Több válaszoló írta, hogy megitta a "bábá koktélt". Tényleg beindúl tőle a szülés?
Ennél a kérdésnél figyeltem fel rá én is.Még eddig nem hallottam erről én sem.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Ez egy homeos bogyókból összeállított "koktél".
Nekem nem adta ki a gyógyszerész...
Erről ennyit. (gondolom nem véletlen..)
Jobb a természetet nem mahinálni...
Sziasztok!
Baj nem lesz belőle. Ezek természetesen gyógynövényekből származó szerek, nem ártalmasak sem a babára sem a kismamára. Én is szedtem őket a terhesség 36. hetétől. (cimicifuga, caulophyllum, arnica, málnalevél tea) mondjuk nekem semmit nem használtak. 41+2 napra szültem császárral, mert 3 sikertelen szülés indítás után leesett a baba szívhangja és semmit sem tágultam. De aki gondolja szedje nyugodtan, ártani nem árt és attól, hogy nekem nem segített lehet másnak fog. Hallottam és itt is olvastam sok olyan kismamát akinek sokat segítettek ezek a szerek.
Én ittam bábakoktélt, de nem a homeós fajtát, hanem a ricinus olajasat. Ha nem iszom, akkor indítják, nekem a szülésznő is mondta, hogy bajom nem lesz tőle,max nem segít.
(Mellesleg anyósom mesélte, hogy anno neki mindkét szülését ricinussal indították be kórházban, akkor elég gyakran használták, most már az oxitocin a kedveltebb, az megbízhatóbb is.)
Én annyit módosítottam a recepten, hogy az alkoholt kihagytam belőle és gyümölcslével sem kevertem, mert így is úgy is rossz íze volt, ha keverem, akkor még tovább tart meginni. Tehát lehúztam fél dl ricinust, és még mielőtt elhánytam volna magam gyorsan ittam rá gyümölcslevet.
Délután kettő körül ittam meg, ami furcsa az az, hogy nem igazán volt tőle hasmenésem, éjfél előtt folyt el a magzatvíz és nagyon gyors szülésem volt.
Mondjuk nekem akkor már nagyon aktuális volt szülnöm, szóval lehet, hogy a ricinus nélkül is beindult volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!