Itt olvastam az egyik kérdésben, hogy az apa csak akkor lehet bent szülésnél, ha tanfolyamra jártunk.Többféle válasz érkezett rá, de akkor most hogyan is van ez?
A párom szeretne bejönni, de ha mindketten dolgozunk, nem tudunk tanfolyamra járni, meg hát sok minden teendő van egyébként is, amiket sürgősen el kell intézzünk (új lakás, stb.).
Tehát, ha eddig nem jártunk, és ezután sem fogunk (nem feltétlen "lustaságból"), akkor hiába szeretnénk, nem lehet majd ott?
Mi nem voltunk semmilyen tanfolyamon, apa végig ott volt. Barátnőméknél szintén. De ahogy én olvasgattam ez is kórházfüggő, ott kéne megérdeklődni, az a biztos!
2009. júl. 30. 21:13
3/13 anonim válasza:
Kórház függő, ott kérdezd meg. Van, ahol bemehet, van, ahol tanfolyam van, van, ahol adnak ruhát neki, van, ahova saját maga meg kell, hogy vegye a műtős ruhának kinéző felszerelést.
2009. júl. 30. 21:14
4/13 anonim válasza:
Nincs olyan jogszabály, mi ezt előírná (mármint, h' tanfolyamhoz kötik a részvételt). Azt el tudom képzelni, h' ha az adott kórházban fizetős tanfolyam van, akkor melegen ajánlják, értem ez alatt, h' elfelejtik megemlíteni, h' nem kötelező. Szerintem így keletkezett ez a legenda. Szóval ne aggódj, bemehet veled. Én ügyeletesnél szültem, és már az előkészítőben megkérdezte a doki, h' ki lesz bent velem, és a szülésznő rögtön ment is a férjemhez beöltöztetni őt. Minden jót Nektek!
2009. júl. 30. 21:20
5/13 anonim válasza:
a Mávban adnak az Apukának mütősrucit?vagy nekünk kell vinni?
2009. júl. 30. 21:48
6/13 anonim válasza:
Attól függ hol szülsz. Kecskeméten nem jöhet be ha nincs pecsét arról h résztvettünk a felkészítőn. Mi sem tudunk elmenni. Ígyhát egyedül szülök. 2.baba.
Minden jót!
35hetes km
2009. júl. 31. 09:42
7/13 anonim válasza:
Lényegében nem a tanfolyam a lényeg, hanem, hogy befizesd az 5000 forintos csekket. Itt is csak a pénz számít.
Egyébként, ha nincs tanfolyam, azt is mondhatják, hogy nem mehet be az apuka, de ha be van fizetve a csekk, akkor elvileg nem kötekedhet.
2009. júl. 31. 10:14
8/13 anonim válasza:
Nyíregyházi kórház. Elmentünk a tanfolyamra, fizettünk 5000ft-ot, apa kapott egy kis kártyát, és közölték velünk, hogy apuka csak ezzel tud bejönni a szülésre. Már a kórházban befektettek, amikor vasárnap este inditották a szülést, szóltam hogy apás szülés lesz, mikor megérkezett a párom a szülésznö kiment érte, de meg sem kérdezte hogy voltunk e tanfolyamon. ennyit erröl. de inkább megcsináltuk, mintsem ne engedjék be.
2009. júl. 31. 10:40
9/13 anonim válasza:
Ez nagyon kórház függő.
DE...
Amikor én szültem tavaly, akkor a szülésznő azt mondta, hogy törvény/rendelet írja elő, hogy 1 személy bent lehet veled a szülés alatt! Nem kellett tanfolyam sem.
Barátnőm máshol szült, és itt "tanfolyam" volt. Hiába, hisz csak 1 apás szülőszoba van, ami akkor pont foglalt volt, mikor mentek szülni.
Sajna most én is itt fogok szülni, de nem fogunk fizetni tanfolyamért, semmiért. Ha törvény előírja, hogy 1 személy bent lehet a szülésnél, akkor minek ez a hercehurca? Úgysem csinál semmit az apuka... Max borogatja a fejed, bíztat, de beavatkozni nem fog a szülésbe. Akkor mire is jó a tanfolyam???
2009. júl. 31. 14:28
10/13 anonim válasza:
Tanfolyam?És mit tanulnak ott?:D Velünk is bent volt Apa,de nem gondolom azt,hogy bármit is tanulnia kellett volna előtte:D Kérésünkre megmutatták a szülőszobát és válaszoltak a kérdéseinkre...ennyi. Nekünk nőknek,akiknek igazából szerepük van a szülésnél nem kell tanfolyamra járnunk,a férfiaknak meg igen?:DDDD Bocsi,nem Téged akarlak kifigurázni kedves kérdező,annál inkább a kórházakat,akik ilyen kritériumokat állítanak fel a férfiakkal szemben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!