Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szabad gyakran nézni, hogy...

Szabad gyakran nézni, hogy van-e már a ciciben tejcsi?

Figyelt kérdés
Én elég gyakran teszem, de lehet hogy nem kellene? Csak a Picimnek legyen az a lényeg! 33 hetes kismama
2009. júl. 30. 15:27
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Majd akkor indul be, mikor már szültél. Ilyenkor nem biztos hogy van, de ha van is csak nagyon kevés.
2009. júl. 30. 15:28
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem szabad nézni! A mell piszklása beindíthatja a szülést!!

És az, hogy van-e előtej, vagy nincs, nem függ össze azzal, hogy tudsz-e majd szoptatni, vagy sem...

2009. júl. 30. 15:42
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Nem szabad,sőt TILOS nyomkodni,mert méhösszehúzódásokat okoz a mell irritálása.Ezt még annak idején elmondta a védőnő.Észre fogod venni.Nekem a 20. héttől volt már,és állandóan átáztam,ugyhogy nem lehetett nem észrevenni,de ha terhesség alatt van előtej,még nem jelenti azt,hogy szülés után lesz,de ez forditva is igaz.Lehet terhesség alatt egy csepp sincs,szülés után meg nem győzöd szoptatás mellett még fejni is.Ugyhogy ne aggódj.Lesz bőven tejed.A lényeg,hogy minél előbb mellre kerüljön szülés után,és igény szerint szoptasd,ne várd meg a 3 órát,ha kér előbb,és a lényeg még:NE MÉRICSKÉLD HOGY MENNYIT EVETT,mert csak felhúzod magad.Én mindig aggódtam,hogy nem elég,pedig volt bőven tejem,csak mire beállt,ugyeutána nem volt kemény tőle a cicim,és tök beparáztam.Kaptam egy könyvet(dr.Spock-világhirű könyv-világhirű orvos)És teljesen megnyugodtam.Ő írta,hogy a nők azzal rontják el,hogy méregetnek,és a számokra adnak.A szoptatás a legősibb dolog.Gondoljunk bele,az ősemberek is tudtak szoptatni,az összes állat tud szoptatni,a fejletlen afrikában szoptatnak a nők évekig,akkor pont mi miért ne tudnánk szoptatni addig,mig a babának szüksége van rá,akár 3 évig.Ha valaki elkezd szoptatni,akkor neki addig termel a szervezete tejet,mig inger éri a mellet,ergó,mig szoptat.Ha óránként kér a baba,tudja a szervezet a dolgát,sűrűn termeli a tejet.Ha már csak napi kétszer szopik,akkor,ritkábban termeli,de szopi időre lesz bőven.Vannak fejlődési ugrások,mikor éhesnek látszik a baba,de nem a tej kevés,hanem ő kér sűrűbben enni.Ekkor nem szabad tápszerezni,ahanem mellere kell tenni amikor kér,és egy-két nap alatt erre áll rá a szervezeted.És ami apasztja egy kicsit a tejet,az a stressz.És ha egyszer sem szopik a babád egy nap,akkor is kell egy hónap,hogy elapadjon a tejed,de még utána is vissza lehet hozni.Mi erre vagyunk kitalálva,ugyhogy ne aggódj.Lesz bőven tejed,csak ne agyalj rajta.Nagyon ajánlom ezt a könyvet.Olvasd el.Érdemes.Minden jót,könnyű szülést.Egy lassan 11 hós kislány anyukája,aki még most is vigan szoptat szerencsére.Minden jót,jó szoptatást
2009. júl. 30. 15:49
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem kb. a 12.-ik héttől csöpög a tejem,nem nézegettem.Jött magától.39 hetes mami
2009. júl. 30. 20:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Első dologban teljesen igazat adok, ilyenkor nem szabad nézni a cicid (és nem csak a méhösszehúzodások miatt); hanem mert felesleges. Az igazi tejbelövellés szülés után 1-2. napon történik, ekkor kezdődik a valódi tejtermelés (előtej indul először)

A második dolog meg tapasztalat . Sajnos (és nem kívánom, hogy így legyen) ; de nem mindenkinek van ám elegendő teje ! És ez mellre tétel gyakoriságától független. Igen, a természet gondoskodik a baba etetéséről; de van olyan, hogy egyszerűen nincs annyi tej. Ezt a természeti népek úgy oldják meg, hogy az az anya, amelyiknek kevés a teje elviszi egy másik anyához, aki ugyanúgy szoptat és van teje. Ennyi, csak ezt nem verik "nagydobra".

2009. júl. 31. 09:42
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ezzel be is fejeztem a nézegetést! :)
2009. aug. 1. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!