Még befordulhat?

Figyelt kérdés
36 hetes vagyok és végig faros volt a babám,ez már így marad vagy még van rá esély,hogy befordul?Tegnap óta szurkálást érzek a szeméremcsontomnál,esetleg ez jelentheti azt,hogy befordult? Pénteken megyek ultrahangra,és félek a császártól,a doki azt mondta,ha nem változik a 38. héten kiveszi.
2012. szept. 18. 11:12
 1/5 anonim ***** válasza:
Olyan nincs, hogy ő gondol egyet, és kiveszi a gyereket! Csak alapos indokkal lehet császár. És nekem pl a 40. héten fordult át farfekvésbe a lányom. Mi van ha neked is befordulna, csak ez az idióta hamarabb kiveszi a babát. Mondd meg neki, hogy te ebbe nem egyezel bele, majd ha beindul magától, akkor lehet róla szó. Amúgy ne félj előre, addig még simán be tud fordulni. Egyik ismerősömnek pl a szülőágyon fordult be a baba. Sok időd van még. Ha mégis császár lenne, attól se pánikolj, nem olyan szörnyű. (Én is azzal szültem farfekvés miatt.)
2012. szept. 18. 11:16
 2/5 A kérdező kommentje:
Pedig azt mondta,hogy ilyenkor nem várják meg a 40 hetet,hanem a 38 vagy 39 héten kiveszik. Voltunk most szombaton szülőszoba látogatáson a Jáhn Ferencben(ott fogok szülni) és a szülésznő is azt mondta,hogy ezt így csinálják. Én sem értem miért nem adnak esélyt,hogy beforduljon az utolsó héten.
2012. szept. 18. 11:26
 3/5 anonim ***** válasza:
Én pedig annó hallottam olyat, hogy van olyan orvos, aki meg tudja kézzel fordítani. Talán utána kéne nézned. Nyilván nem mindegyik, mert valami speciális oktatás kell hozzá, de van ilyen. Egyébként tényleg befordulhat még az utolsó pillanatban is. Nagymamám mesélte, hogy mikor nagybátyámat szülte (ezelőtt 50 évvel), neki is faros volt. Akkor másként mentek a dolgok, már elő volt készítve a fogó, csipesz, minden, hogy ki tudják venni (nem császárral) és az utolsó pillanatban befordult. :) Másik ismerősöm első babáját szülte 20 éve, faros volt és mégis megszülte simán, nem császározták idő előtt. Azt mondja mégcsak azt sem mondhatja, hogy olyan borzalmas élmény lenne, bár összehasonlítási alapja nincs, mivel első és eddig egyetlen szülése volt.
2012. szept. 18. 11:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia! Az én babám a 36.héten fordult be, majd úgy is maradt. Szerintem még simán befordulhat. Nekem 3800 g-al született a babám, a 36.héten nem tudom mekkora volt (nem mérték, nem uh-al nézték h befordult-e) de már akkor sem kicsi és mégis volt helye. Ne aggódj :)
2012. szept. 18. 12:15
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát, 20 éve még tényleg megforgatták a faros gyerekeket, de azért az se veszélytelen! És állítólag baromira fáj... Szóval nem véletlen az a császár, de azért sztem tényleg érdemes rádumálni az orvost, hogy szeretnél várni, hátha.
2012. szept. 18. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!