Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan zajlik egy átlagos...

Hogyan zajlik egy átlagos problémamentes szules?

Figyelt kérdés
A doki is benne van vagy csak a szülésznő ? Mikor vágják át a gátat ? Csinálnak beontest vagy hogy működik ez a része? A babával kijön minden aminek kikell?

2012. szept. 19. 20:44
 1/5 anonim ***** válasza:

húha... sok alap kérdést tettél fel. Ajánlom ezeket az oldalakat, mert ezeket tényleg jó tudni, ha szülni szeretnél!

http://www.youtube.com/watch?v=mdrnWOPDE2Q

[link]

A gátmetszést kitolási szakban csinálják. Nem vágják át, csak oldalirányú metszést ejtenek, hogy ne hátrafelé szakadjon a végbél felé, ha feszülne a gát (nem kötelező, gátvédelemmel is lehet ma már szülni):

gátmetszés: [link]

Gátvédelem: [link]

A beöntés sem kötelező eljárás ma már. Kórháza válogatja. Amúgy a szülés megindulásakor (Vagy előtte) gyakori a hasmenés, a szervezet maga is tisztul a feladat előtt.

A babával nem jön ki minden, erre válaszokat a szülés szakaszaiban találsz, a placenta a baba után következik, de az már nenm fog érdekelni, meglátod! :)

Az orvos alapvetően nem kíséri végig a vajúdást, ahhoz elég a szülésznő, az orvos többnyire a kitolást csinálja végig (asszisztálja végig, ugyebár :)), és akkor jön, ha gond van, és esetleg beavatkozásokra kerül sor, vagy császármetszés, fájdalomcsillapítás, bármi kell. Amúgy a szülésznő van melletted végig (optimális esetben).

2012. szept. 19. 21:04
 2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a tartalmas választ! Meg sose szultem de hamarosan fogok és nem tudtam róla semmit eddig! :) mégegyszer köszi!!!
2012. szept. 19. 21:14
 3/5 anonim ***** válasza:
Nincs mit! :) Sok boldogságot, könnyű szülést kívánok neked! :)
2012. szept. 19. 21:20
 4/5 anonim ***** válasza:
Nálam így zajlott:elfolyt vízzel mentem be, azt mondták nem lesz meg hamar a baba, feküdjek lea vajudóba pihenni. Szülésznő (amikor éppen nem horkolt) néha rám nézett. Mivel nem nagyon voltak fájásaim azért aludtam pár órát. Aztán mégis hamar beindult a szülés. Beöntést kaptam mivel nekem nem volt előtte hasmenésem, eztutálta, pedig nem volt fájdalmas, csak hát nem mindennap kap iylet az ember...Aztán ezután szülőszobán voltam, ahol a dokim is már velem volt végig. nem kellett felfeküdnöm az ágyra,nekem így volt jó. Aztán a kitolási szakaszban a szülésznő mondott tanácsokat (hang nélkül, csukott szemmel :) ). Gátat fájás közben metszenek, de kapsz előtte szurit. igaz nekem nem volt idő már a metszésre mert közben kijött a baba feje. Miután megszületett pár perc múlva jött a következő fájással a méhlepény is, de ez semmiség.
2012. szept. 20. 11:59
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem mondhatni teljesen problémamentes és gyors szülésem volt hála az égnek. :) Hajnal 4-kor keltem 10 perces fájásokra, itthon beültem egy kád meleg vízbe, nagyon jól esett, ellazított. Utána 6-kor bementünk a kórházba, ott kaptam beöntést, burokrepesztésre nem volt szükség, mert megrepedt magától. A kórházban szintén bekéredzkedtem a kádba, így majdnem végig meleg vízben vajúdtam. Tuti, hogy a legközelebbi babámnál is ezt szeretném majd, mert nekem rengeteget segített, valamennyire a fájdalmat is enyhítette, ha lesz lehetőgésed, próbáld ki, hátha Neked is jól esik majd. :) Egyedül a kitolás tartott sokáig (1 óra), nem éreztem rá a fájásokra, ráadásul fájásgyengeség alakult ki, így végül az orvos segített rá a könyökével...:/ De onnantól 2 nyomás alatt megszületett a kislányom. :) Tulajdonképpen velem végig a szülésznő foglalkozott, gátvédelmet is csinált, így vágni sem kellett, és nem is repedtem. :) Ezért nagyon hálás is vagyok neki, mert én külön nem kértem a gátvédelmet, úgy voltam vele, hogy úgyis kb mindenkinél vágnak elsőre. Miután a kislányom megszületett, beadott az orvos egy injekciót, ami rásegített a placenta megszületésére, még egy utolsó kis nyomás, és már az is kint volt, hála az égnek egy darabban. Ezután az orvos átvizsgált, és áttörölt belülről is (ez meglehetősen kellemetlen volt...), aztán hozták is vissza a kisbabámat a fürdésről, és utána oda is adták. :)
2012. szept. 24. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!