Minden esetbe varrnak szülés után?
Nem vagyok kismama (18 vagyok, még 3 évet minimum várnék), de a varrástól már jóelőre félek. Van egy ilyen fóbia-féleségem, erre a területre nagyon érzékeny vagyok, már a nőgyógyásztól is irtózom, hogy benyúljon valamivel.
Hogy működik ez?
amennyiben nem volt gátmetszés vagy nem repedt az illető, akkor nincs mit varrjanak
én kétszer szültem hüvelyi úton, gátvédelemmel, nem repedtem, nincs varrásom
Nekem a gátmetszés volt a legkevesebb, a lányom szét szakította a méhszájamat és a hüvelyfalamat végig. Ezt mind varrni kellett. Úgy bújt ki, hogy a könyöke az arca előtt volt. :/
Na de ez nem törvényszerű, ráadásul nem is fájt a varrás. Kicsit annyiból volt kellemetlen, hogy néha rántott rajtam a doki, azt hittem, lehúz az ágyról. :) De a belső varrás helye utána sem fájt soha. Csak a gátmetszés helye.
Köszönöm a válaszokat!
Akkor adnak érzéstelenitőt a varráshoz? igy már sokkal jobb :)
De a repedés se lehet kellemes, az biztos nagyon fáj. A szüléstől nem félek, csak ezektől.
Én nem ismrek egyetlenegy nőt sem, aki szivesen jár nőgyógyászhoz, vagy kéri, hogy vágják aszanaszét szülés után! :)
Viszont akármennyire is félünk mi nők a szüléstől, azért csak vállaljuk, hogy végigcsináljuk, sőt van aki 3-4x is.
Ez természetes hogy félsz, de hidd el, egyszer majd Te is végig fogod csinálni, csakúgy mint mindenki más!
Maradjunk a tényeknél: a varrás, repedés nem fáj, ugyanis annyira feszülnek ott az izmok, hogy gyakorlatilag nem érzed. A varráshoz érzéstelenítőt adnak.
De egyre több kórház részesíti előnyben a gátvédelmet (akár első babánál is), ha emg ugye nem vágnak, nem kell varrni :-)
Köszönöm mindenkinek a választ! :)
Csak most az utóbbi pár hétben paráztam rá ennyire, nem tudom, miért.
5. nyilván senki nem szívesen jár, csak más, amikor nem szeretsz valamit, meg más, amikor irtózol tőle!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!