeznek, elkezdődnek végre úgy érzed, hogy nem csak vársz és tűröd a fájdalmat, hanem aktív részese lehetsz az eseményeknek. Inkább az előtti egy óra kb ami nehéz, ott pedig arra kell gondolni, hogy együttműködj a méhösszehúzódásokkal, nem szabad hadakozni ellenük.
2009. aug. 4. 09:58
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem fáj. Csak veszettül feszít, mintha görögdinnyét kakilnál.

És amikor vége, az nagyon jó érzés. Megkönnyebbülsz.

Csukott szemmel nyomj, ne vérezzen be a szemed és kövesd, amit mond a doki és/vagy szülésznő.

Ja, és ne kiabálj/sikoltozz, mert erre megy el az erőd, nem a nyomásra, a kettő együtt nem megy. Szerintem.

Nem kell félni tőle, ez már gyorsan megy.

2009. aug. 4. 11:54
 8/9 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Feszítést érzel, de akkor már a nyomásokra koncentrálsz, nem fájdalomra. Nekem a doki belekönyökölt a hasamba a tolófájásoknál (utolsóknál), mert csökkent a baba szívhangja és császár lett volna, ha nem teszi. Az nagyon kellemetlen volt, mert azt hittem, a szuszt kinyomja belőlem, de tudtam, hogy ezt kell tennie. Utána meg már csak a boldogság marad. :) 14 hós kislány anyukája.
2009. aug. 4. 12:52
 9/9 anonim ***** válasza:

szia!

A fájdalom valóban nem a vége, vagy már nem is tudatosul szerintem, mert a nyomásra koncentrálsz, nekem elötte volt hangom, de a nyomásnál csak nyomtam hang nélkül:-)Akkor már látod a végét és gyorsan túl vagy rajta, nem az a fájdalom inkább elötte!

Sok sikert

2009. aug. 4. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!